*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Flåtens unghester leverer

Høvding Jaros og Geir Flåten blir store favoritter i V5-2 på Jarlsberg tirsdag. Foto Roger Svalsrød hesteguiden.com

Geir Flåten har flere meget flotte treåringer på sin stall. Tirsdag lanserer vi Høvding Jaros som Nettavisens lunsjbanker på Jarlsberg.

Norsk Rikstoto byr på en rikholdig spillmeny tirsdag. Som vanlig er det V4 fra Sverige først ut, der tirsdagens arrangør er Umeå. Deretter overtar Jarlsberg med lunsj-V5 her hjemme, og midt i lunsjen går tirsdagens 5+ løp fra Frankrike. Til kvelden er det duket for V65 fra Forus og V64 fra Axevalla.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


I denne artikkelen skal det handle om tirsdagens lunsj-V5 fra Jarlsberg, der tre av de V5-løpene er såkalte delingsløp stengt på max 500 startpoeng. Det inneværer meget laber sportslig kvalitet på alle disse tre løpene, men i V5-2 som er omgangens eneste kaldblodsløp er det bedre stilt.

Flåten med gode treåringer
Og bra stilt er definitivt Geir Flåten med kaldblodstreåringer i år. Han har både Sjø Kongen og Galileo i den ypperste norgeseliten, men også oppkomlingen 6 Høvding Jaros er et fint emne. Den krabaten har riktignok kun gjort to starter i karrieren hittil, men en seier og en fjerdeplass er en bra start.

Klart beste hesten
Møtte gode jevnaldrende i et løp i DNT's unghestserie i sin siste start på Jarlsberg for halvanne uke siden, men gjorde seg aldeles ikke bort der og landet på sterke 29.4/2140 meter da. Satt i tillegg delvis stengt over mål. Tirsdag er det betydelig enklere imot og hittil i karrieren har Høvding Jaros sett stabil og fin ut, og ikke galoppert. 6 Høvding Jaros er god nok til å vinne dette løpet fra dødens om nødvendig, og blir min klare V5-banker i V5-2 på Jarlsberg tirsdag.

Topp sjanse feilfritt
I V5-3 blir treårige 1 May Lucifer hardt betrodd sammen med Vidar Hop og etter at hoppa ga et meget tiltalende inntrykk i debutløpet på Biri for snaue to måneder siden, er ikke det vanskelig å forstå. Spant til tet da og hadde veldig fin spenst over mål da. debuterer bak startbilen tirsdag og det er alltid et uromoment, men så stabil og fin ut på Biri. Siden jeg "pøser" på med kryss i de tre øvrige V5-løpene, velger jeg også å bankerspille 1 May Lucifer på de to minste V5-forslagene.

På det største velger jeg å ta med norgesdebuterende 7 Toledoss og Pål Sem. Sem er forsiktig optimist før norgesdebuten og treåringen har vist lovende tendenser i Sverige i starten av karrieren.

Alle i innledningen
V5-1 holder ikke så aller verst klasse til å være en delvis poengjakt, men formen er usikker på både 1 Vici Sun og 2 S.J's Victoria som begge har avslørt bra kapasitet tidligere. 7 Pitarious har vist bra form i regi Bjørn Larsen, men ikke direkte sprudlet over mål.

Dermed betaler jeg for alle ti startende, da det egentlig ikke er noen sjanseløse i dette feltet og så lenge jeg spiller to store favoritter som bankere, så må jeg ha vinnere langt ute på ranken i et par av de andre løpene.

Sjokket og forsvant
21. februar 2014 så vant 9 Ugly Betty til voldsomme 59 ganger pengene på Jarlsberg. Hoppa til familien Alme hadde vist svært lite i startene forut som kunne indikere at en seier var like rundt hjørnet, men tross 20 meter tillegg og gode hester som Joy Va Bene, C.C. Princess, Playcore og Yentl med i samme løp, så spurtet hoppa som en vind inn til seier sammen med Siv Emilie Løvvold.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Ikke vært i nærheten på lenge
Siden den gang har Ugly Betty gått ca 25 løp og kapret fire trippelplasseringer. Og ikke vært i nærheten av å vinne. Men det er så laber og formløs klasse på V5-5, at det kan komme et nytt sjokk fra 9 Ugly Betty tirsdag. Historien har som kjent en tendens til å gjenta seg og med et løp i kroppen etter noen måneders pause, kan det skje igjen. OBS-hest i V5-5/DD-2 der det er tilrådelig å krysse bredt.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag