*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Så braker det løs på Øvrevoll

Simian og Jan Erik Neuroth er en vinnerkandidat i V5-1 foto_Roger Svalsrød_hesteguiden.com

Torsdag kveld er det sesongpremiere på Øvrevoll galoppbane og Nettavisens galoppeksperter spår stor utbetaling på direkten i V5-spillet.

16.04.15 09:52

Sportspills meny torsdag:
V4 Kalmar: Nye lunsjgodbiter fra Lerum
LunsjV5 Bjerke: Spillemessig perle av en lunsj
V65 Klosterskogen: Klosterjackpot med Hamre
Oddstips 1: I kveld får Fiorentina kjørt seg
Oddstips 2: Sevilla sørger for enda mer spansk suksess
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
TV-fotball: Sjekk ukens oversikt over TV-fotball

Denne artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg. Tips, analyser og spilleforslag er utarbeidet av Nettavisens galoppeksperter Birger Christensen og Morten Olsen.

Vi har en meget spennende trav- og galopphelg foran oss. Lørdag er blant annet Support Justice på farten når Bjerke byr på V75 og Norsk Rikstoto på dobbel sjuerpott. Lørdag kveld er det i tillegg en meget spennende jackpotomgang i V65-spillet fra Färjestad.

Men allerede torsdag er det jackpot når Klosterskogen byr på drøye 400 000 kroner ekstra i sekserpotten ettersom det ble favorittparade på Forus tirsdag kveld og ingen utbetaling for fem rette. Torsdagen ellers byr på V4 fra Kalmar og lunsj-V5 fra Bjerke. Til kvelden er det ikke svensk V64, da Øvrevoll galoppbane har sin sesongåpning i kveld og der er det V5-spill som gjelder.

Det har vært noen eventyrlige galoppstevner i april. Etter en lengre vinterpause i februar og mars, har det hittil i april vært avviklet fire galoppstevner. Onsdag 1. april siden sesongdebuterte galoppen på Jägersro galoppbane i Malmø, og forrige onsdag var det duket for sesongdebut på Täby galoppbane i Stockholm, mens det var Jägersro galoppbane igjen sist søndag og Täby i går.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Der ble det fullklaff for tredje gang på rad. Det aller minste V4-forslaget her på Nettavisen (innl.pris kr 160) satt klokkeren og betalte tilbake meget pene 1 918 kroner. Sammen med en bråte andelslag på Eksperten ble de totalt over 60 000 kroner innspilt søndag.

På Jägersro for to uker siden, ble det klaff for det mellomste V4-forslaget på Nettavisen (innl.pris kr 432) som betalte tilbake meget pene 4 846 kroner. Det betød fest også for andelslagene på Eksperten og totalt rivstartet Nettavisen galoppsesongen med over 100 000 kroner innspilt på direkten.

Også forrige onsdag ble det klaff i V4-spillet, da fra Täby. Fem andelslag på Eksperten (inkludert to systemspill) traff klokkerent og V4-utbetalingen stoppet på meget pene 12 586 kroner. Således har Birger og Morten allerede spilt inn over 230 000 kroner på bare fire galoppstevner i april.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Vurderinger av Birger og Morten
Av de 47 hestene som er starterklært til første løpsdag på Øvrevoll i kveld, har 45 av dem ikke startet siden høsten 2014. Unntakene er 2 Aim Higher i V5-1 og 9 Augustinian i V5-3. Begge gikk bra på Jägersro sist søndag, og den formen kommer nok til å holde til en god plassering torsdag. Ellers ser man på forhåndstipsene at de spriker mer enn de pleier å gjøre. Form er ferskvare, men i morgen er det dypfryst form fra november 2014.

Vi velger å prøve oss med å gå tynt i første og siste avdeling. I V5-1 satser vi på 1 Pal O'Mine og 6 Simian. Førstnevnte vant de to siste startene i fjor på imponerende vis. Tet fra start til mål kan være aktuelt om formen er sånn noenlunde bibeholdt. Simian vant på åpningsdagen i fjor og sørget for seier nummer 1000 på Øvrevoll for Wido Neuroth. Vinner Simian torsdag, tar sønnen Jan-Erik seier nummer 100 på Øvrevoll. Med litt overpace, spurter Simian forbi de fleste, kanskje alle.

I V5-finalen må vi gå tynt for at det ikke skal bli for dyrt. 2 Linda Lovepace trener flott og får tipset. 9 Point Man og 3 Dandy's Hero bærer begge høy vekt, men motstanden er så vidt svak, at de får plass på vårt spill.

Vår luring blir 9 Augustinian i V5-3. De hestene som slo ham søndag, har langt høyere formtall enn de konkurrentene han møter denne gang. Det er ingen stor vinnerhest, men bra form og løp i kroppen gjør at vi anbefaler strek for hesten som trenes av Henrik Engblom. Flere av hestene på hans stall har gått bra i Sverige i april, og stallform skal man ikke kimse av.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.