Kristine jakter NM-tittelen

Bjerke12082015_Kristine Kvasnes vant 1. l¿p med Ulsrud Tea_Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Bjerke12082015_Kristine Kvasnes vant 1. l¿p med Ulsrud Tea_Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

To NM-løp for monteryttere i lørdagens V5-omgang i Drammen. Kristine Kvasnes jakter sitt første norgesmesterskap.

Sportspills meny lørdag:
V75 Drammen lørdag: Dobbel sjuerpott og kanonløp
V4 Klampenborg: Norske Marius i hetluften
Oddstips 1: West Ham reiser seg
Oddstips 2: Krisen fortsetter for Sunderland
Oddslangskudd: Köln kan true Wolfsburg
Tippetips: Sandefjord kan ta Stabæk
Tippeligaen: Skader og karantener
Premier League: Sjekk Nettavisens Premier League-app

Norsk Rikstoto byr på dobbel sjuerpott i V75-spillet fra Drammen denne lørdagen. Det betyr ca 4 millioner kroner ekstra i sekserpotten og gode forutsetninger for spillerne. Drammens to høyt betalte femårsløp for kaldboldshester er det store sportslige høydepunktet i omgangen. Velvoksne 500 000 kroner venter vinneren i den åpne klassen i V75-6, mens hoppene får "nøye" seg med 250 000 kroner til vinneren i V75-3/V5-5. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Det er også norgesmesterskap for monteryttere i Drammen lørdag og det avvikles over fire løp. To av løpene er plassert innenfor V5-veddemålet, mens de to øvrige løpene starter før V5-løpene starter. Regjerende landschampion Kristine Kvasnes har enda ikke vunnet NM, men har fått en bra trekning og kan ta sin første NM-tittel lørdag. V5-bankeren derimot er ikke i et av monteløpene, vi bruker samme banker som i V75.

Den dukker opp i V75-1/V5-3 og bærer navnet 10 Jærvsø Ole. Jeg bankerspilte hesten i DD-spillet forrige lørdag og da vant hesten meget overbevisende mot klart bedre hester enn han møter denne lørdagen. Erik Killingmo har gjort en kanonjobb med hesten som har tatt tre strake seire i hans regi, og jakter den fjerde lørdag.

40 meter tillegg i Drammen kan alltid være litt sjanseartet, men vi snakker om en hest som trolig er god nok for eliten allerede. 4 Kodran er en bra strekhest, men er Jærvsø Ole i nærheten av det han har vist på slutten, så blåser han denne gjengen. Min klare V5-banker i V5-3.
Rangering V75-1/V5-3: A: 10 B: 4-3-10-6 C: 5-8-2-7-1

V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vidåpen V5-innledning der jeg betaler for ti hester på det største forslaget. Jeg har minst tro på 10 Caiprinha og 11 Be My Bullet, da de begge står blytungt til, men det er ikke lett å rangere dette løpet.

Jeg har litt skrellfeeling for 4 Aiming For Gold, den hoppa leverte et ok løp første gang ut for Morten Pedersen og er bra fra start. Favoritten 1 Crunch Classic har normalt ingen fordel av 2100 meter, og må være en favoritt i fare.
Rangering V5-1: A: 4 B: 2-3-1-9-6-12-7 C: 5-8-11-10
V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter auto. NM monteryttere.
Jeg synes to hester skiller seg klart ut i V5-2 og setter 6 Forick Hall klart først. Kunne ikke stå imot Ubert Mouratois sist, men falt med flagget til topps og får Kristine Kvasnes som rytter.

Jeg tar dog med også 10 Lord Aristo som har vunnet fire av de fem siste monteløpene og har kanonform.
Rangering V5-2: A: 6 B: 10-4-1-5 C: 7-2-3-8-9

V5-4 - Varmblodshester. NM monteryttere. 2100 meter autostart. 
I V5-4, som er et av NM-løpene for monteryttere, blir 10 Ubert Mouratois stor favoritt. Bjørn Steinseths ursterke franskmann har vunnet ti av sine tretten monteløp i karrieren og kommer til start med sju strake seire i bagasjen. Johanne Ulrica Øveraasen har ridd i ni av seiersløpene, mens Liv Pedersen har ridd i det tiende seiersløpet. Siden det er NM er det trekning blant rytterne, og Silje Hogner er den som skal ri storfavoritten lørdag.

Silje vant fem monteløp på 34 starter i fjor, mens hun i år kun har vunnet et løp 35 starter, men det skal tillegges at hun har ridd mange sjanseløse hester. Ubert Mouratois har aldri gått monteløp i Drammen, og med flere usikkerhetsmomenter, velger jeg å gardere en av mine yndlingshester med fire andre hester i V5-spillet.

2 Pondus Bork står til for å få føringen, og holder strålende form. Caroline B. Morken er en bra rytter. 8 Arthurian Hanover er nok best på sprint, men holder kanonform og håndterer 2100 nå som hesten er i slik form. 4 Kilkenny er den store outsideren. Hra kun gått prøveløp i monte, men har så fin kapasitet, at han kan duge direkte i denne stilarten og Liv Pedersen er blant våre beste ryttere. Kristine Kvasnes rir 3 Quite Fast. Den hesten gjorde et bra løp etter galopp i forrige monteløp. Er kanskje ikke like bra som de fire andre, men god rytter veier alltid litt opp.
Rangering V75-2: A: 10 B: 2-8-4 C: 3-9-7-6-5-1

V75-3/V5-5 - 2100 meter voltestart. Femårsløp kaldblodshopper.
250 000 vinneren venter vinneren av hoppeavdelingen av Drammens store femårsløp. De på lengste tillegg står på 80 meter tillegg, og mens det er klar fordel de fra lengst tillegg i den åpne klassen i V75-6, er det ikke helt utenkelig at et par av strekhestene kan blande seg inn i seierskampen her.

Jeg setter folkehesten Klosterskogen 12 Mjølner Oda først, selv om hun har vært litt under pari i det siste. Hun er uansett en tøffing som tåler å gå i sporene og har vunnet hoppeløp mot bedre hester enn dette før i år. 14 Åsrud Vilja blir favoritt, men denne er ikke kjent for å klive rundt et felt. Helt andre forutsetninger enn i seiersløpet sist der hun ledet hele veien, og dette må være en favoritt i fare.

13 Vesle Frøken Støen hadde spasert rundt denne gjengen på fjorårsformen, men har ikke fungert i det hele tatt i år. Det er flinke folk rundt denne hesten, og vi får tro at hun er skjerpet til lørdagens løp. Tor Wollebæk får sjansen bak Henrik Kulbliks 11 Finnskog Oda. Er ikke kjent for å like sporklatring, men rutinerte og taktisk gode Tor Wollebæk vet hvordan han skal disponere slike damer og formen er helt på topp.

3 Trollveikja dundret avgårde i tre strake seiersløp tidlig på sommeren, men har rotet med galopper i de to siste løpene. Er tetkandidaten her, og er hun i nærheten av de hun gjorde i seiersløpene kan hun lede hele veien. Erlend Rennesvik er optimist med 2 Alm Kristina som har vunnet to ganger i billige omgivelser i Årjäng. Kommer til å sitte der framme underveis, og tas med på kraftig mistanke. Kusken er i form.
Rangering V75-3/V5-5: A: 12 B: 14-13-11-3-2 C: 1-8-9-7-5-4-6