En ny trav- og galoppuke står foran oss og en god del mandager fremover er det duket for såkalt fransk V5-lunsj her hjemme. Biri travbane er vertskap mandag og her er det spillestopp allerede kl 11.35. Mandagen byr ellers på V4-lunsj fra Bollnäs. Mandag kveld er det duket for jackpot både i V65 og V64. På Forus er det internasjonal V65 med jackpot og 301 259 SEK ekstra i sekserpotten. På Färjestad er det også jackpot og hele 1 747 078 SEK ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men i denne artikkelen skal det heretter handle om Biri og mandagens "franske lunsj" med V5 på menyen. De spilleglade franskmennene får imidlertid ikke delta i V5-spillet, men i vinnerspillet blir det veldig solid omsetning. Jeg tyr til en bankerfri løsning med dobbeltbankere i V5-2 og V5-5.

Høitomt dominerer?
Eirik Høitomt er nøkkelkusken på Biri mandag. I V5-2 sitter han seg opp bak favorittspilte 7 Frank The Tank som tok en flott seier i norgesdebuten på Bjerke for litt over to måneder siden. 4 Shilah var også en sterk vinner i sin siste start, da med Eirik Høitomt i sulkyen. Mandag kusker Åsbjørn Tengsareid og de to hestene skiller seg klart ut i V5-2.

I V5-5/DD-2 blir Høitomt stor favoritt med 4 T.K. Lars. Vallaken som trenes av Geir Kihle radet opp med tre seire og en andreplass rundt årsskiftet. Har også vist form i tre starter etter det og har en veldig fin oppgave foran seg i V5-5/DD-2 på Biri mandag. I DD-spillet velger jeg å bankerspille 4 T.K. Lars i DD-2.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I V5-spillet dobler jeg opp med bongene med høykapable 1 Løset Teddy. Det har vært mye galopper i det siste for denne krabaten, men på kapasitet er han trolig best i feltet.

Nå kommer seieren?
Det er ganske bra klasse på V5-1 og favoritt blir trolig 4 Snappy Lizzy og Kristian Malmin. Fireårshoppa kan naturligvis vinne, men jeg setter formsterke 7 Hera B.R. først på min rangering. Har faktisk ikke vunnet før, men tatt fire andreplasser på fem starter i år. Selv fra et litt krevende sjuendespor bak bilen, synes jeg 7 Hera B.R. har en passende oppgave foran seg i V5-1 på Biri mandag.

Amalia lurer gutta?
Maks 500 startpoeng er forutsetningene i V5-3 og løpet holder ikke videre høy klasse. Formhesten i løpet er uten tvil 4 Alice Road med flinke Amalie Ødegård som kusk. Har møtt mye bedre hester enn dette i det siste, men er samtidig ikke en som rader opp seire. Uansett skal 4 Alice Road stå først på ranken i V5-3.

Next Game tilbake som en vinner?
Ganske bra hester på farten er det i V5-4/DD-1 til tross for at også dette løpet er stengt på 500 startpoeng. 9 Next Game blir mitt objekt i løpet. Vallaken tok to strake seire på Biri i november i fjor og har holdt formen også etter det. Møtt mye bra hest og satt bom fast innvendig sist. Fint smygspor her og skal være blant de beste i løpet.