Treneren sier det Sergodtut

Ove Kenneth Karlsen tror på seier for både Sergodtut og Førlands Faksen i Bergen torsdag. Sjekk våre travtips.

Sportspills meny torsdag:
Galopp Øvrevoll: Notnowhoney rett og slett

Oddstips 1: Molde vinner toppkampen
Oddstips 2: AIK avgjør i Gøteborg

Vi har en meget begivenhetsrik torsdag foran oss på hestefronten. Det starter med lunsjtrav på Bjerke og fortsetter med åtte flotte galoppløp på Øvrevoll (inkludert enkel V5 og Dagens dobbel). På Bergen travpark skal det avvikles dobbel V5.

Det ble veldig bra klaff på Bjerke onsdag. Vi klarte ikke niendevalget Sgt. Pepper i V65-1 på Bjerke (hadde fem hester på det største forslaget). Men de fem neste vinnerne satt klokkerent og dermed kunne de som spilte vårt minste V65-forslag på kr 180, hente tilbake solide 3 249 kroner. Det mellomste forslaget (innl.pris kr 450) fikk to femmere og 6 498 kroner tilbake, mens det største forslaget (innl.pris kr 1 875) fikk fem femmere og betalte tilbake kr 16 245 kroner). Også i V5-spillet ble det bra klaff. Alle spilleforslagene gikk inn med fem rette, inkludert det minste på kr 180. Fem rette betalte tilbake kr 1 375 kroner. Totalt ble det dermed ca 30 000 kroner innspilt på Bjerke onsdag.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

På Bergen travpark torsdag kveld setter vi alle pengene våre på den fremgangsrike travtreneren Ove Kenneth Karlsen som tar med seg fire stallhester fra Jæren til Bergen torsdag. Tre av dem har solide vinnersjanser, mens den siste hører hjemme i outsiderklassen.

Navnet skjemmer ikke
I V5A-spillet setter vi vår lit til 3 Sergodtut i V5-5A/V5-2B. Hoppa som er oppdrettet av Stall Verdens Ende og eies av Stall Godt med Mot har ikke bare morsomme navn rundt seg, hun kan også flytte beina. Ove Kenneth Karlsen (som vi hadde en hyggelig prat med torsdag morgen) kan fortelle at hoppa trener strålende og er i absolutt toppform. Kom strålende tilbake etter galopp nest sist og gjorde en fremragende figur til tredje i et V75-løp sist. Hoppa har faktisk aldri startet på sprint, men i følge Karlsen er det tilfeldig. Kun fire hopper starter fra strek i kveld, og løser Sergodtut sånn noenlunde fra start, antar vi at kusk Geir Mikkelsen søker seg fremover tidlig. Motstanden er ikke veldig skarp (10 Førlands Faksa imponerte sist, men blir igjen eierkjørt i kveld). Det er en viss galopprisiko, men vi tror Sergodtut er en bra banker i V5A-spillet.

I V5B-spillet garderer vi litt, da vi tror vi har en enda sikrere banker der. Først og fremst da med 10 Førlands Faksa. 6 Rapptina (løp i kroppen), 4 Spikdrøm (kan lede lenge) og 12 Borg Trolla (absolutt toppform) er de som står nærmest til å overta om favoritten skulle svikte.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 10-6-4-12 C: 2-11-14-15-1-5-7 D: 9-13-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V75 neste?
Det var en voldsomt forbedret 5 Førlands Faksen Ove Kenneth Karlsen presenterte i kvalifisering og finale av Bjørgvinpokalen på Bergen travpark for en liten måned siden. Både i kvalifiseringen og i finalen måtte Faksen trave utvendig for flinke Alsaker Torres, men likefullt vant hesten overbevisende i begge løpene på sterk tid. Helt bevisst valgte Ovi (som er kallenavnet på Ove Kenneth Karlsen) å gi hesten god tid etter de to tøffe løpene på samme dag, men hesten har vært strålende i trening etterpå. Det finnes voldsomme krefter i denne femåringen og kveldens distanse på 2600 meter er en klar fordel kontra mange av konkurrentene. Så fin og stabil som Førlands Faksen var sist, har vi aldri sett ham og vi har svært god tro på ny triumf i kveld. Vår klare banker i V5B-spillet.
Rangering V5-4B: A: 5 B: 3-4 C: 6-9-2-1-11-8 D: 10-7

Øvrevoll:NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Dagsseier nummer tre
Den godeste Ove Kenneth Karlsen har bra mulighet til tre dagsseire i kveld. Kapasitetshesten 7 Nes Odin har nok gitt Karlsen mye hodebry det siste året. Det vil seg ikke for hesten og galoppene kommer jevnt og trutt. I kveld varsler Ovi utstyrsendringer, men inntil hesten opptrer mer stabilt må vi gardere, selv om han er overlegen kapasitesmessig.

Meget speedige 10 Rokne Eld er selvsagt det klare motbudet. Gjorde sitt første løp i ny regi på Sørlandet for tre uker siden og gjorde et bra løp til andre da. Får Rokne Eld smyge med i det lengste, har han en kraftfull speed å by på. 3 Tøffe Toft satt stengt med tilsynelatende krefter på lager på Forus sist og varslet formstigning etter flere middels løp. 8 Bjørøy Tulla kan fortsatt mye, men har ikke fått klaff på lenge nå. 9 Gilborken er jevn og stødig, men mangler kanskje det lille ekstra.
Rangering V5-1A: A: 7 B: 10-3-8 C: 9-5-4-2 D: 1-6

V5-2A - Varmblodshester. 1600 meter voltestart.
- Min beste sjanse i kveld, var den klare meldingen fra lovende Herman Tvedt når vi nådde ham på telefonen torsdag morgen. Voltestart er lite uromoment, men kommer 4 Moa Crown seg avgårde i trav er vinnersjansen bra. Møtte for gode hester i V75 sist, men var god i seiersløpet nest sist.

Feilfritt er det også det som gjelder for 7 Leticia. Rune Wiigs hoppe spurtet gnistrende i V75 nest sist, sist var det tilbake til gamle galoppsynder. 6 Pomodori Gubi kan få tet på et tidlig tidspunkt her. Wassberg-hoppa er litt opp og ned i prestasjonene, men bra når det klaffer. 10 Olivia Sund har møtt bra hester på slutten. I kveld er motstanden enklere og med bra rygger er hun giftig på en speed.

9 Shocking Mystery har et fint løp på papiret og til tross for at hoppa ikke har vært som best i sine siste starter, duger hun normalt godt her.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 7-6-10 C: 9-11-5-3-1-2-12-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3A - Varmblodshester. 1600 meter autostart. Monteløp.
Kristine Kvasnes vinner løp med det meste om dagen og tirsdag lurte hun jammen Rune Wiig fra lederryggen med Yankee Splinter. I dette monteløpet varsler hun kraftig for 9 Løb Cowboyland. Hoppa trenes av Åsbjørn Tengsareid der Kristine jobber. Løb Cowboyland ris til daglig av Linda Bø og derfor er det også Linda som rir i kveld. Løb Cowboyland kan få tenning av monte.

Kristine selv skal ri 10 John Paul's Legacy som gjorde et greit prøveløp. I følge Kristine var hesten mye bedre i et treningsjobb forut for prøveløpet. På kapasitet blant de beste her. 8 Cumulus var foran John Paul's Legacy i prøveløpet, men urutinert rytter trekker ned. Normalt skal disse tre gjøre opp. Kun 3 Overlover sees med vinnersjanse ellers, men han møter langt mer meritterte konkurrenter i kveld.
Rangering V5-3A: A: 9 B: 10-8 C: 3-5-7-6-2 D: 1-4

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2100 meter autostart. Rekruttløp.
Masse urutinerte kusker på farten i dette ungdomsløpet med femten hester til start fordelt over tre distanser. I utgangspunktet ser det ut som en veldig fin oppgave for 9 Zarbara Boko som har vunnet tilsvarende løp tidligere. Vinnerhesten har ikke vunnet like tett på slutten i takt med sitt økende grunnlag, men her må seierssjansen være god.

15 Ønas William får svært flinke Kristine Kvasnes som kusk og hesten varslet gryende storform sist. Ønas William tåler å gjøre jobben selv underveis og er en klar seierskandidat her. På vei opp i form er også 14 Zico H. Limburgia også og kusken er blant de bedre. Bak disse er flere minioutsidere i et uoversiktlig felt.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 9 B: 15-14-7 C: 10-12-4-1-5-6-8-11-2-3 D: 13

V5-3B - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Svært urutinerte treåringer på farten her og vanskelig å vurdere disse hestene mot hverandre. 1 The Flying Jet kan trolig ned mot 18.0 og fra et fint startspor setter vi Tvedt-traveren først. Kusk Herman Tvedt er betinget optimist.

8 Reverton galopperte grovt fra start på Forus i sin forrige start. Tidsmessig var det ikke allverden, men sisterunden var bra. 4 J.C. Larapinta har vært ujevn i trening, kunne Ove Kenneth Karlsen fortelle oss. Men kapasiteten er brukbar. Et trangt fjerdespor trekker ned i debuten. 10 Sara Globe er travsikker og rutinert, det kan rekke langt her. Svein Ove Wassberg velger selv å kjøre 3 Arctic Liam, det er nok til å gi vallaken en viss oppmerksomhet. Her kan det nok lønne seg å gardere bredt.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 8-4-10-3 C: 5-7-6-2-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Hun er ikke stabil, hun er svært galopplysten 5 Valle Faxa. Men på kapasitet er vi helt sikre på at hun er blant de aller beste i B-finalen. Sist kom hoppa flott tilbake etter galopp. Derfor gir vi henne vinnertipset.

6 Espeset Oda gjorde et flott inntrykk i debuten. Men da galopperte alle hovedutfordrerne seg bort. Her bærer det trolig til tet og hoppa kan selvsagt vinne igjen. 7 Magnums Sebastian stod vanskelig til i seiersløpet sist, men etter en sugende sisterunde var hesten først i mål. Bedre betingelser i kveld. 10 Sagi Faks blir svært lite spilt, men skulle denne vallaken holde seg til trav er han god nok. Treningsrapportene er positive.

9 Høiby Sess vant tre løp på rappen senhøstes 2010. Gikk kun ett løp i fjor og kommer nå tilbake etter mer enn ett års pause. Hoppa var god i seiersløpene og skal passes direkte.
Rangering V5-5B: A: 5 B: 6-7-10-9 C: 1-12-14-2-11-13-4-3-8