Tre solide bankere

Foto: Ola Slåtsveen

Klasseløpskvalifiseringene fortsetter på Bjerke i kveld, og i flere av løpene skiller favorittene seg ganske klart ut.

På kvelden denne tirsdagen er det mye penger å spille om i to jackpot-omganger, og i V64-spillet på Eskilstuna på den andre siden av kjølen ligger det hele 2 130 247 SEK ekstra i sekserpotten!

Det ble ingen utbetaling for fem rette i V65-spillet på Bjerke i går, i en svært favorittpreget omgang, og da ligger det 441 997 kroner ekstra i sekserpotten til løpene på landets hovedbane i kveld.

På Bjerke i kveld er det 3-åringene som er i fokus i kvalifiseringsløpene til Kriteriet, og det er hele 15 løp som skal kjøres. Vi synes løpene ser relativt oversiktlige ut også i kveld, men dacapo fra gårsdagen med 6 kroner i utbetaling for seks rette, tror vi ikke på. Vi går dog for samlebonger også i dag, og vi tror alle våre tre bankere for lett spill i sine respektive løp.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.30
DD kl. 20.03
V5 kl. 20.47

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Kan ikke tape feilfritt
I det femte kvalifiseringsløpet til Norsk hoppekriteriet skal 2 Glad Hall T. ha en topp sjanse til å vinne, og vi ser kun en galopp i mot favoritten i V65-1. 3-årshoppa møter helt riktig selskap i sitt kvalifiseringsløp, og hun har samtidig trukket et helt perfekt startspor.

Her kan Bjørn Garberg kjøre seg resolutt til tet, og da ser motstanderne kun ryggen hans til slutt. Nest sist på Biri i kvalifiseringsløpet til Prinsesse Märthas pokalløp satt hun tidlig i tet, og siden var det ikke snakk om saken. Broadwalk Hall-datteren skrudde opp på tempoet den siste runden, og hun var til slutt helt overlegen i mål.

I finalen galopperte hun vekk sine sjanser direkte. Hoppa varmet fint før løpene, så det skal ikke være noe i veien med formen. Her kommer hun til å sitte tidlig i tet, og da må hun være syk for å tape dette kvalifiseringsløpet.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Eneste høna i kurven
7 Lannem Silje har vist seg som den dominerende i sitt kull uansett rase, og i kveld kommer hun ut som storfavoritt i sitt kvalifiseringsløp. Hoppa møter på gode konkurrenter i V65-3, men trolig har de så stor respekt for henne at hun sitter tidlig i tet.

Sist var hun ute i Svensk kriteriet, og ble hardt utfordret av Ekeld hele veien. I siste sving så det ut som det skulle bli en hard kamp ned oppløpet, men når Tor Wollebæk ba om det lille ekstra, bare skvatt hun unna på imponerende vis. Hun kom i mål på den solide kilometertiden 1.24,6 over 2140 meter.

Tor Wollebæk har sagt at dette er det største talentet han noen gang har sittet bak, det sier litt om hva som bor i denne Åsajerven-datteren. Vi har blitt mektig imponert av 3-års hoppa til Ola M. Skrugstad, og vi kan ikke annet enn å spille henne banker i dette løpet.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Fornyet tillit
Vi hadde stål tro på 7 Tin Balder som kommer ut i V65-4 i kveld sist på Sørlandet, men da fikk han en hest i fleisen fra start slik at Tjomsland traveren tapte dyrbart terreng innledningsvis. Lome Kongen-sønnen ble sendt i angrep når det gjensto snaue runden, og i siste svingen så det ut som det skulle stå i mellom Art Vinterfari og Tin Balder.

De to fikk flere lengder tilbake til konkurrentene, men bak i feltet hadde Thor Borg funnet luken med Vesle Frøken Støen, som snøt Tjomsland-traveren på konfekten.

Det skal sies at Tin Balder travet et råsterkt løp, selv om han kun ble annen i mål. Nest sist på Jarlsberg travet han en råsterk sisterunde, og måtte kun se seg slått av gode Ekeld i mål. Tin Balder har en helt riktig oppgave på papiret i kveld, og her kommer Tjomsland til å kjøre seg tidlig i tet. Fra den posisjonen leder han sitt kvalifiseringsløp hele veien. Banker!

Tre hester skiller seg ut
I den andre avdelingen føler vi tre hester skiller seg klart ut. 2 Sweet Va Bene står i et perfekt startspor, og har gode muligheter til å sitte tidlig i tet. Treningsrapportene er svært positive, og fra tet skal hun ha en god sjanse til å lede hele veien.

1 Zenyatta Mondatta kan fort slikke lederyggen til 2 Sweet Va Bene. Skulle luken komme ut i oppløp kan 3-års hoppa bli skummel på en kortspeed. Hun har varslet storform de siste startene hoppa til Trond Anderssen.

6 Cristal B.R. var tidlig å regne som en av de beste i årgangen, men hun har skuffet stort i det siste. Rapportene er dog meget bra fra stall Goop, og vi regner med at hun kommer godt forberedt til sitt kvalifiseringsløp.

Kveldens mest åpne løp
Det tredje kvalfiseringsløpet for kaldblodshester åpen klasse i V65-5 er kveldens vanskeligste løp, men 2 Kolnes Tom er en hest som imponerte stort i debuten for Tjomsland. Vi hadde 26.0 på klokken den siste runden, og det gjorde han enkelt. Selv om dette er hestens andre start i karrieren skal han ha en god sjanse i dette løpet fra et perfekt startspor.

4 Jarli Svarten travet et meget godt løp i kvalifiseringen til det Svenske kriteriet, men i finalen hadde han en veldig dårlig dag. Gjentar han prestasjonen fra nest sist blir han skummel i dette løpet.

11 Trysilbjønn gjør gode løp hele tiden, men et dårlig spor trekker ned. Sist avsluttet han strålende til tredje i det Svenske kriteriet bak Lannem Silje og Ekeld. Han kom i mål på sterke 1.26,4 over 2140 meter.

3 Stensvik Martin er den siste hesten vi har tro på i dette løpet. Han imponerte stort i seiersløpet på Biri nest sist, og dette er en traver som viser solid utvikling. Selv om han møter gode hester, skal han ikke avskrives i dette løpet.

Varmblodshestene avslutter
I den siste avdelingen skal 3-åringene kvalifisere seg til Norsk travkriterium åpen klasse. Fire hester skiller seg klart ut i dette kvalifiseringsløpet. 5 Mymanyyouare er den trolige tethesten i dette løpet. Han travet et helt ordinært løp sist på Sørlandet. Treningsrapportene er gode før dette løpet, og fra tet kan han lede hele veien.

8 Hidden Secret står sjanseartet til i spor 8 bak bilen, men han møter ikke avskrekkende motstand i kveld. Westergaard- traveren avsluttet strålende til femte i Prinsesse Märtha løpet sist på Biri. Kommer 3-åringen ned i en fin posisjon i kveld kan han fort være med helt i toppen.

9 Shocking Icon var en av våre bedre treåringer tidlig på året, men etter løpet på Solvalla har det vært mye tull med 3-åringen. Sist på Biri galopperte han innledningsvis, men avslutningen var klart positiv. Har han litt klaff med posisjonene underveis kan han speede ned alle til slutt.

7 Super Photo har til gode å vinne løp. S.J.’s Photo sønnen har travet gode løp hele tiden uten å ha fått full utdeling. Sist avsluttet han klart godkjent til tredje bak Ramona’s Fighter.

Avslutter med to bankere i V5
I V5 løpene som avslutter denne tirsdagskvelden har vi funnet fram til to klare bankere. 8 Obi i V5-4 er en traver vi har god sans for. I kvalifiseringsløpet til Prinsesse Märthas pokalløp på Biri travet han et solid løp til seier. I finalen fikk han et fint løp i lederyggen til Sir Benjamin, og Gunnar Austevoll prøvde lenge å finne en luke.

Den kom aldri og Obi kom i mål med full tank bak vinneren Sir Benjamin. Det var et lekkert inntrykk hesten til Trond Anderssen ga den dagen, og selv om Love You sønnen står ytterst bak bilen i kveld skal han ha en topp vinnersjanse i sitt kvalifiseringsløp, og vi bankerspiller på våre forslag.

4 Papagayo E. i V5-5 er en traver litt utenom det vanlige. Nest sist på Bjerke galopperte han stort før bilen slapp feltet, og havnet langt bak hovedfeltet. Opphentingen var av beste merke til imponerende seier, og sist kom han tilbake etter en liten pause og var vel forberedt.

Han var tidlig å finne i tet, og når Vidar Hop skrudde opp tempoet den siste runden, forlot han konkurrentene til en helenkel seier. Vi hadde underkant av 12.0 på klokka den siste 500 meteren, og det gjorde han på enkleste vis.