En kongebanker i V5

King Royal (her sammen med sin faste makker Vidar Hop) er Nettavisens V5-banker på Jarlsberg lørdag.Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
King Royal (her sammen med sin faste makker Vidar Hop) er Nettavisens V5-banker på Jarlsberg lørdag.Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Høykapable King Royal blir Nettavisens banker i en vidunderlig V5-omgang på Jarlsberg lørdag.

Sportspills meny lørdag:
V75 Jarlsberg lørdag: Millionjackpot med Høitomt
V4/V5 Klampenborg lørdag: Jacob fikser cashen
V4 Gävle: Ingen lettløst omgang
Oddstips 1: Ny smell for Inter
Oddstips 2: Nedrykksdrama i Bundesliga
Odds MGP: Sverige har en vinnerlåt
TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Vi har en vidunderlig V75-omgang foran oss på Jarlsberg travbane lørdag. Det er dobbel sjuerpott og det betyr at det vil ligge ca 4 millioner kroner ekstra i sjuerpotten. Sportslig er det nyinnstiftede Hans Petter Tholfsens minneløp for norskfødte treåringer med velvoksne 300 000 kroner i førstepremie som er hovedoppslaget, men jevnt over er den sportslige kvaliteten meget bra på løpene.

Men før V75-løpene settes i gang, skal vi også gjennom en flott V5-omgang. De tre siste V5-løpene er som kjent også de tre første V75-løpene. Vi finner vår banker i V5-2 som er et løp for stallansatte. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Det handler om 1 King Royal som får dyktige Kristine Kvasnes som kusk denne lørdagen. Waaler-hesten årsdebuterte med å vinne på direkten i et V76-løp på Bjerke 22/4 i år, og fulgte opp med fjerdeplass i svært tøffe omgivelser i sin siste start, som også var et V76-løp på Bjerke. Lørdag motstanden skral og selv om hesten har trukket førstespor bak bilen og trolig blir overflydd, skal hesten legge denne gjengen på rygg. V5-spillet er vrient lørdag, og dette må være det beste bankerbudet.
Rangering V5-2: A: 1 B: 4-5-3-8-7 C: 10-11-9-6-2

V5-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Den fireårige USA-importen 1 Ronato har vunnet begge sine starter her til lands og viste fremragende startferdigheter på Biri sist. Fra sjettespor bombet hesten til tet og vant lett. Således er det mye som taler for tet her, men samtidig møter hesten riktig bra motstand.

Morten Juul har med to vinnerkandidater i V75, og har også med seg 5 Haras Du Pin i V5-1. Hesten har vist seg fram fra en bra side i Norge tidligere og er første motbud til Ronato. 8 Fantasy D'Estino har dessverre vært svært uheldig med sportrekningen. Det er form så det holder for Folkehesten Biri, men hesten har hatt fryktelig mye utur i det siste. Bom fast bak en trøtt konkurrent i V75 sist, og klaffer det litt på veien, kan det bli seier her.

3 Republique gjorde en godkjent debut første gang ut for Anders Lundstrøm Wolden. Står bedre til spormessig lørdag og løp i kroppen har garantert gjort godt. 11 Rocketeer er trolig beste hesten i feltet, men Morten M. Ottersens flotte fireåring har en tøff oppgave foran seg med bakspor på sprint mot bra motstand. Stallkompis 6 Cæsar B.R. er litt variabel, men meget bra de dagene han er som best og det betyr seks hester på kupongen i V5-1.
Rangering V5-1: A: 1 B: 5-8-11-3-6 C: 4-9-2-10-12-7

V75-1/V5-3 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
V75-omgangen åpner med et vidunderlig flott spilleløp, der 2 Tin Balder og 14 Bokli Vind kommer til å få mye spill på seg.

Vi lanserer en frekkis i form av svært lite spilte 5 Nume Balder som vår favoritt. Satt i tet på Bjerke 15/4, men galopperte da 800 igjen. Er den trolige tethesten i løpet og selv om kanskje sprint er yndlingsdistansen nå, minner vi om at hesten ledet et V75-løp over 2100 meter fra start til mål på Sørlandets travpark 23. august i fjor.

2 Tin Balder har vært strålende de siste månedene, men var langt under pari på Bergen travpark sist lørdag. I følge trener Frode Hamre var det baneforholdene som ødela den dagen. Tilbake i gammelt slag er hesten naturligvis seiersaktuell her. 14 Bokli Vind har sett helt rå ut i to strake seiersløp, men begge fra tet. Lørdag er det 20 meter tillegg og gode strekhester, men hesten har trolig aldri vært bedre.

3 Art Haaken er på vei mot formen, og vi merker oss at Kolle velger denne foran Nume Balder. 7 Kleppe Slauren var strålende første gang ut i regi Geir Vegard Gundersen på Magnor, men skuffet vel en smule i Bergen sist. Fint startspor lørdag og vi glemmer ikke denne.

De fem hestene får plass på de to minste forslagene, mens vi også betaler for 8 Nordby Ask på det største. Burde kanskje kunne utfordret Bokli Vind litt mer mot mål sist i Bergen, ettersom hesten fikk et så fint løp i rygg på denne, men kanskje Bokli Vind rett og slett var kanongod for dagen. Disse seks har fått plass på våre V75-forslag, men i V5 betaler vi også for 12 Vertigo Prins og 1 Arnblessen.
Rank V75-1/V5-3: A: 5 B: 2-14-3-7-8 C: 12-1-4-10-15-13-11-9-6

V75-2/V5-4 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Nytt spenstig spilleløp i V75-2, der vi merker oss at Kristian Malmin har ambisjoner om tet med meget formsterke 2 Zeema Zamar. Lykkes han med å komme seg foran, blir den nytente hoppa vanskelig å slå. Har avsluttet storveis gang på gang på slutten og sprint er neppe noe minus.

Hadde 6 Thai Freedom hatt et litt bedre startspor, hadde vi kanskje bankerspilt Tjomsland-hesten. Fireåringen innledet meget lovende som treåring, men skuffet utover treårssesongen. Kom tilbake i løpsbanen i et V75-løp på Sørlandet for to måneder siden og avsluttet strålende til fjerde der. Rolf Lerum bankerspilte derfor hesten i det neste løpet, et vanlig grunnlagsløp på Forus og etter en knallsterk sisterunde, kom hesten alene til mål. Billig motstand den dagen, men vi blir ikke overrasket om Thai Freedom vinner dette løpet fra dødens. Er også så kvikk i vei, at hesten kan blåse til tet.

Tolvtespor på sprint er ikke lett på denne årstiden, men vi tar også med 12 Divided Love på det største forslaget. Var helt sinnsyk fra tet nest sist, men var sjanseløs til å hente storoutsideren Talenti Rosso på Jarlsberg sist. Må ha tempo for å være med her, men møtet ikke avskrekkende motstand. I V75 har vi kun spilt disse tre på våre forslag, men i V5 tar vi også med 1 Xantippe som står lekkert til spormessig.
Rangering V75-2/V5-5: A: 2 B: 6-12-1 C: 5-10-11-4-7-8-9-3

V75-3/V5-5 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Er de to første V75-løpene fine spilleløp, er det ikke noe dårligere i V75-3. Det er ikke lett å se 12 Lill Ronja vinne dette løpet, men resten kan på en maks dag, selv om noen hester skiller seg ut på forhånd.

Vi spiller fem hester på samtlige V75-forslag og plasserer 10 Brenne Jærven først. Mikkelborg-hesten galopperte fra start sist, men reparerte strålende til sølv. Har gode rygger fra start, og kommer til sitte fint på det underveis. 9 Kolnes Tom vant løpet som Brenne Jærven var med i sist. Hadde tur da flere av de antatt tøffeste konkurrenten galopperte fra start og kom perfekt til. Også Kolnes Tom har gode rygger fra sitt bakspor.

5 Sjø Odin har gått litt på det jevne i årets to første starter. Spor fem bak startbilen lørdag og ikke helt utenkelig at Tjomsland-traveren kan få tet. Vi innbiller oss at hesten yter enda litt bedre derfra. 1 Friggtor går gode løp, men mangler kanskje litt på den absolutte toppformen. Forutsetningene lørdag er uansett helt perfekte.

Lite spilte 4 Søndre Jerkeld fikk seg en gjennomblåser på Bergen travpark 16. mai og gikk litt på det jevne da. 25. oktober i fjor var hesten strålende vinner av et V75-løp på Forus til høy odds. Se litt opp for denne lørdag.
Rangering V75-3/V5-5: A: 10 B: 9-5-1-4 C: 6-3-11-2-8-7 D: 12