Høitomt til å stole på

Fireårshoppa This Is It bankerspilles i V5-spillet på Biri lørdag sammen med Eirik Høitomt.foto Roger Svalsrød hesteguiden.com
Fireårshoppa This Is It bankerspilles i V5-spillet på Biri lørdag sammen med Eirik Høitomt.foto Roger Svalsrød hesteguiden.com

Eirik Høitomt er i knallform og i V5-spillet på Biri lørdag, er det landets mestvinnende kusk som sitter bak bankeren.

Sportspills meny fredag/lørdag:
V75 Biri: Vi lanserer tre bankere
V4/V5 Klampenborg: Fine løp lørdag ettermiddag
Oddstips 1: Bunnlagene må vinne
Oddstips 2: Leicesters fenomenale vår
Oddstips 3: Mer trøbbel for svekket Milan
Tippetips: Brann best hjemme i Bergen
Oddslangskudd: Stabæk kan plage Vålerenga
Tippeliga: Skade- og karanteneoversikt
TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Biri travbane byr opp til en herlig V75-runde lørdag ettermiddag. Både sportslig og spillemessig er det en strålende omgang som venter og en eventuell alenevinner kan ta med seg ca 13 millioner kroner. Men det er selvfølgelig også V5-spill på Biri lørdag. I det spillet bankerspiller vi i V5-3.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Det er selvsagt samme banker som en av dem vi bruker i V75-spillet og det handler om fireårshoppa 6 This Is It som igjen skal kuskes av Eirik Høitomt, slik den ble i årsdebuten på Momarken for drøye to uker siden.  Nettavisen var i kontakt med Bo Westergaards høyre hånd, Kim Pedersen, torsdag ettermiddag. Det fordi stall Westergaard har hele ti stallhester til start på Biri lørdag, og flere av dem er hardt betrodd. 

Stallens beste sjanse
På spørsmål fra undertegnede om hva som var stallens beste vinnersjanse lørdag, var ikke Kim det minste i tvil. Det er 6 This Is It i V75-1/V5-3. Hoppa debuterte i regi stall Westergaard på Momarken 21. april og så dunderlekker ut. Ble presset til hardt kjør underveis, men var uforskammet nok til å stikke unna på oppløpet. Eirik Høitomt er en mester til å ivareta gode vinnersjanser og spor seks i volta på strek, kan bety tidlig tet.

Frode Hamre tror mye spilte 10 Denise F. Boko (strålende vinner av hoppefinalen i sitt siste løp) er sjanseløs til å hente 20 meter på strekhestene, og en tettravende This Is It med løp i kroppen, er nok den han tenker mest på. Vi stoler på at Eirik Høitomt vinner V75-1/V5-3 og bankerspiller i både V5 og V75. 
Rangering V75-1: A: 6 B: 15-10-11-4 C: 2-1-5-7-14-9-12-8-3-13

V5-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Et flott sprintløp venter i V5-innledningen, og det er ikke lettløst. Vi setter svært formsterke 2 J.C. Royale først på vår rank. Biri-hesten har vist strålende form på slutten, er bra fra start og står ypperlig til spormessig lørdag.

Norgesdebuterende 8 Whitney Hanover ble strøket fra en tenkt Bjerke-start for noen uker siden. Stall Westergaard er fornøyd med hesten i trening, men spor åtte på en sprint gjør det naturligvis litt sjanseartet. 5 Recommendational har levert fint i tøffe selskap på slutten og står for tur til seier når som helst. 4 Speedy Gon Sali er den trolig tethesten og på en rask Biri-bane kan Kolnes-hesten holde unna, men det er usikker form der i gården nå.

Fra stall Kolnes kommer også norgesdebuterende 9 Remo Petral. Treneren selv har mer tro på Speedy Gon Sali, men hesten har gode rygger fra start og krysses. 6 Ronato vant i norgesdebuten for Thor Borg. Spor seks og betydelig skjerpet motstand denne lørdagen, men det kan gå. Seks hester i V5-1 på samtlige spilleforslag.
Rangering V5-1: A: 2 B: 8-5-4-9-6 C: 1-7-10-11-12-3

V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Heller ikke V5-2 er lettløst og fem hester får plass på de større forslagene, men det mange vinnerkandidater her.

Jomar Blekkan har en strålende fireåring i 12 Master Kemp, og til tross for spor tolv setter vi hesten først. Var gnistrende i seiersløpet på Leangen sist, tross startgalopp og her er det kapasitett.

Norgesdebuterende 8 Ponpongirl har som Whitney Hanover i V5-1 trukket det dårligste sporet, men rapportene fra stall Westergaard forteller at dette er en bra hest. Stall Westergaard kan få en stor lørdag på Biri, og Ponpongirl er en av hestene som kan bidra til det.

3 Perhaps Dalimo står til for å få tet. Hadde det vært sprint, hadde det vært førstevalget. 2100 meter er vi litt mer usikker på. Lite spilte 2 Selmas Classic avsluttet fint i kulissene sist, og står svært så fordelaktig til spormessig. Se opp. 6 Axel Buitenzorg avsluttet veldig bra sist, og kommer Austevoll-hesten inn i løpet fra spor seks, tar han ned mange tilslutt.
Rangering V5-2: A: 12 B: 8-3-2-6 C: 5-10-1-11-9-4

V5-4 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Et vidunderlig spilleløp venter i V75-2/V5-4 der vi betaler for ni hester på det største forslaget. Draget i dette løpet må bli 1 Jærvinn S.K.. Viste overlydsfart i flere av løpene i treårssesongen, og kom ut i regi Roger Moe på Bjerke 3. april. Måtte da trave i dødens underveis, men galopperte inn på den siste svingen. Kom strålende tilbake og var helt på høyde med en så god hest som Myhreng Jerke i mål. Står svært så spennende til på strek lørdag og kan er overraskende lite spilt.

Spillefavoritt kommer 6 Valle Mattis til å bli. Men Mattisen har vist litt sviktende stridsmoral i tette oppløpsfighter og burde vel strengt tatt vunnet fra tet sist. Litt enklere motstand lørdag og skal selvsagt tidlig på bongen. 12 Eldjon har trukket bakspor på 20 meter tillegg, men tøffingen til Sagholen tåler å bli brukt lenge i løpene og skal også tidlig på.

11 Lome Gant er en vanskelig hest å vurdere. Gikk vel litt på det jevne i samme løpet til Valle Mattis sist på Bjerke, men ble også kraftig hindret på siste bortre. Lome Gant er veldig bra de dagene han vil. Vi stopper på disse fire i V5-spillet, i motsetning til i V75 der vi betaler for ni hester.
Rank V75-2/V5-4: A: 1 B: 6-12-11-3-9-15-10-13 C: 2-4-8-5-7-14

V5-5 - Varmblodshester. 2600 meter autostart.
Nest beste vinnersjanse lørdag for stall Westergaard, mener Kim Pedersen om 3 Caprino B.R. og all den tid hesten ikke blir favoritt, men er tetfavoritt setter vi hesten først. Ble strøket sist onsdag fra en tenkt V76-start, pga av misforståelse mellom Bo Westergaard og veterinæren og er altså i full løpsform fortsatt. 2600 meter skal ikke være noe problem.

2 Cadabra Tooma gikk til mål så det sang, og lurte både svenske og norske spillere når den suste over mål til drøye 90 ganger pengene i V75-1 på Åby for to uker siden. Prestasjonen var så bra at hesten går fra å være helt uspilt til å bli favoritt. Det kan være rett, men 2600 meter har ikke tidligere vært hestens favorittdistanse.

1 Golden Feline holder formen,men er litt variabel i prestasjonene. Helt overdådig tredje sist på Sørlandet, men litt mer på det jevne nest sist på Biri. Startsporet lørdag er uansett perfekt og distansen er ihvertfall ikke noe minus. 7 Aqua Challenger var klart forbedret sist på Bjerke kontra årsdebuten noen uker tidligere. Spor sju er dog svært så sjanseartet, men kommer kapasitetstraveren inn i leken, er han god nok.

Hamre-hestene 9 Ramo's Boy og 12 Relight My Fire er begge god nok, men i slike jevne løp er det tøft å vinne fra dårlige spor. 6 Silver Light har også trukket et sjanseartet spor, men det er fin verdi i hesten lørdag og kusken (les Høitomt) har løst større utfordringer enn dette tidligere.
Rangering V75-3/V5-5: A: 3 B: 2-1-7-9-12-6 C: 5-4-8-10-11