*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Amanda må helst ikke vinne

Eldmina og Amanda Robertsen vinner V65-5 i overlegen stil på Leangen sist søndag. Foto: RJ.Auran/hesteguiden.com

Skal det bli penger i lørdagens V5-omgang på Leangen, så bør Amanda Robertsen "brenne" med storfavoritten Eldmina i V5-1.

05.12.15 21:10

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
V75 Leangen:
Seiersmaskin bankerspilles
Oddstips 1: Kladdeføre i Roma
Oddstips 2: Nå kommer bortetapet for Leicester
Oddstips 3: Inter jakter serieledelse
Odds skiskyting:
Brødrene Bø er revansjesugne
Oddstips 4:
Deeney er het i Premier League
Tippetips: United begeistrer ingen

TV-kampene/streaming:
Her er helgens oversikt
Premier League: Skaderapport

Det er altså Leangen som er vertskap for lørdagens V75, og omgangen ser klart interessant ut på forhånd. Det er noen klare bankerkandidater, men det er også mulig å få "vekk noen av favorittene. Leangen er en bane undertegnede har truffet svært bra med tipsene de siste årene. Sist søndag var det duket for storstilt V65-jackpotomgang og tipsene satt veldig bra. I denne artikkelen skal det handle om V5-omgangen lørdag, en V5-omgang som kan bli favorittpreget, og der jeg også i V5-spillet bruker Baritron som banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Deilig treff på Leangen 29. november!
Det ble også solid klaff på tipsene til søndagens store jackpotomgang i V65-spillet på Leangen. Det mellomstore V65-forslaget på Nettavisen (innl.pris kr 960) suste inn med seks rette på Leangen og betalte tilbake kr 9 058. 15 andelslag med lagnavn Leirvågs V65superjackpot (pris per andel kr 100, 200, 250, 300 og 500) traff og betalte hver seg tilbake drøye 9 000 kroner. Tre systemspill gikk også også inn. To stk fire andeler a kr 1500 – det betalte kr 10 125 tilbake. Et stk fire andeler a kr 1000 – det betalte tilbake kr 9 834.

Baritron også i V5
Da får vi håpe godformen sitter i til lørdagens V5-løp på Leangen, der Baritron er tilbake på hjemmebanen og dette er en hest jeg liker svært godt. Thomas Mjøen som er en av mine mange svært gode kilder i Trøndelag, kunne fortelle meg torsdag ettermiddag, at han aldri har kjent Baritron så fin som i seiersløpet sist lørdag i Drammen. Oppgaven i V5-5/V75-3 ser ikke veldig mye tøffere ut, og feilfritt er trolig Baritron god nok til å vinne fra dødens om nødvendig. Hesten har imidlertid sett dønn travsikker ut gjennom hele høsten.

Jeg endrer ikke en suksessoppskrift og bankerspiller 6 Baritron i V5-5. Det er faktisk sjette gang jeg bankerspiller Baritron i år (har vunnet ni løp) og Baritron har innfridd som mitt bankerspill hver gang.
Rangering V5-5/V75-3: A: 6 B: 7-5-1-2 C: 12-11-9-4-9-3-8-10

V5-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Så lenge jeg bankerspiller 6 Baritron i V5-5, og jeg ikke velger å spille samlebonger, så må jeg prøve "å spille vekk" storfavoritten 12 Eldmina og Amanda Robertsen i V5-1. Hoppa har sett strålende i fire seiersløp i det siste, og var tilbake i overlegen stil søndag kveld. Denne lørdagen står hun dog på 40 meter tillegg, og det kan bli trafikkproblemer underveis og da synes jeeg det er verd å spekulere.

1 Mollystjerna satt pris på Edvard Kristiansen fine kjørehender når han vant med henne til 17 ganger pengene i siste starten. Fra strek er Mollystjerna førsteutfordrer til den store favoritten. 13 Pave Nora er neppe mye dårligere enn Eldmina på kapasitet, men er ikke like kvikk i vei og Eldmina kan "over alle hauger" etter 500 meter. Pave Nora går uansett til mål alle dager i uken.

Jeg tar også med meget fartsfylte 4 Mo Stjerna som står 40 meter bedre til kontra Eldmina enn når de møttes 2. november. 6 Odins Blessa har vist fin utvikling i regi Karl Ove Nordtømme og har bortsett fra Eldmina en flott oppgave på papiret.
Rangering V5-1: A: 12 B: 1-13-4-6 C: 7-11-5-10-2-15-14-3-8-9

V5-2 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Flotte forutsetninger for 1 Queen Lythonia og Ragnhild Bjørnbeth i V5-2 og lykkes Bjørnbeth med å forsvare sitt innerspor, er trolig løpet kjørt nå som det også er sprintdistanse.

10 Wildernessexplorer er den klare førsteutfordreren og kommer hesten bra på det fra bakspor, kan han vinne. 2 Invented Sund kommer med bra meritter fra Sverige, står fint til og duger trolig bra i disse omgivelsene.

5 Fernando og 7 Donna B.R. favoriseres begge av sprint, men skal helst ha det litt servert for å by seg til ordentlig. Begge blir med på gardering. Rangering V5-2: A: 1 B: 10-2-7-5 C: 4-11-6-9-3-8-12

V5-4/V75-2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Eirik Høitomt og 2 Femi Delight kommer til å bli svært store favoritter i V5-4/V75-2, men jeg velger å gardere bredt. Man skal selvfølgelig aldri undervurdere de beste kuskenes evne til å vinne med hester står perfekt til, slik Vidar Hop gjorde med Day U.S. på Bjerke onsdag.

Men Femi Delight har aldri overbevist meg noe spesielt og er ingen tøffing. Så kan man selvsagt innvende at motstanden er svak, startsporet er perfekt og mye tyder på at Høitomt kjører seg tidlig til tet og får dirigere etter behag. Jeg har ikke noe bedre førstevalg, men garderer.

Først med 7 Alo Angel som vant et tilsvarende svakt V75-løp på Forus nest sist og Frode Hamre har garantert sett på motstanden når han meldte til Leangen. Disse to får plass på de to minste V75-forslagene. 12 Thai Freedom er nok den mest grunnkapable hesten i feltet, men hesten har ikke imponert i sine to første løp på Leangen. Motstandsmessig ser det enklere ut lørdag, men startsporet er bedrøvelig. 1 Twentysix Paupau forsvant i startgalopp i norgesdebuten for Magne Olsen. Står flott til i førstespor og har fine meritter fra Danmark.

På det største forslaget betaler jeg for ytterligere fem hester. 9 Rebella Salute utstyres med Geir Vegard Gundersen og har form, 6 Andova skuffet sist hun gjestet Leangen og er neppe i samme formen som hunvar tidligere i høst. Hestene 11 Martelle C.J. og 10 Kalimera One blir nesten ikke rørt i spillet, men begge kommer fra flotte innsatser i sine siste løp 8 Debbie B.R. skuffet fra tet sist, men møter klart billigere motstand her.
Rangering V75-2/V5-4: A: 2 B: 7-12-1-9-6-10-11 C: 8-4-5-3

V75-1/V5-3 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart
Ni hester til start i et ujevnt felt i V75-1 der 5 Solør Stegg blir klar favoritt, og det er forståelig ettersom hesten har levert mange solide løp i år. Har imidlertid ikke vært like god på slutten, men trenger neppe å være det her heller, da motstanden er klart overkommelig.

8 Alsaker Faks er en hest jeg alltid har lik og denne er nok best på kapasitet i dette feltet. Men har hatt pause og holder litt usikker form. Det klare motbudet og disse to skiller seg ganske klart ut i V75-1. Jeg velger dog også å betale for 9 Storm Odd, selv om det en hest som stadig viser manglende stridsmoral. Springspor på 20 meter tillegg lørdag og Eirik Høitomt kjenner hesten bra nå og vet hvordan han skal "lure" det lille ekstra ut av hesten.

Tre hester bør langt på vei være heldekk i V75-1/V5-3, men i V5-spillet betaler jeg også for 1 Vladimir på det største forslaget.
Rangering V5-3/V75-1: A: 5 B: 8-9 C: 1-2-4-3-6-7

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.