*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Urokkelig Viking!

Foto: hesteguiden.com

Det ligger 1.7 millioner kroner ekstra i sekserpotten på Bjerke i kveld hvor det kjøres kvalifiseringer til årets Derby for varmblodshestene med Viking Frecel i hovedrollen. Sjekk våre V65-tips.

30.08.12 08:59

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Kongsvinger feil favoritt
Oddstips 2: Kuyt-suksess i Tyrkia
Tippetips: Everton holder koken

Vi har dermed en spennende onsdagskveld foran oss med mye penger å spille om, og stor sport i vente. Det gikk oppskriftsmessig for seg i kvalifiseringsløpene til de øvrige klassiske løpene på Bjerke både på mandag og tirsdag, og når våre beste varmblods 4-åringer skal ut å kjempe om en plass til årets Derby i fire løp innenfor V65-rammen i kveld, har vi i grunnen ikke heller tro på de helt store overraskelsene.

Det skiller såpass mye på kvaliteten på deltagerne i de løpene (vi finner ikke mer enn to-tre seriøse vinnerkandidater i hvert av løpene), og 1 Viking Frecel har trolig ingen konkurranse i sitt kvalifiseringsløp i den andre avdelingen. Årgangens klart beste hest har vært helt outstanding i hele år (vunnet seks av sju løp), og når finalen kjøres på landets hovedbane søndag 9. september er han den store forhåndsfavoritten til å ta seg av sportens blå bånd.

I blendende stil tok Viking Kronos-sønnen seg av kvalifiseringen og finalen av Jarlsberg GP i sommer, og 4-åringen satte norgesrekord i sitt forsøk på den glimrende tiden 11.7 den gangen. Etter den bravaden har trener Jan K. Waaler kun finpusset formen frem i mot årets viktigste oppgjør, og det er ingen grunn til å tro at suksesstreneren ikke har stålkontroll på tingenes tilstand. Ingen nekter dagens største favoritt teten ved denne anledningen, og vi ser heller ingen som kan utfordre dagens soleklare banker til slutt . Så veldig mye mer er det vel ikke å si om den saken, og hesten må være akutt syk for dagen for å tape dette løpet.

Vår rangering: A: 1 B: 4-10-11-6 C: 7-3-8-2-9 D: 5-12

Innleveringsfrister Bjerke onsdag
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.06
DD kl. 20.28

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V65-1, 2140 meter voltestart
Mye formløst på farten i dette varmblodsløpet i relativt høyt grunnlag (de fleste av deltagerne er ”over the top”), og vi kan fort få en smell. Vi garderer følgelig bredt, men fremst setter vi 7 Big City Rambler (vi tror han takler et trangt fjerdespor på 20 meter tillegg greit). Avsluttet strålende til sølv på 16.3 full vei i den nest siste starten for dagens kusk Gunnar Austevoll, men han var dårlig i den siste starten for eieren. Det vektlegger vi mindre all den tid han alltid har vært litt variabel i prestasjonene, og vi synes 6-åringen er litt for lite spilt med sine 15 % i kveld.

En flott avslutning til sølv på fine 15.3 i et stayerløp i den siste starten leverte også 14 Pikachu C.N. bak John Paul`s Legacy, og med litt flyt på veien fra andre rekke på 20 meter tillegg kjemper 5-åringen ventelig om seieren. Det tror vi også 12 Windshear gjør, og ny trener Per Gottling melder om fremragende treningsarbeider på 6-åringen forut for kvelden dyst. Scarlet Knight-sønnen er herdet i tøffe lag, og da gjenstår det å se om han fortsatt vil vinne travløp (har hatt vondt for det hos tidligere trener Frode Hamre i år).

Tilbake som en vinner i et billig lunsjløp i den siste starten var 13 Mosquito De Mill på 15.0 full vei, men det er ikke voldsomt mye tøffere i mot i kveld. Johansen-traveren er en av få i feltet som tåler en tung sisterunde via sporene på sitt beste, og vi tror 6-åringen er seiersaktuell på ny. Pent til på strek står både 1 Games We Play (leder lenge) og 3 Sir Valley C.B. (effektiv på en kortspeed med et løp i rygger i det lengste), og mot konkurrenter som ikke akkurat sprudler av løpslyst, tror vi ingen av dem er sjanseløse.

Vår rangering: A: 7 B: 14-12-13-1-3-15-4 C: 11-5-6-10-2-8-9

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V65-3, 2600 meter autostart
Det andre kvalifiseringsløpet til Derby for varmblodshesten venter oss i den tredje avdelingen, og vi synes tre hester hever seg klart over mengden. Strålende i hele år har 9 Yankee`s Photo vært (tjent nærmere 350 000 kroner), og i den siste starten imponerte han ved å slå eldre konkurrenter ved triumfen på fine 15.0 full vei. 4-åringen står distansen bedre enn de fleste, og vi forventer at den seige S.J.`s Photo-sønnen gjør opp om seieren i kveld.

Stort dårligere enn favoritten på kapasitet er trolig ikke 12 J.T.`s Crown, men årets sesong så langt har ikke vært den beste for 4-åringen (tjente 437 000 som 3-åring). Kihle-traveren har variert i prestasjonene (og vært sparsomt startet), men i den siste starten synes vi han var svært positiv til tredje på fine 14.2 full vei mot tøffe konkurrenter (gode Onion F.H. var en vinner av de løpet). Ble brukt hardt fra start ved den anledningen, men han avsluttet likvel voldsomt fint mellom hester til slutt.

Voldsomt god på sitt beste er også 11 Umbriel, og Goop-traveren har tidligere vist at han trives fortreffelig på dagens arena. Vunnet tre av fire starter på Bjerke tidliger i karrieren, og den siste kom i april på sterke 13.9 full vei. Bekreftet form ved å vinne på solide 14.5 over en sprint på langsomme Åmål i den siste starten, og Goop-traveren er snakk om et opplagt kryss på alle kuponger.

Vår rangering: A: 9 B: 12-11 C: 3-2-7-6-1-10 D: 4-5-8

HTML EMBED

V65-4, 2600 meter autostart
Vi tror tre hester gjør opp om seieren også i det tredje kvalifiseringsløpet til Derby i den fjerde avdelingen i V65-spillet, og en naturlig favoritt må 3 Express Pepper være snakk om. 4-åringen sliter litt med det helsemessige (han er dog klart best på kapasitet), men i ny regi (Hans Chr. Holm) rapporteres det at Hot Chili Pepper-sønnen har fungert fint i trening nå på slutten. Slo eldre konkurrenter ved triumfen på sterke 15.5 over aktuell distanse i den femte siste starten, og med en tilsvarende innsats i kveld blir ikke favoritten lett å slå.

Står den lange distansen bedre enn de fleste gjør 9 Bogle Superb, og på sitt beste tror vi Kihle-traveren blir tung å stå i mot til slutt i kveld. Ble tatt bort i et bløffløp i den siste starten (Borg`n fikk kjøre i lusetempo på førsterunden bak 12 Tobrosboy Augustinu), og da kunne ikke 4-åringen bli bedre enn tredje på 16.4 full vei (avsluttet dog i 13-fart siste tusen). Løp i kroppen ette litt pause har trolig gjort godt, og i følge treneren har Ganymede-sønnen sett strålende ut i trening forut for kveldens dyst.

Et voldsomt oppsving i regi Kåre Refsland har 5 Urban Barsk fått (vunnet tre strake triumfer på imponerende vis), og selv om 4-åringen får sin ilddåp mot klart tøffere konkurrenter enn tidligere, ser vi ikke helt bort i fra at han kan duge. Dersom kusken bak favoritten i løpet kjører litt på sikkerhet innledningsvis kan Love You-sønnen sitte tidlig i tet, og fra den posisjonen tror vi han selger seg dyrt. Oppkomling med tilsynelatende mye mot dette, og vi synes tredjevalget i spillet må krysses på alle bonger.

Vår rangering: A: 3 B: 9-5 C: 2-12-4-1-7-8 D: 6-11-10

V65-5, 2600 meter autostart
I det siste kvalifiseringsløpet til Derby i den femte avdelingen tror vi to hester gjør opp om den gjeveste sjekken, og etter en rekke sterke prestasjoner i hele år i Sverige blir 3 Juliano Rags klar favoritt. Totalt overlegen ved triumfen på fine 13.9 full vei i den siste starten etter en tung førsterunde via sporene før han satt i teten, og med en tilsvarende innsats i kveld blir ikke Brækken-traveren lett å slå. Gikk dog en rekke fine løp i Sverige i fjor som 3-åring for så å skuffe her hjemme (og det er trolig ikke uten grunn den litt sløve Juliano Star-sønnen har blitt matchet i løp hvor pisken kan medbringes, men det er mulig han har blitt litt mer voksen nå), og da sikrer vi oss med en gardering på samtlige spilleforslag.

Favoritten er ingen kløpper fra start, og vi forventer at alltid påleste Vidar Hop bak 8 K.L.M. Buymethemoon er klar over det. Vestfoldingen klemmer trolig til direkte i håp om å komme seg tidlig tet, og på sitt beste tror vi Holm-traveren kan avvise den store favoritten til slutt. Pine Chip-sønnen fungerte ikke som best i den siste starten, men på sitt beste er 4-åringen svært god. Totalt overlegen på landets hovedbane ved triumfen på 14.5 full vei fra tet i den fjerde siste starten, og i den påfølgende starten gikk han solide 12.5 full vei til sjette i tøft lag på Solvalla. Det sier sitt om kapasiteten på denne hesten, og Holm-traveren velter syv av ti kuponger i kveld.

Vår rangering: A: 3-8 B: 12-10-8-2 C: 11-4 D: 1-6-5-7

V65-6, 1609 meter autostart
Et eliteløp for kaldblodshestene avslutter denne rebusen, og med forventet tøft tempo på forestillingen med en rekke svært startkjappe hester i første rekke bak startbilens vinger, tror vi 12 Moe Brage skal ha solide muligheter til å felle samtlige til slutt. Ikke helt som best ved sjetteplassen på 22.5 over aktuell distanse i den siste starten, men vi mistenker at 10-åringen trengte et løp i kroppen etter en mindre pause for å få tilbake den rette spentsen i steget. Vunnet tre av de fire siste løpene han har gått på landets hovedbane, og tapet kom for Hallsta Lotus på OGP-dagen i mai (sølv på solide 20.8).

Friskusen Tom E. Solberg bak 11 Norheim Faksen sikter trolig inn ryggen på hurtige 5 Kasper Mollyn ned startsiden, og da er det ikke helt utenkelig at 6-åringen sitter i tet på et tidlig tidspunkt. 6-åringen varierer voldsomt i prestasjonene, men han er svært god på sitt beste. Lett ved triumfen på fine 22.5 over aktuell distanse i den nest siste starten, og med en tilsvarende innsats i kveld er Sverdrup-traveren seiersaktuell på ny. Det er også 10 Stiv Kuling etter den sterke innsatsen ved triumfen på 22.9 over aktuell distanse i den siste starten, og på denne tiden i fjor fikk da også 6-åringen en voldsom formtopp (vant fire strake).

Vår rangering: A: 12 B: 11-10 C: 2-5-8-9-4-3-6-1 D: 7

V5-4, 1609 meter autostart
Et flott sprintløp for kaldblodshester venter oss i den fjerde avdelingen i V5-spillet, og stor favoritt blir 7 Torpa Jan. Det er ikke uten grunn, og i kveld jakter 5-åringen årets femte strake triumf. Forvandlingsnummeret til Morten L. Johnsen imponerer hver gang, og i den siste starten var han lett joggende til slutt ved den overlegne triumfen på solide 27.2 full vei. Tapet kommer dog før eller siden, og sporet ved denne anledningen på en kjapp sprint er ikke det beste (det kan fort bli en veldig drøy innledning på løpet med mange hester med mye fart i beina på innsiden).

Vi sikrer oss således med et par garderinger på våre to største spilleforslag, og stort dårligere enn storfavoritten på kapasitet er trolig ikke 10 Engas Odin. 7-åringen vant hele åtte av tolv starter i fjor, og i den siste starten var Walsøe-traveren brenngod ved triumfen på meget sterke 25.5 over aktuell distanse. Vi ble litt overrasket over at 4 Eskelands Bror skulle vinne V75-løp fra 20 meter tillegg på full vei i den siste starten, og det vitner om absolutt toppform. 4-åringen har nemlig tidligere vist seg å være klart best på dagens korte distanse, og sporet kan ikke kusk Geir V. Gundersen klage på i kveld.

Vår rangering: A: 7 B: 10-4 C: 1-2-11-9-8-6-12 D: 5-3

V5-5, 1609 meter autostart, monte!
Et kaldblodsløp i monte avslutter denne V5-rebusen, og nær sagt som vanlig er det ikke helt enkelt å vurdere disse løpene. Vi tyr således til helgardering på samtlige spilleforslag, men fremst setter vi 7 Eld Lynet. 9-åringen har mye fart i beina, og rytter Silje Hogner har vunnet to løp med Elding-sønnen tidligere i denne grenen (og han har vist fin form foran sulky nå på slutten).

Siv E. Løvvold vinner med ”alt” hun setter seg opp eller bak på om dagen, og da må selvsagt også formsterke 8 Solli Mai tilmåles solide vinnersjanser i dette løpet. Det er heller intet å utsette på formen til 2 Gyllstjern, men 9-åringen er ikke helt stø på beina. En hest som 5 Kosak bør duge i et løp som dette, mens fartsfyllte 4 Brendlig Stjerna heller ikke trenger å være helt borte (vant sitt siste monteløp).

Vår rangering: A: 7 B: 8-2-5-4 C: 3-6-9-1

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.