Edvard får mer å juble for


Edvard Kristiansen jubler etter V75-seier med Prins Tom på Leangen 8. august.
Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Edvard Kristiansen jubler etter V75-seier med Prins Tom på Leangen 8. august. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Edvard Kristiansen er en av Leangens aller beste kusker. Tirsdag er han sjåfør bak Nettavisens lunsjbanker på Leangen.

En strålende tirsdag står foran oss med trav fra tidlig ettermiddag til langt på kveld. Moroa starter på Gotland når Visby er vertskap for V4-omgangen fra Sverige. Deretter overtar Leangen med en spennende lunsj-V5. Til kvelden er det duket for nye kvalifiseringer til både Kriteriet og Derby når Bjerke igjen arrangerer V65. I Sverige er det Axevalla som er vertskap til V64-løpene.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Leangen er altså vertskap for tirsdagens travlunsj, all den tid Bjerke "stjeler" trønderbanens tradisjonelle mandags-V65 denne uken. Sist mandag lanserte jeg 3. valget Be A Mixt Chili B. som en real godbit på min favorittbane og til løpene denne tirsdagen har jeg blant pratet med svært påleste Thomas Mjøen som blant kusker favoritten 2 Mr. Nelson i V5-1 og Edvard Kristiansen som kusker storfavoritten 7 Super Flex i V5-5.

Sistnevnte blir min V5-banker denne tirsdagen og avgjorde for mitt valg er motstanden de to favorittene møter. Mens Mr. Nelson støter på noen formsterke og bra konkurrenter i V5-1, er det nesten spill mot et mål motstandsmessig for 7 Super Flex i V5-5/DD-2. 6 Inzeo utstyres denne løpsdagen med Karl Ove Nordtømme istedenfor Jomar Blekkan og utenom Inzeo er det ikke lett å få øye på dugandes konkurrenter. Trolig kan Super Flex vinne dette løpet fra dødens om nødvendig og Edvard Kristiansen er fortsatt en av de kuskene jeg aller best liker å spille banker på Leangen.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Ikke favorittdistansen
Når det gjelder 2 Mr. Nelson i V5-1, så bankerspiller jeg hesten på det minste V5-forslaget.  Hesten har levert bra saker på Leangen allerede. Ble tredje i debuten i ny regi 7. juli og gjorde et godkjent løp da. Var imidlertid vesentlig forbedret neste gang ut på Leangen og kontret da til seier etter et tøft løpsopplegg. I sin siste start som var på Bjerke hadde hesten slått kloa i så gode hester som Restless Cash og Ridolini Park, men mistet dessverre travet oppunder mål og seieren glapp.

Har en flott oppgave på Leangen mandag, men trav er ikke matematikk og sprint er ikke ønskedistansen til Mr. Nelson. Derfor tar jeg med 9 Noss Kikki og 11 Handsome Gent på de større V5-forslagene.

Strekhestene gjør opp?
V5-3 kan se veldig uoversiktlig ut på forhånd, men de seks strekhestene gjør trolig opp. Lite spilte 4 Varg Kongen er fortsatt en mil bedre enn raden og lykkes Ragnhild Bjørnbeth å få hesten avgårde feilfritt fra start, øker sjansene. Fra tillegg blir 11 Svork Spika mye spilt, men den dama står nå 20 meter dårligere til kontra hester hun slo i seiersløpene tidligere i sommer, og viste sviktende moral sist.