Tromsø har fått det servert

Nettavisen tror på opprykksjubel for Tromsø i kveld.
Nettavisen tror på opprykksjubel for Tromsø i kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (Scanpix)

Verken Kristiansund, Ranheim, Fredrikstad, Bærum eller Mjøndalen vant i helgen. Det betyr at Tromsø blir klar for Tippeligaen med seier borte mot Bryne i kveld.

Vi er på vei inn i et landslagsopphold og det bærer mandagens langoddsprogram tydelig preg av. Det er riktignok en del ishockey på mandagsprogrammet og en del internasjonal fotball, men ingen av de øverste divisjonene i Europa. Dermed retter vi blikket mot norsk 1. divisjon. 


Bryne - Tromsø B 2,00
Ettersom verken Alta eller Tromsdalen maktet å vinne noen av sine hjemmekamper i helgen og Alta kun fikk med seg ett poeng fra hjemmemøtet med Hødd søndag, er Bryne åtte poeng klar av nedrykksstreken når Alta (som ligger fjerde sist) kun har tre kamper igjen. Alta må altså vinne alle disse tre, samtidig som Bryne må tape alle sine fire siste kamper for at så skjer. Det virker helt utenkelig. Ett poeng i kveld, vil således gi Bryne fornyet kontrakt i Tippeligaen, all den tid målforskjellen er så mye bedre enn Alta sin. Supervariable Bryne står for øvrig oppsiktsvekkende nok med tre strake seire, men motstanden har vært alt annet enn tøff (Alta hjemme, Ham-Kam hjemme og Nest-Sotra borte). Hjemme på Bryne stadion står laget med 6-1-6.

Tromsø sikrer retur til Tippeligaen med seier i kveld og med uavgjort er det kun syltynn teori som kan hindre Gutan opprykk (39 plussmål mot Kristiansunds 17). Dersom det blir poengdeling i kveld har Tromsø ni poengs forsprang til nettopp Kristiansund på 3. plass. Tromsø har tapt sine to siste bortekamper mot hhv Mjøndalen og Kristiansund. Ved begge de tilfellene har Nettavisen Sportspill lansert spill på hjemmelagene til herlige oddser. I kveld er både Jonas Johansen og Remi Johansen tilbake for TIL.

Men i kveld er det tvert om og nå lanserer vi Tromsø (selv om det svært gode argumenter for poengdeling). I kveld kan Tromsø spille uten press og de møter ikke et hjemmelag av verken Mjøndalen eller Kristiansunds kaliber. Tromsø er uten tvil et bedre lag enn Bryne og borteoddsen på 2,00 er til å leve med.

Vi tror Steinar Nilsen og Tromsø fikser sin etterlengtede retur til Tippeligaen i kveld og gir TIL vår fulle tillit.