Suksessen fortsetter for Østre


Ole Johan Østre har gjort en flott trenerjobb med Aptitude. Her ser vi hesten under seiersløpet på Jarlsberg tidligere i høst.
Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Ole Johan Østre har gjort en flott trenerjobb med Aptitude. Her ser vi hesten under seiersløpet på Jarlsberg tidligere i høst. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Ole Johan Østre har hatt en kanonsesong. I dag kusker han Nettavisens V5-banker i Drammen.

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
V64 Åby: Gode rapporter på V64-bankeren
V4 Mantorp
: Spennende V4-lunsj fra Sverige
Oddssingel Europa League: Sarpsborg er kraftig undervurdert
Oddssingel Europa League: Kjempekrise i Fenerbache
Oddssingel EL: Omar og Olympiakos kan ta seg videre
Oddssingel EL:
Over tre ganger innsatsen på Solbakken-tap
Lotto:
40 Lotto-millionærer på bittelille julaften
Andelskalender: Luke 13: Hvor mye kan du om Santa Lucia?

Vi nærmer oss lørdag og den meget fine V75-omgangen på Bjerke, der det er Gulljackpot og finaleløp og en omgang som både sportslig og spillemessig er høyinteressant. Før den tid skal vi blant annet gjennom en meget innholdsrik torsdag som har sitt spillemessige høydepunkt på Bergen travpark i kveld. Der er det nemlig stor jackpotomgang i V65-spillet med 435 428 kr ekstra i sekserpotten. Før det skjer er det lunsjløp både i Sverige og Norge. Mantorp byr på V4-lunsj fra Sverige, mens Drammen byr på V5-lunsj her hjemme. Torsdag kveld er det også V64-omgang fra Åby.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I denne artikkelen skal det nå heretter handle om V5-lunsjen på Drammen travbane. Det er definitivt en omgang på det jevne rent sportslig, men spillemessig er det som kjent alltid interessant i Drammen. Jeg finner min lunsjbanker i V5-4.

Har hevet seg i Østre-regi
Det handler om Ole Johan Østre og 4 Aptitude. Det var stilt endel forventninger til denne danskfødte vallaken når han ble importert til Norge av Odd Arne Sagholen rundt årsskiftet 2016/17, men hesten innfridde ikke i Sagholen-regi. I sommer fikk så Ole Johan Østre treneransvaret for denne og han har gjort en flott jobb med hesten. Tredje gang ut for Østre vant hesten et V65-løp på Jarlsberg på overbevisende vis. Havnet i dødens nest sist og det meste ble feil da, mens Aptitude sist på Bjerke fullførte et krevende angrep via fjerdespor i den siste svingen, flott til fjerde. I dag har hesten fine betingelser i V5-4/DD-1 i Drammen og feilfritt må det være topp vinnersjanse. Jeg tror på seier og bankerspiller 4 Aptitude i V5-spillet og hesten blir også min DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Uviss form - men fine forutsetninger
V5-1 er et sprintløp for kaldblodshester med maks 500 startpoeng. Her er det mange med uviss form. Blant dem er 5 Vik Jet som egentlig har et drømmeløp på papiret. Vallaken har vunnet fem av sytten starter i år, men står nå med fire strake smultringer. Var helt utafor i det siste løpet på Jarlsberg og ga seg veldig mye de siste hundre metrene da. Da var det 2100 meter, i dag er det sprint og billig motstand. Er Vik Jet litt på alerten kan han meget vel lede V5-1 fra start til mål.

Kan gå i Drammen
I V5-2 blir 9 Shez Elegant stor favoritt til tross for bakspor på sprint. Burde vunnet sist, men ble speedet ned av en smygkjørt konkurrent. I det løpet ledet 3 Spring Field i det lengste. Den hesten står fint til spormessig også i dag og favoriseres sikkert også av baneprofilen i Drammen. Sammen med 4 Stand Up er det i første omgang mine motbud til den store favoritten.

Skrell fra Hop'n
V5-3 er dagens i særklasse mest vanskelige løp og her streket jeg for alle 11 startende på samtlige V5-forslag, bortsett fra det minste. Lite spilte 1 Kleppan Tina blir min frekke favoritt. Det er veldig mye galopp på denne dama, men også veldig mye fart. Skulle Vidar Hop (som har kusket denne et par ganger tidligere) lykkes i få denne feilfritt rundt, kan karrierens første seier være et faktum i ettermiddag. Motstanden skremmer definitivt ikke.

Tre hester gjør opp i V5-finalen
I V5-5 har jeg god tro på at de tre favorittene gjør opp om seieren. 6 Draco Braz Minto debuterer i regi Kjell Vidar Braaten og samme Braaten presenterte en svært opplagt Vicky Waiting i V65-1 på Klosterskogen søndag. Det er en V75-hest dette og traver denne feilfritt, skal det være bra vinnersjanse. Sammen med 4 That's Good Chip (gjort gode løp på slutten) og 5 Mister Adisak (solid toer på Bjerke forrige torsdag), synes jeg disse tre skiller seg litt ut i V5-5.