Seiersmaskinen er igjen klar for Gotland

Arn Hammering og Thomas Jonsson.  foto : ck : arn hammering_jonsson thomas
Arn Hammering og Thomas Jonsson.  foto : ck : arn hammering_jonsson thomas Foto: Ck

Seiersmaskinen Arn Hammering vant hver gang han startet på Visby i fjor, og mandag er Kalmar-hesten på plass sammen med sin trener Thomas Jonsson. Nettavisens banker i V4-spillet er nevnt.

Sportspills meny mandag:
V65 Leangen: Viktor baner vei
V65/V4 Jägersro galopp: Herlig galoppomgang i vente
Oddstips 1: Brann har lært en lekse
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Søndag ble det strålende klaff for Rolf Lerums V65-tips til Jarlsberg. Hans mellomste V65-forslag (innl.pris kr 440) fanget overraskelsene 15 Kodina (8. valg i V65-2) og 3 Miss Endurance (9. valg i V65-5) og betalte tilbake meget pene 6 084 kroner.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Da er det bare å ønske velkommen til en ny trav- og galoppuke, som er meget innholdsrik. Samtidig er det verd å gratulere Fredrik Solberg fra Fredrikstad og hans B.B.S. Sugarlight med en fantastisk seier i Olympiatravet på Åby lørdag. Hesten så dunderfin ut og er per i dag kanskje den største favoritten til selve Elitloppet som kjøres i slutten av mai.

Mandag er det sesongpremiere på Gotland, når Visby avvikler sin første travkjøring for året. Til kvelden er det V65 fra Leangen, det er V64 fra Färjestad og det er faktisk også V65-galopp fra Jägersro galoppbane.

Undertegnede vil som i fjor ha ansvaret for tipsene til Visby, da jeg har et meget godt kontaktnett på den banen. Travbanesjef Elin Westerlund kan fortelle Nettavisen at det er store forventninger til årets sesong på ferieøyen. Totalt skal det avvikles 16 kjøringer og banen er som tidligere tilgodesett med V86 i juli. I tillegg skal det kjøres en V64-omgang og to V65-omganger. Resten er i all hovedsak lunsjløp.

Kalmar-trener Thomas Jonsson ble kuskechampion i fjor med 18 seire, mens hjemmetrener Torbjørn Östergren tok andreplassen med 15 triumfer. Begge to kommer til å kjempe om championatet også i år, og Jonsson har faktisk med seg hele sju stallhester til mandagens løp. Også Östergren er godt skodd og har forsterket sin stall med flere gode nykommere. Jeg har vært i kontakt med begge og de kusker henholdsvis min V4-banker og min V5-banker.

Ubeseiret på Visby i 2014
Seiersmaskinen 10 Arn Hammering vant hele 13 løp i fjor, og av disse seirene kom seks av dem på Visby. Det var også de seks startene hesten gjorde på Visby i fjor. Mandag er Love You-sønnen på plass igjen. Hesten har allerede vunnet to løp i år, men har "nullet" i de to siste løpene.Nest sist satt hesten bom fast i et V75-løp på Färjestad, og hadde kanskje vunnet dersom det hadde løst seg ut mot oppløpet. Sist på Kalmar fløy hesten i tredjespor i den siste svingen, men idet Thomas Jonsson dro skylappene kom galoppen.

Ingenting er ellers galt med hesten, og han blir stor favoritt. Møter noen brukbare konkurrenter (kanskje spesielt 12 Cool Style og 13 Snow Flake Goj), men er en real tøffing som stortrives på Visby. Det gjør også trener Thomas Jonsson og da bankerspiller vi i både V4 og DD, siden det er et par av de andre løpene, det kan smelle realt i.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Jonsson kan ta begge DD-løpene
Thomas Jonsson hadde også svært god tro på sin egen 5 Falcon Scott i V4-2/DD-1. Den ferske fireåringen har ikke vunnet på 13 forsøk, men møter på svært billig motstand mandag. Gjorde et svært så fint løp til andreplass tredje sist i Kalmar, etter en tøff forsering i sisterunden. Er en hest som kan gjøre litt selv, og i svært billige omgivelser, kan det bli seier i V4-2. 

Totalt ukjent V5-banker
I V5-spillet kommer 4 Magnus P.H. i V5-3 til å bli dunderfavoritt ettersom hesten kommer fra to strake seire i Kalmar, og samtidig møter svært skral motstand. Vi garderer dog denne med 10 Pomerans Dag og Thomas Jonsson og finner bankeren i V5-5.

Torbjørn Östergren mener hans beste vinnersjanse på Visby mandag er med nyervervelsen 2 Bell Knight i V5-5. Hesten kommer fra Johan Untersteiners stall og har trent strålende.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Møter ingenting av motstand i et lavgrunnlagsløp i V5-5, og da tar vi Torbjørn på ordet og bankerspiller. Östergren har flere fine vinnersjanser på Visby mandag, men var altså ikke i tvil om at dette var hans beste vinnersjanse.