Gå til sidens hovedinnhold

V4-vorspiel med samlebonger

Bjerke byr opp til fest søndag med en rekke kanonløp. V4-spillet innleder søndagen og her spilles samlebonger.

Sportspills meny søndag:
V75 Bjerke: V75-fest med Solberg
V4 galopp Gøteborg: Kvisla har trua
Oddstips 1: Ingen vei tilbake for Vålerenga
Oddstips 2: Leicester mot sensasjonell andreplass
Oddstips 3: Tromsø må takle presset
Tippetips: Stabæk kan gjøre det igjen
US Open finale: Djokovic er kongen
TV-fotball: Sjekk oversikten over søndagens kamper

Søndag er det dags for årets største travdag, ihvertfall sett til norskfødte travere. 11 av de 12 løpene som skal kjøre søndag har førstepremier på minst kr 100 000, og i Norsk Travderby for varmblodshester venter det formidable 1 million kroner til vinneren. Det skal avvikles både V75, V5 og V4. Så mye fine løp er det at Varmblodskriteriet, Hoppe-Kriteriet og Hoppe-Derby for kaldblodshestene er plassert utenfor V75 og i V4-spillet (som kjøres før V75-1 starter) og starter kl 13.10.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Det er sjeldent lettløst ut i V4-spillet denne søndagen og jeg velger å spille samlebonger med to bankere.

2 El Diablo B.R. imponerte stort i norgesdebuten på Jarlsberg 21. august, men mon tro om han ikke imponerte enda mer i Kriteriekvalen for snaue to uker siden. Som på Jarlsberg i norgesdebuten, så det ikke ut som Thor Borg "kjørte en meter" og selv om motstanden naturligvis er tøffere i selve finalen, må nok hesten være syk for dagen for dagen og 2 El Diablo B.R. i V4-4 blir den ene av mine to V4-bankere.
Rangering V4-4: A: 2 B: 3-1-2 C: 11-6-8-9-10-5-7-12

Support lufter seg igjen
I V4-3 er 8 Support Justice tilbake i hjemlandet igjen etter sin imponerende seier i Åby Stora Pris. Åttendespor bak bilen er selvsagt ikke optimalt og han støter på noen formsterke konkurrenter. Gundersen varsler et offensivt opplegg, og selv om hester som 1 Remee La Marc og 3 Rafolo og Viking Va Bene har levert bra på slutten, så det en litt annen klasse på Support Justice. Banker nummer to i V4-3.
Rangering V4-3: A: 8 B: 6-1-3 C: 5-2-4-7 D: 9

Tjomsland har beste hesten
Hvis det er en ting travspillere taper mye penger på i det lange løpet, så er det å spille på hester de mener er den beste hesten. Det er langtfra alltid at beste hesten vinner, det er hestene som står riktig til som oftest vinner og som kuskes av de beste kuskene.

Nok om det, det er ingen tvil om at 5 Jega Bottega er best på kapasitet i Hoppe-Kriteriet for de kalde. Men hun kan jo ikke legge bort så mange meter på galopp i hver eneste start. Klart førstevalg i kampen om seierssjekken på 250 000 kroner.

1 Tangen Jerkila og 2 Solvik Faksa står nærmest. Begge vant sine kvalløp og er i motsetning til Jega Bottega dønn travsikre. De scorer de mye på. På de minste samlebongene står jeg på disse tre.

Men for å få litt "fyr i butikken", betaler jeg for ytterligere tre til på det største forslaget. 9 Lynlinn var ikke langt bak Solvik Faksa i sin kval, og kan vinne på en maks dag. 12 Karmland Siv ga seg fra tet i sitt kval, men det er verd å merke seg at Svein Ove Wassberg ikke føler seg sjanseløs. 4 Mjølner Tulla hang bra med Tangen Jerkila i kvalen fra dødens og kan vinne med maks klaff. Det betyr seks hester på det største forslaget.
Rangering V4-1: A: 5 B: 1-2-9-12-4 C: 3-10-11-7-8-6

Enda mer Tjomsland
Hoppe-Derby for de kalde kan friste med 375 000 kroner i førstepremie og igjen sitter Øystein Tjomsland opp bak min favoritt i 2 Patsi. Var kanskje ikke superoverbevisende i sin kval, men vant nok lettere enn det så ut til. Søndag blir det igjen skoløs og det gir hoppa en ekstra veksel.

1 Brenne Rødi var klart forbedret i kvalen kontra løpet i Sverige nest sist, men kanskje ikke helt på topp. Har uansett tetgaranti, så får vi se hva Mjølnerød gjør underveis.

9 Tante Ragnhild spurtet som en vind i kvalen og var ikke langt bak Brenne Rødi i mål. Blir garantert et stallskrik søndag, men Tante Ragnhild har spurtet slik før, for så å være mindre løpsvillig starten etter. De tre damene gjør normalt opp om seieren i Hoppe-Derby.
Rangering V4-2: A: 2 B: 1-9 C: 4-3-7-6-10-11-12-5-8

Kommentarer til denne saken