Ikke gitt at Jomar vinner

B..B. Petter N. sammen med Jomar Blekkan blir store favoritter i V5-2 på Bjerke onsdag.RJ.Auran/hesteguiden.com
B..B. Petter N. sammen med Jomar Blekkan blir store favoritter i V5-2 på Bjerke onsdag.RJ.Auran/hesteguiden.com

Storfavoritten Philip Lyn er strøket i V5-2, og da blir Jomar Blekkans B.B. Petter N. stor favoritt. I en spennende V5-omgang på Bjerke velger vi å helgardere V5-2 i tro på en herlig skrell.

Sportspills meny onsdag:
V76 Bjerke: Vikingen styrer showet
V4/V5 Täby: Herlig galoppflyt
Oddstips 1: Stabæk like gode som Rosenborg
Oddstips 2: Svekket Godset i trøbbel
Tippetips: Dobbel jackpot på midtukekupongen
TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Det ble en bra tirsdag for Nettavisens tips tirsdag. Til V5-løpene i Drammen ble det flott klaff for undertegnedes minste V5-forslag her på Nettavisen (innl.pris kr 144). Den bongen betalte tilbake meget pene 2 254 kroner. også det minste V4-forslaget (innl.pris kr 168) her på Nettavisen satt klokkerent og betalte tilbake 1 297 kroner.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Nettavisens galoppeksperter leverte også strålende tips til V64/V4-omgangen på Jägersro tirsdag kveld. Dessverre ble det "bare" fem rette i V64-spillet, da bankeren Let'sgoforit måtte nøye seg med andreplass. Femtevalget 7 IKC Dragon Heart stod først på rangeringen i V64-4/V4-2 og i V4-spillet ble det strålende klaff. Det mellomste V4-forslaget her på Nettavisen (innl.pris kr 450) satt klokkerent og betalte tilbake pene 4 417 kroner.

Det er en fantastisk flott V76-omgang som venter på Bjerke onsdag. Det er gjennomgående flott kvalitet på løpene og spillemessig er disse onsdagene alltid hyperinteressante. Som vanlig er det også V5-spill på Bjerke og de tre første V76-løpene er samtidig de tre siste i V5.

Det betyr at vår V76-banker 1 Viking Va Bene også starter i V5-3 og vi gjør naturligvis ikke noe unntak i V5-spillet.

Leder hele veien
Spor en bak bilen og helt umulig å få øye på hester som kan agere "dødspilot" underveis, og selv om hesten skuffet en del på Forus sist, så må dette være en gedigen vinnersjanse. Her kan nok Geir Vegard Gundersen bestemme tempoet underveis, og dersom ikke de tøffe løpene på slutten har sendt "formen på dør", så lukter dette ledelse fra start til mål. Frode Hamres 5 Broadway Legs er hovedutfordreren, men holder ikke toppform i øyeblikket og dermed kommer garantert Frode Hamre til å kjøre på sjanse mot sin hest. 1 Viking Va Bene i V76-1/V5-2 er Nettavisens klare bankervalg i V5-  og V76-spillet på Bjerke onsdag.
Rangering V76-1/V5-3: A: 1 B: 5-8 C: 3-2-4-7-9-6

V5-1 - Varmblodshester. Monteløp. 2140 meter voltestart.
Seks hester på samtlige forslag i V5-1, der Siv Emilie Løvvold sitter opp bak favoritten 13 Rapido. En rutinert Siv Emilie satt helt rolig bak hesten i siste løp en lengde bak 12 Pia Tutterø og vred ut i angrep ut mot oppløpet, og avgjorde meget enkelt. Litt sjanseartet med bakspor på tillegg, men en naturlig favoritt.

12 Pia Tutterø endte nærmes sist og kan gjøre det igjen. 7 Kahlua O. forsvant i startgalopp i det samme løpet, men står fint til i dette løpet. Outsider. Hester som 5 Juliana Brazz, 8 Rokko K.D. og 4 Önas Garbo har alle vist at de duger bra i monte og blir med også med på gardering.
Rangering V5-1: A: 13 B: 12-7-4-8-5 C: 9-3-6-1-10-11-2

V5-2 - Kaldblodshester. 2600 meter autostart.
Storfavoritten 5 Philip Lyn er altså strøket i V5-2 og dermed rykker Jomar Blekkan og 7 B.B. Petter N. frem som megafavoritt. Blekkan-traveren er imidlertid ujevn i prestasjonene og det er ikke gitt at han vinner. På gode dager blåser han normalt denne gjengen, men han har også dager den har ikke vil.

Det betyr heldekk på det største V5-forslaget, for bak B.B. Petter N. er det svært  åpent. En hest det er verd å trekke frem er 9 Engtun Blesen. Har hevdet seg bra i et par V76-løp på slutten og har normalt fordel av distansen.
Rangering V5-2: A: 7 B: 9-3-2-6-8 C: 11-10-4-12

V76-2/V5-4 - Ungdomsløp. Varmblodshester. 2100 meter auto.
Tre hester skiller seg klart ut i dette ungdomsløpet og vi prøver en liten frekkis her. 4 Tender Love sørget for V75-fest for Nettavisen 25. januar i år og over 1,2 mill innspilt, når den innfridde som vår V75-banker. Etterpå det har ikke hesten vunnet løp. Kom ut etter drøye to måneders pause for sin eier og trener Erlend Rennesvik på Biri for noen uker siden og gjorde et sterkt løp til andre da. Tåler å gjøre litt selv denne og settes først.

Knepent på bekostning av svenskegjesten 2 Sudbury og danskegjesten 8 Twist Shadow. Førstnevnte er vant til tøffere motstand enn dette, men vinner sjelden. Noe oftere vinner 8 Twist Shadow som også er med Morten Juuls hestehenger denne. Det kan godt være denne er dønn overlegen, men det er ikke alltid like lett å vurdere prestasjoner i Danmark opp mot det å starte i Norge.
Rangering V76-2/V5-4: A: 4 B: 8-2 C: 3-7-9-1-6-10-5

V5-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Travtrener Geir Kihle hadde fantastisk suksess sist uke med fire seire på seks starter på stallen. Det hele kulminerte lørdag når stallens hedershest, Thai Investment, vant V75-4 på Biri lørdag.

Onsdag setter han meget talentfulle 3 Dreamstar ut til ny start i V76-3. Vi hadde veldig god tro på hesten sist, men da valgte Lars Anvar Kolle å sette seg til i lederryggen på favoritten Arc Bayou underveis. Arc Bayou var imidlertid ikke som best for dagen og en helpigg Dreamstar ble sittende fast i dennes rygg. Så dunderlekker ut for dagen og var også strålende opplagt i seiersløpet nest sist. Onsdag kan det bli dødens og det er årsaken til at vi ikke går all-inn.

Vi betaler også for svenske 2 Royal T.K. som vant et lunsjløp på Bjerke i sin siste start. Vant svært så enkelt da og vi skal huske på at det var første starten på ni måneder. Har vunnet tre av fem løp i karrieren og vil nok lede lenge her, og kan stå imot favoritten mot mål. Vi låser V76-3 på disse to hestene, men i V5-spillet får vi råd til noen øvrige garderinger. 

7 Alfred Nosto imponerte da han hentet 20 meter på Cash Street på Biri for tre måneder siden. Det var samme Cash Street som vant i V75 på lørdag på Biri. Har dessverre slitt med skader og mye galopper, men kan kanskje utfordre vår favorittduo i en feilfri utgave. 11 Princess Of Love står leit til spormessig, men har bra kapasitet. 4 Possibility er også bra de dagene han vil og står fint til spormessig her.
Rangering V76-3: A: 3 B: 2-7-11 C: 4-1-8-9-12-10-6-5