Toto runder alt og alle

Tom Erik Solberg og Toto er Nettavisens V5-banker på Bjerke onsdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Tom Erik Solberg og Toto er Nettavisens V5-banker på Bjerke onsdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Tross et vrient startspor, så blir danske Toto kveldens V5-banker på Bjerke i en svært spenstig omgang.

Sportspills meny onsdag:
V76 Bjerke: Oscar skinner i kveld
V4/V5 Täby: Voldsom galoppsuksess i april
Tippetips: Tøffe bortekamper for både Bayern og Barcelona
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
TV-fotball: Sjekk ukens oversikt over TV-fotball

Bjerke travbane byr opp til en strålende travkjøring onsdag kveld. 1o løp skal avvikles og det skal avvikles både V5, V76 og V4. Fra og med forrige onsdag er det endringer i avviklingsskjemaet.

V5-spillet starter først løp 2 til 6 inngår i V5-veddemålet. De tre siste V5-løpene er samtidig de tre første V76-løpene, mens V4 inneholder de fire siste V76-avdelingene. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Innleveringsfrister onsdag:
V5 kl 18.55
V76 kl 19.45
V4 kl 20.45
DD kl 21.25

I denne artikkelen skal det handle om V5-spillet, og det er slett ingen lettløst meny vi har foran oss.

Men som i V76, så blir 10 Toto i V76-2/V5-4, vårt holdepunkt også i V5-spillet. Undertegnede er jevnlig i kontakt med Tom Erik Solberg og når vi pratet med ham tirsdag ettermiddag, så var han helt sikker på at han sitter bak den beste hesten. Bakspor er naturligvis et minus og sprint likeså. Men motstanderne er ikke de tøffeste gutta i klassen og det er ikke utenkelig at Solberg klemmer til direkte fra bakspor. Han må kanskje gjøre grovjobben selv uansett, men uten galopp skal ikke denne være lett å stå imot mot mål. Han blir stor favoritt, men det får gå. 10 Toto bankerspilles i både V76 og V5.
Rangering V76-2/V5-4: A: 10 B: 5-11-3-2 C: 9-6-1-4-7-12-8

V5-1 - Kaldblodshester. Monteløp. 2140 meter voltestart.
Kaldblodselitehester på farten i dette monteløpet, der vi låser på tre hester fra 40 meter tillegg.

10 Vestpol Faxen viser form i både monte og trav om dagen, og var herlig å skue i sitt siste monteløp i Drammen. Klar favoritt. Like klar nestfavoritt må 8 Wik Stjernen bli som også er på vei mot toppform i både trav og monte og Kristine Kvasnes er optimist.

12 Tuxi Titan viste formforbedring sist på Färjestad og har klar fordel av full vei og kan muligens utfordre favorittduoen.
Rangering V5-1: A: 10 B: 8-12 C: 9-5-1-2-11-4-6-7-3

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Veldig fint 4- og 5årsløp her i V5-2 og vi spiller hele ni hester på det største V5-forslaget. Fremste setter vi Bo Westergaard og 6 Delirious. Var under pari sist, men slet da med halsen.

7 Gold Pride måtte trave i dødens som stor favoritt på Biri sist, det ble for tøft. Sjuendespor bak bilen er sjanseartet, men hesten er i form. Svenskegjestene 3 Julius Star, 8 Max Laza og 12 Alfredo Di Stefano kommer alle med bra form i kroppen og skal tidlig på.

På videre gardering får vi også plass til 1 Jet Z. (tøff motstand, men under utvikling), 11 Wonder Flame (høy kapasitet og kan duge bra uten galopp), 4 Thai Lacoste (kanskje med smygløp) og 2 Bello W. (står fint til og kan sitte der dersom noen av de beste roter seg bort).
Rangering V5-2: A: 6 B: 7-3-8-12-1-11 C: 4-2-9-5-10

V5-1 - Varmblodshester. Hoppeløp. 2140 meter voltestart.
Skulle Tom Erik Solberg makte å få 2 Princess Of Love feilfritt avgårde i V76-1, tror vi han sitter bak den beste hoppa (er hoppeløp). Westergaard-hoppa innfridde som vår V65-banker på Klosterskogen langfredag og det var første gang Solberg kusket. Den dagen så hun stabil og fin ut, og trolig kan hun også være god nok til å vinne fra dødens.

7 Navarro Broline galopperte seg bort i norgesdebuten for Erik Killingmo/Tom Erik Solberg på Klosterskogen påskeaften, Solberg likte hoppa godt og fra springspor kan hun sitte fint på det direkte her. Andrevalget. 5 Wildstar var rett og slett lysende i seiersløpet for Magnus Teien Gundersen på Biri for snaue tre uker siden og en så bra hest som Gold Pride ble frakjørt mot mål. Må tas på alvor etter den prestasjonen.

På de større bongene betaler vi også for 6 Miley Goal (makset sist, men løp i kroppen har nok gjort godt), 13 Theresa D. (måtte slippe Restless Cash mot mål sist onsdag tross spareløp i lederrygg, men litt enklere imot onsdag - tillegg trekker ned), 1 Miss Endurance (helt perfekt til spormessig og er i utvikling) og 8 Sonia's Dream (skuffet ørlite sist, men har form).
Rangering V5-3: A: 2 B: 7-5-6-13-1-8 C: 4-10-11-9-12-3-14

V5-5 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
I V76-3/V5-5 skal to av landets beste fireårige kaldblodshester ut i et vanlig grunnlagsløp. All den tid galopprisikoen er overhengende for 1 Jærvsørappen fra innerspor, setter vi jevnaldrende 10 Kolnes Kjell først på ranken. Hesten var strålende i årsdebuten på Bjerke for drøye to uker siden og uten hjulhekt med vinneren Smedheim Solan 100 meter fra mål, hadde hesten vunnet. Med det løpet i kroppen er det garantert ikke noen dårligere utgave av Kolnes Kjell vi kommer til å få se onsdag.

1 Jærvsørappen er nok minst like bra på fart, men førstesporet er kritisk og det kan ende i galopp. Blekkan-traveren er uansett en klar seierskandidat. Gamlingen (11 år) 3 Bravo Turbo er hesten som mest sannsynlig kan utfordre ungdommen her. Hesten holder strålende form og har også et fint startspor onsdag.

I V76 har låst løpet på de tre, men i V5-spillet får vi også plass til  4 Elegant (selv om full vei et minus) og 9 Stensvik Iver (meget formsterk og solid vinner sist).
Rangering V76-3/V5-5: A: 10 B: 1-3 C: 4-9-7-2-6-5-11-8-12