*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Support Justice er for god

Stilfulle Support Justice sammen med sin trener og kusk Geir Vegard Gundersen. Foto Roger Svalsrød hesteguiden.com

Support Justice er så overlegen her hjemme at han ikke får "lov" til å starte i lørdagens V75 på Jarlsberg.

07.11.15 15:10

Sportspills meny lørdag:
V75 Jarlsberg lørdag: Vidunderlig V75-omgang i vente
V65 Bergen:
Wassberg fikser lørdagskvelden
Oddstips 1: Blackburn leverer varene igjen
Oddstips 2:
Hull vil tilbake på første forsøk
Oddstips 3:
Celta Vigo er ingen bløff
Oddssingle:
Warnock får svar direkte
Tippetips:
United er bunnsolide hjemme
TV-fotball/streaming:
Sjekk helgens oversikt

En vidunderlig travhelg står foran oss med V75 både lørdag og søndag. Lørdag er Jarlsberg travbane vertskap for en fantastisk flott V75-omgang her hjemme, og søndag er det duket for en kanonfin ekstra V75-omgang fra Eskilstuna med E3-finaler som det sportslige høydepunktet. Sportslig er det definitivt kanonklasse også på V75-omgangen på Jarlsberg, selv om Norsk Rikstoto har valgt å plassere Support Justice utenfor V75-veddemålet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Og det er nettopp V5-spillet det skal handle om i denne artikkelen, der altså 3 Support Justice er "gjemt" bort siden han blir så stor favoritt. Man kan jo alltids diskutere denslags, men da er det uansett ingen tvil om V5-bankeren. Gundersens supertraver matches mot Frankrike og Prix D'Amerique i vinter og har lekt med denne gjengen stort sett gjennom hele dette året. Banker i V5-2.
Rangering V5-2: A: 3 B: 1-2-4 C: 9-7-10-11-6-8-5

Det er klar fare for at lørdagens V5 blir lettløst og all den tid jeg bruker 8 Lome Brage som min V75-banker, så endrer jeg ikke oppfatning i V5-spillet heller. Lome Brage starter i V5-5, og har hatt en helt makeløs sesong og til tross for at hesten kun har startet ni ganger i år, er det blitt 759 560 kroner innkjørt og fem av de ni løpene er vunnet. Åttendespor bak bilen er ingen utfordring for Lome Brage, han er så kjapp i vei, at han normalt sitter tidlig i tet. Har en strålende Jarlsberg-statistikk i tillegg. 8 Lome Brage blir også min banker i V5-5, i tillegg til 3 Support Justice i V5-2.
Rangering V5-5: A: 8 B: 5-4 C: 12-9-2-11-10-6-7-1-3

V5-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Med to megafavoritter som bankere i V5-spillet, er det naturligvis tilnærmet dødfødt om også i Digital Star og Frode Hamre vinner V5-1. Det betyr valgets kvaler om samlebonger eller ikke, men jeg synes ikke Digital Star var like fin i seiersløpet på Momarken sist, som han var i seiersløpet på Sørlandet nest sist. Dermed vraker jeg samlebonger og garderer V5-1 ganske bredt.

Hyperkapable 2 Hamptons kan garantert utfordre om seieren om han fungerer for dagen. Har startet sjelden i det siste, men har nok minst like bra kapasitet som Digital Star. 4 Closethegate har endelig funnet formen igjen og sprint passer utmerket. 7 Daydream var solid vinner fra dødens nest sist og har vist seg som en treåring av rett sort.

På videre gardering og i jakten på skrell, betaler jeg også for 12 Polar Rocky (har form, men tolvtespor og sprint er tøffe forutsetninger), 6 Thai Lacoste (har hatt pause, men har en viss kapasitet) og 9 Benjamin Ås (har ikke sprudlet på Forus, men kanskje Solberg kan riste liv i hesten).
Rangering V5-1: A: 1 B: 2-4-7-12-6 C: 9-10-8-3-11-5

V5-3 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.

Lørdagens V75-omgang (som også er V5-3) innledes med et vidåpent kaldblodsløp, der ingen av de tolv startende er sjanseløse på en maks dag.

Jeg setter 2 Ty Tinn først. Hesten som "ødela" festen for mine V76-tips på Bjerke for drøye to uker siden når han vant V76-7 overbevisende. Fikk maks i V75-løpet på Forus sist lørdag, men gjorde et nytt bra løp og møter litt mer overkommelig motstand her og startsporet er ypperlig.

6 Tangen Odin sørget for herlig V75-treff for Nettavisen på Sørlandet for 14 dager siden, når han vant et V75-løp som niendevalg. Var også ute i V75 sist lørdag, men møtte da mye bedre hester. Tilbake til vanlig motstand igjen denne lørdagen og skal tidlig på. 5 Stumne Scott rader opp seire, og er tetkandidaten i dette løpet. Nå er det opp en klasse for vinnerhesten, men han må nesten tas på alvor også her.

7 B.B. Petter N. er ikke noe lyn fra start og slik sett er sjuendesporet bak bilen sjanseartet. Kommer Blekkan-traveren inn i løpet, er han aktuell. 12 Lill Ronja holder sin hysteriske form og selv fra spor tolv er hoppa seiersaktuell her. 10 Egge Odin måtte kaste inn håndkleet sist etter en vanvittig åpning. her blir det ryggløp og kan vinne. 4 Alm Kiwi er bra fra start og liker sprint. Tross usikker form er han en garderingshest. Også 8 Myhreng Brage er god fra start og har bra kusk. Med klaff kan det gå veien.

11 Kolnes Tom vant på Färjestad i siste starten etter et genidrag av Bjørn Goop. Trives ikke like bra bakfra og denne får stå på venteliste lørdag, sammen med formhestene 1 Seile Perla, 3 Tori Huldra og 9 Joran. Jeg betaler altså for åtte hester i V75, men i V5 betaler jeg for samtlige tolv på alle forslagene.
Rangering V75-1/V5-3: A: 2 B: 6-5-12-7-10-4-8 C: 11-3-1-9

V5-4/V75-2 - Varmblodshester. Stallansatte. 2100 meter autostart.
Spillemessig strålende løp for de stallansatte i V5-4V75-2, der jeg tar sjansen og står på tre hester i V75, men betaler for alle i V5.

5 King Royal blir min meget knepne favoritt. Den kapable fireåringen står med to strake seire nå og utstyres med Marius Høitomt som kusk lørdag. Bra startspor og skal ses med bra sjanse igjen. 8 Hez So Perfect så lekker ut da han vant som omgangens største V76-favoritt på Bjerke nest sist. Sist ble det råkjør underveis og hesten ga seg litt oppunder mål. Er kvikk i vei og kan faktisk få tet selv herfra.

Fra Rogaland dukker 7 I Am The Tiger opp. Har levert solide seiersløp der borte og får Svein Ove Wassberg opp som kusk. Lørdag er det opp til bevis for denne, men det er trolig mer å gå på og I Am The Tiger blir min tredje hest på kupongforslagene lørdag.

Fine hester som 10 Super Joe (har hevet seg på slutten), 12 Sao Paulo (kanonform og sterk vinner fra dødens nest sist på Biri), 11 Dex Dexter (holder formen og er jevn og flink), 6 Moviestile (Magnus Gundersen alltid å regne med i slike stallmannsløp), 2 Boleyn Ground ( har toppform og lurte spillerne på Bjerke sist) og 4 Ironlady (kjørte seg fast sist, og er mye bedre enn raden) er alle kapable til å vinne V5-4 på en maks dag og med to V5-bankere får jeg råd til å betaler for samtlige tolv startende i V5-spillet.
Rangering V75-2/V5-4: A: 5 B: 8-7-10-12 C: 11-6-2-4-1-9-3

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.