*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Ikke helgrønt for Bork Odin

Bork Odin sammen med Vidar Hop. _Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Support Justice er også plassert innenfor V5-spillet på Bjerke lørdag, og da velger vi å gardere storfavoritten Bork Odin i eliteløpet for kaldblods i V5-1.

18.04.15 08:42

Sportspills meny lørdag:
V75 lørdag: Dobbel sjuerpott med Support Justice
Oddstips 1: Skjelbred begraver nedrykksspøkelset for godt
Oddstips 2: Han er vårens vinner i Premier League
Tippetips: United kan vinne på "brua"
Langskudd 1: Nå kommer Mjøndalen-nedturen
Langskudd 2: Langskudd mot Saints til god odds
Tippemagasinet: Nettavisens nysatsing på Tippeligaen
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
TV-fotball: Sjekk ukens oversikt over TV-fotball

Bjerke travbane byr på finaleløp, topp sport, Support Justice og dobbel sjuerpott når V75-sirkuset inntar landets hovedbane lørdag.

Dobbel sjuerpott betyr anslagsvis fire millioner ekstra i sjuerpotten og for spillerne betyr det strålende betingelser. Spillemessig er det ikke vidåpent på forhånd, det skyldes at det er finaleløp i de ulike divisjonene og det betyr samtidig at det sportslige nivået er skyhøyt. I denne artikkelen skal det handle om V5-spillet

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

1 Support Justice og Geir Vegard Gundersen har gjort to løp i 2015, begge på Bjerke og vunnet helt uanstrengt begge gangene. I årsdebuten 4. mars, så hesten helt lyrisk ut når den la inn 10.4/siste 500 meter. I den påfølgende starten hadde hesten førstespor, og løste strålende. Fikk gode Papagoye E. ned bak seg, men nedover oppløpet så det ut som Gundersen hadde et tonn å kjøre med og Support Justice så atter strålende ut, selv om Gundersen ikke var like fornøyd den dagen.

Har etter det løpet blant annet avviklet et jobb på Bjerke i forrige uke, og spor en er ikke noe å bekymre seg over. Ingen henter en lengde på Support Justice fra start, og det er kun galopp imot. Soleklar banker i både V75-spillet og i V5-spillet.
Rangering V75-2/V5-4: A: 1 B: 2-3-4 D: 5-7-6

V5-1 - Kaldblodshester. Eliteløp. 1609 meter autostart.
30 000 kroner venter vinneren av dette eliteløpet for kaldblodhester og 1 Bork Odin blir stor og naturlig favoritt. Vi "sølte" vekk et kryss på hesten mot Lannem Silje på Klosterskogen påskeaften, men fra rygg på Silje måtte Bork Odin fire ganske mye mot mål og endte på femte. her er det sprint og det er førstespor bak bilen. Vidar Hop kan trolig dirigere etter behag i tet, men Bork Odin har blitt enda et år eldre og har sine nykker oppdunder mål.

Det gjør at 10 Lome Brage er selvskreven å gardere med. Lome Brage var med i det samme løpet på Klosterskogen og spurtet flott til fjerde etter en siste sving i fjerdespor. Med litt klaff underveis her, er Brage god nok til å utfordre. På det største V5-forslaget betaler vi også for pausehesten 9 Føynland Kongen. Har ryggen på Bork Odin fra start, og maksnivået til Føynland Kongen på sprint er bra. Kanskje trenger hesten løp i kroppen, men siden han står så spennende til ofrer vi noen kroner på hesten.
Rangering V5-1: A: 1 B: 10-9-8 C: 2-7-4-12-6-5-12-11

V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Finalen av grunndivisjonen for varmblodshester er av en eller annen uforståelig grunn satt utenfor V75-spillet. Uforståelig da dette er lørdagens mest åpne løp, selv om noen hester skiller seg litt ut på forhånd. Vi betaler for alle tolv på samtlige spilleforslag.

3 Orlando Piner blir vårt frekke førstevalg. Hesten har vært forfulgt av utur på slutten og står endelig fordelaktig til spormessig. 5 Andovers Victory tok ned storfavoritten Netherlee's Dream etter reise i rygg på denne underveis på Sørlandet i sin siste start, og hoppa er seiersaktuell påny.

9 Kenni Island skuffet litt på Bjerke tredje sist, men har svart med to vanntette triumfer etterpå. bakspor trekker litt ned, men denne er under kraftifg utvikling. Bak disse vrimler det av det store og små outsidere, og vi krysser altså for samtlige.
Rangering V5-2: A: 3 B: 5-9-2-7-4-8 C: 10-11-12-6-1

V5-3 - Kaldblodshester. Finale Hoppecupen. 2140 meter voltestart.
V5-3 er et finaleløp i Hoppecupen med 100 000 kroner til vinneren. Fra 40 meter tillegg er det kun to hopper på startstreken, men i kaldblodsløp betyr dette klart mindre enn i varmblodsløp.

14 S.T.C.C. Faksa har vært en gjenganger i bankerspalten for undertegnede i vinter, og selv om hoppa har galoppert seg bort i tre av de fire siste startene, er ikke S.T.C.C. Faksa spesielt usikker. Lørdag er klart billiger imot igjen, og kjører Solberg feilfritt, blir hun lei å stå imot i sisterunden. Klar favoritt.

Like klar nestfavoritt må 15 Vesle Frøken Støen være. 17. januar i år overrasket Thor Borg med å avansere tidlig frem til tet med henne og dermed ble det vrient for 14 S.T.C.C. Faksa som også startet fra lengste tillegg den dagen. Vesle Frøken Støen vant meget enkelt. Gikk deretter ut i Lars Laumbs løp ti dager etterpå, og stod alene på strek den dagen. Slapp da teten tidlig til seiersmaskinen Lannem Silje og prøvde å haike med så lenge som mulig, men stivnet fullstendig 500 meter fra mål og skrittet i mål. Har pauset etter det, men er uten tvil motbudet til 14 S.T.C.C. Faksa. Disse to damene står alene på våre minste forslag i V75. men i V5 har vi bedre "råd".

På det mellomste V5- forslaget betaler vi også for 8 Vestpol Dronninga. I regi Eirik Høitomt igjen varslet hoppa gryende storform nest sist, og forrige onsdag var hun tilbake som en vinner etter en herlig sluttspurt. Skulle damene på lengste tillegg begge være under pari for dagen, er det Vestpol Dronninga som står nærmest til å overta. Også formsterke 10 Nadine U.N. får plass på det mellomste forslaget og på det største V5-forslaget betaler vi også for 1 Mjølner Oda som står fint til på strek, men fortsatt sliter med at hun er så dårlig fra start.
Rank V75-1/V5-3: A: 14 B: 15-8-10-1 C: 3-6-7-12-11-9-13-2-4-5

V5-5 - Kaldblodshester. Finale grunncupen, 2100 meter autostart.
Kanskje er det så enkelt at 6 Brenne Jærven bare blåser til tet igjen og vinner i V5-5? Hesten har sett uforskammet sprek ut i regi Olav Mikkelborg og tatt to V75-seire, en V76-seier og toer i et V76-løp i fire starter i hans regi. Men det er fortsatt slik at det koster for travhester å holde koken og formen over tid, og derfor betaler vi for ytterligere to hester.

3 Philip Lyn prøvde hardnakket å kjøre saften ut av Brenne Jærven på Bjerke forrige onsdag, men Solberg og Lyn måtte fire tilslutt og Philip endte en lengde bak. Her kan det være dags for at Philip får rygger underveis, og formen er solid. '

Det er den også for 2 Kolnes Tom som ble treer i det samme løpet sist onsdag. Det var første starten etter tre måneders pause, og spormessig står hesten mye bedre til lørdag.

På det største V5-forslaget betaler vi også for 5 Myrviks Anton som havnet i baktroppen fra start i løpet forrige onsdag som altså ble vunnet av Brenne Jærven og der både Philip Lyn og Kolnes Tom var med. Mye bedre startspor lørdag, men uvisst om toppformen er like bra nå som tidligere i vinter. 12 Eigelands Jokeren er en hest vi liker godt. Spor tolv er dog veldig sjanseartet og hesten imponerte ikke i seiersløpet sist..
Rangering V75-3/V5-5: A: 6 B: 3-2-5-12 C: 9-7-11-8-10-1-4

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.