Franskmann som duger

Quarnac de L'lton er en klar vinnerkandidat i V5-1 på Leangen lørdag.
Foto: HM.Auran/hesteguiden.com
Quarnac de L'lton er en klar vinnerkandidat i V5-1 på Leangen lørdag. Foto: HM.Auran/hesteguiden.com

Vi spiller bankerfritt i lørdagens V5 på Leangen og låser blant annet V5-1 på to solide montehester.

Sportspills meny lørdag
V75 Leangen: En viking fikser V75-cashen
Oddstips 1: Stabæk fortsetter kjøret
Oddstips 2: Ingen ny arbeidsulykke for Sogndal
Oddslangskudd: Outsiderne kan skrelle i fotball-VM
Tippetips: Rosenborg virker ustoppelig
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
TV-fotball:
Sjekk helgens oversikt
Tippeligaen: Skade- og karanteneoversikt

Leangen travbane i Trondheim byr opp til fest denne helgen og byr på stor V75-kjøring lørdag kveld og V65-omgang søndag ettermiddag. To storløp står på programmet i lørdagens V75. V75-1 som er eliteløp for norskfødte femårige varmblodshester kan friste med velvoksne 125 000 kroner til vinneren, mens Tamin Sandys æresløp for norskfødte treåringer i V75-3 kan skilte med like stor førstepremie.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I denne artikkelen skal det handle om V5-spillet, der vi velger å spille bankerfritt og låse V5-1 på to hester.

V5-1 er et monteløp der 3 Quarnac De L'iton og 7 Cantabharmony skiller seg klart ut på forhånd. Sistnevnte fikk melkesyre fra dødens på Solvalla sist, men møter klart enklere motstand her og trives fortreffelig på sprint.

Franske 3 Quarnac De L'iton har ikke fordel av sprint, men har så høy kapasitet at han kan utfordre Cantabharmony. Jeg blir overrasket om ikke en av disse to vinner V5-1 på Leangen lørdag.
Rangering V5-1: A: 7-3 B: 3-1-10 C: 8-5-6-9

V5-2 - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Det kan se lettløst ut på forhånd innenfor V5-spillet på Leangen lørdag og i V5-2 blir 9 Alm Faks Hannibal og 11 Remix klart mer krysset enn resten. De to hesten er imidlertid ikke de mest stabile og sprint ingen fordel kontra konkurrentene. Feilfritt er disse to nok hodet over resten av konkurrentene, men her spekulerer vi og krysser for samtlige tolv hester på de to største V5-forslagene.
Rangering V5-2: A: 9 B: 11-2-5-7-10-12 C: 3-4-8-6-1

V5-3 - Varmblodshester. 5-års-eliten. 1609 meter autostart.
I V75-spillet har jeg valgt å bankerspille 9 Viking Va Bene i V75-1/V5-3. Men i V5-spillet velger jeg altså å spille bankerfritt og låser både V5-1og V5-3 på to hester. Viking Va Bene møter ikke elitehester denne lørdagen og i tillegg er ikke spor ni så verst, all den tid hesten har gode rygger fra start. Løser 2 L'Orage slik han pleier å gjøre, er det faktisk ikke helt usannsynlig at Geir Vegard Gundersen og 9 Viking Va Bene kan sitte i tet etter noen hundre meter, men trolig er det 3 Love Voice som har taktpinnen tidlig. Den hesten har gått i tet to ganger i sitt liv, og er naturligvis ingen kasteball. Det er ikke helt utenkelig at han kan gi Vikingen en fight dersom Viking Va Bene må trave utvendig og da gir jeg Love Voice tillit og streker for denne på V5-forslagene.
Rangering V75-1/V5-3: A: 9 B: 3-6 C: 1-2-8 D: 7-4-5

V75-2/V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
2 Miss Endurance har utviklet seg fantastisk fint den siste tiden og etter å ha sett hesten i seiersløpet på Bjerke nest sist, var det ikke spesielt overraskende for undertegnede at Frode Hamre-hoppa vant en av kvalifiseringene til Jarlsberg Grand Prix-hoppeavdeling på mandag. Derimot venter finalen neste helg, og da er det usikkert hvordan Frode velger taktikk i dette løpet. Motstanden skremmer ikke og normalt er dette et bankeralternativ, men løpet neste helg må være viktigere enn dette løpet, og da velger vi å gardere litt.

Først med 9 Zeema Zamar som utstyres med Vidar Hop og han får som kjent fart på det meste. Hoppa gjorde et kanonløp i V75 på Jarlsberg for en måned siden og bekreftet atter sin storform. Går til mål denne dama, og er det klare motbudet til favoritten. Men vi tar med noen hester til.

11 Femi Delight var mye betrodd på Leangen i siste starten, men hadde en under pari-dag. Denne fireårshoppa er slett ikke dårlig og tilbake til vanlig standard kan hun vinne dette. 8 Talenti Rosso blir også lite spilt i forhold til favorittduoen. Satt fast i det lengste i seiersløpet til Miss Endurance på Bjerke 10. juni og hadde nok vært mye nærmere med tidligere åpning. Krysses.

Jeg betaler også for startkjappe 4 New Jersey som endelig er tilbake i form. 2100 meter og langt oppløp er normalt ikke noe kjempepluss, men hester i form skal man aldri kimse av.
Rangering V75-2/V5-4: A: 2 B: 9-11-8-4 C: 5-3-7-12-6-1-10

V75-3/V5-5 - Varmblodshester. 2100 meter auto.
V75-3 som er Tamin Sandys æresløp har samlet et fint, men noe ujevnt felt av norskfødte treåringer.

Spillefavoritt og min favoritt blir 11 Cash Okay. Var god vinner av Hans Petter Tholfsens æresløp i siste starten og har imponert hver gang. Bakspor er selvsagt et uromoment, men her er det nok mye å gå på og hesten skal være favoritten her.

Han ufordres i første rekke av Frode Hamre-trente 8 El Muro B.R. som kuskes av Thor Borg. Vant direkte i Hamre-debuten på Jarlsberg 12. juni, og selv om Super Bandit så seiersfarlig ut tidlig på oppløpet, så er mitt klare inntrykk at Thor Borg hadde mye å gå på med El Muro B.R. som enkelt gled unna fra tet tilslutt. Fra åttendespor og med de antatte hovedutfordrerne i bakspor, blir det garantert offensiv satsing med El Muro B.R. her og teten kan være innen rekkevidde tidlig, dersom Borg'n kommer seg forbi 7 Noss Jetta.

Både 7 Noss Jetta og 10 St. Michel Decoy kan være småskumle i dette løpet, og selv om jeg ikke betaler for disse i V75-spillet, får de begge plass på det største V5-forslaget.
Rangering V75-3/V5-5: A: 11 B: 8-7-10 C: 1-4-2-9-6-5-3