Unikat sterkest igjen?

Vi venter med bankeren til V5-finalen der vi tror svenskeimporten Unikat viser seg best.

Klikk her for Nettavisens V5-tips

I påvente av det herlige sommertravet vi har foran oss i Tønsberg denne uken er det ganske så grått og det trist i Drammen i dag. Ikke bare er været labert - kvaliteten på hestene i kveldens V5-spill er ikke akkurat å rope hurra for.

Vår banker for dagen er dog en skikkelig plussvariant. Gunnar Austevoll debuterte med bravur med 13 Unikat på Momarken 17. juni. Da hadde den åtteårige svenskeimporten vært borte fra løpsbanen i over et halvt år, men etter en sugende sluttspurt kunne Lindy`s Crown-sønnen spurte inn til enkel seier. Det er snakk om en skikkelig seiersmaskin som vant hele 12 av sine 24 første starter, og tjente over en halv million svenske kroner. Hans rekord på 12.7/1.609a satte han ved å vinne på milebanen i Tingsryd, men hesten er en skikkelig allrounder som går til mål. Vant bl.a. et V75-løp med 80.000 i førstepremie på 14.8/2.140 volte, og slo da meget gode hester.

Det ser ut som Austevoll har fått god skikk på Unikat, og dersom hesten får holde seg skadefri har den trolig mye å hente i grunnlaget sitt. Kveldens motstandere er langtfra egnet til å skremme, og selvom 40 meter tillegg på Drammen aldri er enkelt tror vi sterkt på seier. At hesten foreløpig kun er et annetvalg gjør bankervalget ekstra interessant.

Svake V5-løp
At man sommerstid med kun ett V5-spill må ty til kaldblodsløp i lave grunnlag er en uting. Klart det øker vanskelighetsgraden, men særlig spilldrivende er det neppe. Dagens to største favoritter kommer ut i disse løpene, og med favorittene i vonde startspor kan det fort bli en vrien rebus å løse.

14 Ådalsvinni har dog vist seg meget forbedret etter pause, og går hun igjen feilfritt blir det vanskelig å nekte henne seieren i V5-innledningen. Vi tar imidlertid med strekhesten 7 Hornmo Stjerna som var god toer i debuten. 7-åringen har kommet sent i gang med karrieren, men lillesøsteren til elitehesten Hornmo Prinsen står flott til i springspor i kveld.

8 Langli Aron har også gjort seg om på slutten. I regi nålestikker Kjell Teigen har 5-åringen travet feilfritt to ganger på rad med ditto seire å vise til. I kveld møter han litt bedre hester enn sist, og sporet er ikke noe å rope hurra for. Vi tror 5 Gisle Pila og 10 Nimbus blir skumle dersom de unngår galoppen. Hele ni hester ser vi dog med vinnersjanse om favoritten skulle rote seg bort i V5-2.

Tet og slutt?
5 Spencer vil trolig få overta føringen tidlig i V5-3 - og da kan løpet være kjørt. Meadow Road-sønnen holder flott form, men er ingen stor vinnerhest. Derfor tar vi med tre hester på samtlige forslag. 8 Oro Jet Z. vant direkte etter lang pause, og er en 4-åring av rett virke. Sporet er dog dårlig for den amatørkjørte hingsten. 9 Cassiopeia Laday står derimot helt riktig til i en startrask rygg. Klaffer det for Hamre-traveren tror vi hun kan bli skummel tilslutt.

Den fjerde avdelingen er et herlig spilleløp med mange formtoppede kaldblodstravere. Hele syv hester ses med klar vinnersjanse, og vår luring er 9 Kvam Tor som kan få alt sydd opp i løpet som er forbeholdt de stallansatte.

Ekspertforslag
Vi har som vanlig satt opp tre spilleforslag som dere kan kjøpe med etpar tastetrykk. Disse er på hhv 108, 378 og 1.260 kroner.
Det største forslaget er en samlebong der vi satser på å ta V5 ti ganger.