Misset Derbyfinalen - vinner lørdag


Baritron og Thomas Mjøen blir store favoritter i V5-2 på Leangen lørdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Baritron og Thomas Mjøen blir store favoritter i V5-2 på Leangen lørdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Hyperkapable Baritron kom seg ikke til Derbyfinalen. Lørdag møter den flotte fireåringen svært overkommelig motstand i V5-2 på Leangen.

Sportspills meny lørdag:
V75 Leangen lørdag: Dobbel jackpot og drøye 6,6 mill ekstra i sjuerpotten
V65 Jarlsberg: Malmin for tredje gang denne uken
Oddstips 1: Blackburn lørdagens beste spill
Oddstips 2: Hoffenheim til sprek odds
Oddstips 3: Floppet i England - suksess i Frankrike
Oddstips 4: Stabæk fortsetter medaljejakten
Tippetips: Mourinho under kraftig press
TV-fotball: Superhelg for alle fotballelskere

Det er herlig å kunne ønske velkommen til en gedigen jackpotomgang i V75-spillet fra Leangen førstkommende lørdag. Hele 6 364 255 kroner ekstra venter i sjuerpotten og spillemessig er det en strålende omgang som venter og det er nesten garantert at det kommer til å bli meget fin utbetaling for sju rette. Men det skal også avvikles en V5-omgang, som jeg skal konsentrere meg om i denne artikkelen.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I V5-spillet tror jeg 5 Baritron er en banker i V5-2. Thomas Mjøens fine fireåring kom seg ikk til Derbyfinalen og klarte heller å ta seg forbi en kanongod Mojo's Ripasso i et vanlig grunnlagsløp i sin siste start. Lørdag møter imidlertid 5 Baritron så enkel motstand at dette løpet vinner hesten fra dødens om nødvendig. Soleklar V5-banker på Leangen lørdag.
Rangering V5-2: A: 5 B: 7-6-11-12 C: 3-1-2-10-9-8-4

V5-1 - Varmblodshester. Monteløp. 2140 meter autostart.
Normalt er det tre hester som gjør opp i V5-1 som er et meget fint monteløp. 4 Pilgrims Power har sett fantastisk fin ut på slutten og blir min favoritt på sporfordelen.

8 Seaborn Simona har bevist at hester er av kjøtt og blod. Har fått to umulige løp på rappen nå, men gjort sitt beste. Behersker monte aldeles utmerket og er en klar vinnerkandidat. 5 King Creole E.P. gjorde noen flotte løp på forsommeren, men har galoppert en del på slutten. Utvilsomt kapasitet til å vinne.

Jeg tar med noen hester til på de større forslagene, da det ikke er så mange kryssene som trengs i V5-3 og V5-5.
Rangering V5-1: A: 4 B: 8-5 C: 10-9-2-3-7-1-6

V5-3 - Kaldblodshester. Fireåringer. 2140 meter voltestart.
Derbyvinneren 9 Jærvsørappen har vært ute og luftet seg en gang siden sin fantastiske prestasjon i Derby og det var på Bergsåker sist fredag. En meget opplagt Jærvsørappen lekte med hester som Smedsbo Faksen og Järvsø Tore og var om mulig enda bedre enn i Derby.

Lørdag skal han hente 20 meter på Hoppederbyvinneren Brenne Rødi og i tillegg skal han ut i ny kamp med 8 Teddy Gutten Støen. Brenne Rødi sitter garantert tidlig i tet, Tom Erik Solberg må frem med entaktede Teddy Gutten Støen og med bak denne kommer 9 Jærvsørappen til å være. Da kommer Blekkan til å få sitte perfekt til og på speed er han helt rå. Jeg har bankerspilt 9 Jærvsørappen i V75, men føler at 5 Baritron i V5-2 er en enda sikrere V5-banker og derfor betaler jeg naturligvis da også for 8 Teddy Gutten Støen og 7 Brenne Rødi i V5-3. 
Rangering V5-3/V75-1: A: 9 B: 8-7 C: 3-6 D: 4-1-5-2

V5-4 - Varmblodshester. 2140 meter autostart. 
I V5-4 blir 7 El Muro B.R. hardt betrodd, men fra spor sju får ikke treåringen noe gratis. Jeg låser løpet på tre hester.

Her lanserer jeg 1 Mojo's Ripasso som min favoritt. denne hesten er det ikke lett å bli klok på. I et V75-løp på Leangen 24. januar i år ( der det store gevinster for Nettavisen) ledet hesten en 3140 meter i det aller lengste og ble treer mot god motstand. I løpet av året har det vært mye dur og moll med hesten, men i seiersløpet sist fikk vi se en knakende god Mojo's Ripasso. Selv om gode Handsome Gent fikk sjansen fra lederryggen ut mot oppløpet, satt gjestekusk Per Einar Sørmo bare og finkjørte nedover oppløpet. Ingen henter normalt en lengde på hesten fra start og da kan han faktisk lede hele veien.

7 El Muro B.R. gjorde kanskje sin beste løp i karrieren da han vant et kvalifiseringsløpene til Kriteriet. I selve finalen var hesten uheldig og havnet helt sist fra start. Det kan være Frode Hamre har rett i at hesten kan vinne fra dødens. 6 Yazmina har funnet et nytt gir i regi Kristian Skullerud. Avsluttet strålende til andre bak topphesten Riordan Kronos på Biri sist fredag, selv om han var sjanseløs mot denne.

Det er ikke gitt at vinneren er blant disse tre som jeg har låst løpet på i V75-spillet. I V5-spillet betaler jeg likegodt for samtlige 11 startende på det største forslaget.
Rangering V5-4/V75-2: A: 1 B: 7-6-4-3 C: 12-2-11-8-9-10

V5-5 - Varmblodshester. Fireåringer. 2140 meter autostart. 
Josef Kleins æresløp for fireårige varmblodshester har jeg valgt å låse på to hester i V75-spillet, men i V5 spiller jeg de fire vinnerkandidatene jeg kan se.

Først setter jeg 4 Kapow Hanover som denne lørdagens skal kuskes av Per Oleg Midtfjeld. Explosive Matter-sønnen imponerte voldsomt i sine første starter her til lands tidligere i år, men mister litt form på forsommeren. Kom tilbake etter en liten pause på Jarlsberg 21. august og gjorde da et toppløp til andre bak gode Remee La Marc. Fulgte opp med en nyt flott prestasjon som treer i et løp bak Support Justice på Derbysøndagen. Kapow Hanover er trolig god nok til å vinne dette løpet fra dødens.

1 Global Republic stod med tre strake og overbevisende seire før han svek som storfavoritt i et V75-løp på Sørlandet nest sist. Tilbake i strålende forfatning og som overlegen vinner i et av rammeløpene på Klasseløpshelgen for tre uker siden. Betydelig tøffere imot nå, men ikke glem at denne hesten var målfotoslått til seier i Bergens store treårsløp i fjor høst etter å ha ledet i det aller lengste. Ingen henter en lengde på hesten fra start og Thor Borg er optimist inntil det motsatte er bevist.

Hamre-duoen 7 Choco Sun og 9 Well Built er naturligvis ikke sjanseløse, men sistnevnte imponerte ikke på Sørlandet sist og førstnevnte står sjanseartet til spormessig og Frode Hamre selv har også klart mest tro på Kapow Hanover av sine tre hester i løpet.
Rangering V5-5/V75-3: A: 6 B: 1-9-7 C: 8-5-3-2 D: 4