Høitomt får fart på sakene

Drammen05052015. Eirik Høitomt. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Drammen05052015. Eirik Høitomt. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Fireårige Art Skogfari har tilgode å vinne løp. Torsdag setter Eirik Høitomt seg opp for første gang og da blir det nok fart på sakene i V5-2 på Bjerke.

Sportspills meny torsdag:
Dobbel V5 Bergen: Herlig omgang
V65 Øvrevoll: Galoppeksperter i form
Oddstips 1: Nye cupbomber i kveld?
Oddstips 2: Sevilla på ny pokaljakt
TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Torsdagens trav-og galoppmeny er som vanlig svært innholdsrik og fire stevner skal avvikles før vi tar kveld. Det starter med V4 fra Lindesberg, og fortsetter med lunsjtrav fra Bjerke. Til kvelden er det klart for årets andre V65 fra Øvrevoll galoppbane, mens Bergen travpark byr på dobbel V5. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

På Bjerke er den sportslige kvaliteten selvsagt litt begrenset når det er snakk om lunsj-V5, men spillemessig er det mer interessant. Bankeren har tilgode å vinne på 11 forsøk, men det er snakk om en fireåring i flott utvikling.

Sprekker nullen nå?
6 Art Skogfari (V5-2) har gjort tre starter i år. I årsdebuten på Bjerke 25. mars endte det i startgalopp, og den neste starten for sin trener Pål Sem kom hesten svært dårlig avgårde fra start, men avsluttet fint til tredje. Også i sitt siste løp, kom Art Skogfari svært dårlig avgårde fra start og tapte vel 40 meter i starten. Gjorde en solid sisterunde da og endte som femte i et løp som ble vunnet av gode Horgen Jerven.

Bil et pluss
Torsdag er det bilstart, det er Eirik Høitomt som kusk istedenfor Pål Sem og motstandsmessig står hesten 20 meter bedre til enn nestfavoritten Sandungs Best. Det er så mange plussfaktorer at dette blir vår klare V5-banker på Bjerke onsdag. 

Ikke vunnet på to år
Bjerketrener Arild Eggen vant sitt foreløpig siste løp så langt tilbake som 3. mai 2013, og det over to år siden. I V5-1 kan han sprekke den statistikken. Ihvertfall har stallhesten 2 paz Diosa fin form, og dette feltet holder laber klasse. Fra spor to bak startbilen kan ikke Eggen gjøre så mye galt, og 2600 meter burde kunne gå fint. En obshest i V5-1 som ellers er vidåpent. 

Overlegen på kapasitet
Det er ingen tvil om at 3 Pico's Boy er overlegen sine konkurrenter på kapasitet i V5-5/DD-2. Imidlertid er det ikke sikkert hesten får tet, da 1 Mr Renati B.R. er en kløpper fra start. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Pico's Boy er trolig god nok til å vinne fra dødens, men Kolnes-hesten galopperte litt vel mye før løpspausen, og dermed kan noen garderinger være fornuftig i V5-5. I DD-spillet bankerspiller vi uansett hesten.