Flåten er en god reserve

 Galileo og Geir Flåten blir Nettavisens V5-banker på Bjerke onsdag. . Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
 Galileo og Geir Flåten blir Nettavisens V5-banker på Bjerke onsdag. . Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Vår V5-banker på Bjerke, 7 Caprino i V5-3, ble strøket onsdag ettermiddag. V5-tipsene er derfor blitt endret og inn som Nettavisens V5-banker kommer stortalentet 4 Galileo i V5-2.

Sportspills meny onsdag:
V4/V5 Täby: Galoppeksperter i knallform
V76 Bjerke: Bonuspott med ei dronning
Oddstips 1: Målfest i Molde
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
TV-fotball: Sjekk den herlige ukesoversikten

Bjerke travbane byr på herlige 873 352 kroner i den såkalte bonuspotten i V76-omgangen onsdag kveld. Denne summen skal fordeles på alle med sju rette og gjør at spillerne har hyperinteressante forutsetninger. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men det er også et V5-spill som er svært interessant og dette spillet starter altså før V76, og har innleveringsfrist kl 18.55. De tre siste V5-løpene er samtidig også de tre første V76-løpene, og det er nettopp i i et av løpene utenfor V76 vi finner vår banker, ettersom vår opprinnelige V5-banker 7 Caprino B.R. i V5-3 er blitt strøket.

Stortalentet treårige 4 Galileo har vist seg som en mulig årgangstopp allerde, og må ha en topp vinnersjanse uten galopp i V5-3.  Har vist seg svært så travsikker hittil, men skal nå ut mot eldre hester og det kan øke galoppfaren. På fart og kapasitet er den normalt bedre enn konkurrentene og da lar vi det stå til med 4 Galileo og Geir Flåten som vår V5-banker i V5-2.
Rangering V5-2: A: 4 B: 11-7-2-8 C: 9-6-5-10

V5-5 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Stallhestene til Bo Westergaard går som toget om dagen, og bare den siste uken så har hester som Thai Navigator, Safra L.B., This Is It og Nelson Nora vist seg fram i super forfatning. I strålende forfatning har også kapasitetshesten 7 Caprino B.R. vist seg fram i årets to første starter.

Kl 13.30 onsdag ettermiddag er dessverre 7 Caprino B.R. blitt strøket og dermed rykker 10 Golden Street opp som klar favoritt. Hemmes naturlig nok av bakspor, men strykninger på både 7 Caprino B.R. og 8 Selmas Classic, gjør oppgaven enklere. Vi valgte å bankerspille denne i V76, ettersom vi brukte Caprino B.R. banker der, men i V5-spillet velger vi å gardere bredt og tar med hele åtte hester på det største forslaget.

Formhesten 11 J.T's Gold har også en bedre oppgave nå etter de to strykningene, og er tidlig aktuell på gardering. Fra fine startspor er selvsagt også hester som 1 Tobrosboy Augustinu og 3 See You Soon farlige.
Rangering V76-3/V5-5: A: 7 B: 10-11-3-1 C: 4-9-2-6-5

V5-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
V5-spillet åpnes med et monteløp over tre distanser, der vi tror 20-meters hestene gjør opp. 

9 Rapido er Siv Emilie Løvvolds valg på bekostning av nestfavoritten 7 Kahlua O. Det blir avgjørende for vår rangering. Rapido gjorde et fint løp til tredje i sin siste start og møtte bra hester på Jägersro den dagen. 7 Kahlua O. vant på sin side et løp på Åby i sin siste start og er den klare utfordreren.

På de større forslagene betaler vi også for 10 Pia Tutterø (flott prøveløp), 11 Arthurian Hanover (flott opphenting etter galopp i et travløp sist, men tøft å hente 20 meter på favorittene) og 1 Writing Lady (står fint til og kan kanskje overraske fra strek).
Rangering V5-1: A: 9 B: 7-10-11-1 C: 12-5-2-4-8-3-6

V5-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Stortalentet treårige 4 Galileo er den trolige vinneren i dette løpet, dersom hesten ikke galopperer. Har vist seg svært så travsikker hittil, men skal nå ut mot eldre hester og det kan øke galoppfaren. Derfor sper vi på med endel garderinger.

11 Jerveld kunne aldri utfordre forvandlingsnummeret Ida V.A. i Bergen sist, men gjorde et flott løp til andre. Fått løp i kroppen nå og kan sitte der om favoritten underpresterer. 7 Maks Mollyn er i flott fremgang og står på til mål. 3 Røeds Tøffen går mest på det jevne, men har fått to løp i kroppen nå.

Kapable 2 Torvald og 8 Smågodt viser begge fin fart mellom galoppene og kan overraske feilfritt. 1 Hauglid Storm står fint til som eneste strekhest og kan litt. sammen med svært så travsikre 9 Kolnes Anne får de begge plass på det største V5-forslaget.
Rangering V5-2: A: 4 B: 11-7-3-2-8 C: 1-9-6-5-10

V76-1/V5-3 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Potensielt skrelløp i V76-1/V5-3 som ikke holder noe høy klasse, og da er det gjerne fare på ferde. Tom Erik Solberg får sjansen bak svensktrente 3 Julius Star og med all respekt for Paw Mahony, så er det jo slik at Solberg får fart på det meste. Hesten startet også på Bjerke for 14 dager siden, men var treg underveis og måtte jobbe seg frem til tredje. Ypperlige betingelser onsdag og denne er meget spennende.

Ikke minst siden hyperkapable 10 Hades Håleryd blir stor favoritt. Men nå skal hesten både håndtere voltestart og 20 meter tillegg, og vi vet så godt at strekhestene biter godt fra seg nå som banene blir raskere. Uansett er Hades Håleryd en klar seierskandidat. 4 Rocket Queen blir mye spilt, men møter klart tøffere motstand onsdag enn i sine foregående løp. Står dog så fint til, at en ny seier kan komme.

Magnus Jakobsson tar med seg stallhesten 5 Walkyria Race, og selv om raden er middels, tar han neppe turen til Norge uten ambisjoner. Disse fire får plass på det mellomste forslaget, mens vi på det største også betaler for 6 Vici Sun som har vist fine tendenser den siste tiden. I V5-spillet betaler vi også for 1 Hero Touch på det største forslaget.
Rangering V76-1: A: 3 B: 10-4-5-6-1 C: 15-11-13-2-7-9-8-12-14

V76-2/V5-4 - Kaldblodshester. Stallansatte. 2100 meter autostart.
Lunefulle, men startkjappe 2 Joker C.K. settes først i V76-2, der fire hester skiller seg litt ut. Det er fart i jokeren, men han har også sine nykker. Fra tet kan det bære hele veien.

10 Wik Vinter har vært knakende god i to monteseire, men har mange ganger også vist at han duger i travløp. Kanskje er det beste hesten i dette løpet, men han står litt sjanseartet til fra start. 9 Skeie Kongen fikk maks som tredje sist, og skuffet kanskje ørlite da, på bakgrunna av de to foregående seiersløpene, selv om han møtte gode Komnes Fossen. Noenlunde likt selskap onsdag.

3 Prins Philip holdt koken bra til andre bak storfavoritten Solør Svarten i et V75-løp på Bergen travpark i sitt siste løp. Mangler kanskje det lille ekstra om dagen, da kan muligens gjestekusk Dag-Sveinung Dalen riste frem det lille ekstra som skal til for å vinne et slikt løp.
Rangering V76-2/V5-4: A: 2 B: 10-9-3 C: 4-1-11-5-6-8-7