Torvald tok revansj i finalen

I kvalifiseringen til Felleskjøpet cup holdt S.J.'s Gold unna for Torvald Palema, men i finalen fikk svensken revansj.

Den første kvalifiseringen ble et fartsfylt oppgjør. S.J.'s Gold og Kristian Malmin holdt Torvald Palema ute på startsiden, og den første 500 meteren gikk på luftige 1.09.8. Åke Svanstedt krøp en liten stund ned i rygg med sin hest, men ga lederen en ny trykk runden igjen. På oppløpet utfordret svensken, men S.J.'s Gold svarte sikkert opp og vant på 1.12.3.

I den andre kvalifiseringen fikk Larron du Bouffey og Erik Bergløf overta teten etter en snau halv runde. De holdt sikkert unna for dødenstravende Lukas Lupin. Den franske favoritten Marathon Man var ute av taktene fra start, og trøblet med travet og feilet igjen i siste sving.

I finalen forsvarte S.J.'s Gold greit sporet, mens Svanstedt plasserte Torvald Palema rolig utvendig. Inn på oppløpet så det ut til å kunne bli norsk seier, men svensken nærmet seg stadig, og litt før mål tok han seg forbi. S.J.'s Gold holdt bra til klar annen, mens Kings Sugarboy spurtet godt til tredje.


Dagens første løp gikk til Santana Ås og Tom Horpestad. De måtte åpne 1.08.6 de første 500 meterne for å beholde teten, men hadde allikevel full kontroll til slutt.

Oaklea Omega skuffet da hun gjestet Klosterskogen i påsken, men viste seg fra en langt annen og bedre side denne gangen. Fra tredje innvendig ble åpning på oppløpet, og sammen med Bjørn Goop spurtet hun godt til enkel seier.

Svensk seier ble det også i Europamatchen, selv om treneren er norsk. Ørjan Kihlstrøm kjørte Roger Walmann-trente Speeden. 5-åringen fikk tredjespor i den første svingen før han kom frem i dødens. Inn på oppløpet koblet han et sterkt grep, og tok en solid og sikker seier.

Dagens stayerløp ble en severdig affære med mange posisjonsskifter underveis. Fra 60 meter tillegg fikk Dalshan As og Åsbjørn Tengsareid en flott start, og var tidlig å finne i annet utvendig. Inn mot siste sving overtok de føringen og på oppløpet kunne en glad kusk vinke til publikum.

Flere fine 3-åringen fikk vi se i dagens 11. løp. Best var Infatti November. Hesten trenes av Stig H. Johansson, og ble kjørt av hans førstekusk Erik Adielsson. De kunne ikke forsvare sporet, men var tidlig fremme i dødens. På siste bortre overtok de føringen, og siden ble det hele enkelt.

I det avsluttende løpet fikk Lutfi Kolgjini overta teten tidlig med Jetset Daylight, og dro hardt unna. Gunnar Eggen bak Pompano ville ikke være med på det høye tempoet, og anførte hovedfeltet et lite stykke bak. I siste sving var ekvipasjen oppe i rygg på lederen og angrep inn på oppløpet. Seieren ble enkel, mens Perfect Crown fullførte bra til annen etter å ha angrepet fra femte utvendig runden igjen.