Tjomsland har V5-bankeren


Patsi og Øystein Tjomsland blir storfavoritt i V75-1/V5-3 på Momarken lørdag.
Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Patsi og Øystein Tjomsland blir storfavoritt i V75-1/V5-3 på Momarken lørdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Øystein Tjomsland har hatt en strålende sesong. Lørdag kusker han V5-bankeren på Momarken.

Sportspills meny lørdag:
V75 Momarken: To hoppebankere i herlig omgang
V4 Åby: Norske stjerner utfordrer
Oddstips 1: West Ham er ingen bløff
Oddstips 2: Ipswich er lørdagens beste spill
Oddstips 3: Viking slukker Glimt
Tippetips: Fem Premier League-kamper på kupongen
Premier League: Skade- og karanterapport
Tippeligaen: Skade- og karanterapport

Momarken travbane er vertskap for denne ukens V75, og byr på en sportslig flott omgang. Det er store favoritter på farten i flere av løpene, og da gjelder det å treffe med bankervalgene og spekulere vekk favoritter i de riktige løpene. Men det er også en flott V5-omgang som venter, der spesielt V5-1 og V5-2 er krevende.

Flott klaff på Biri fredag
Det ble strålende klaff for undertegnedes V65-tips til Biri fredag kveld. 6.valget og treprosenteren 1 Selmas Classic ble fanget på fire hester. Det mellomste V65-forslaget her på Nettavisen (innl.pris kr 432) fikk dermed en sekser og 17 femmere og betalte tilbake meget pene 5 296 kroner.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Øystein Tjomsland har en fantastisk fin sesong og tatt for seg i sommer i store kaldblodsløp i Sverige. Per 12. august har han allerede passert fjorårstallene både i antall seire og i innkjørte penger. Han passerer fire millioner kroner innkjørt med litt suksess lørdag, men fortsatt er det bare halvveis til rekordtallene i 2012 da Tekno Odin alene sprang inn over 2,3 millioner kroner. Tjomsland har nylig flyttet deler av virksomheten til Sverige, der det er fryktelig mye penger å kjøre om også i kaldblodsløpene, men vil fortsatt ha hovedbase på Sørlandets travpark.

I V75-1/V5-3 blir hans fireårshoppe 7 Patsi tung favoritt i DNT's Hoppechamipnat for fireårige kaldblodshopper der 150 000 kroner venter vinneren. Og etter den oppvisningen Patsi gjorde i det svenske Hoppederbyet for to uker siden, er det vanskelig å se henne tape.

Øystein Tjomsland førte det løpet hele veien og Patsi landet på kruttsterke 23.9/2140 meter. Det er sterke papirer. Både 4 Tante Ragnhild og 3 Lille Eline er fine hopper, men Patsi regelrett knuste dem begge i Østersund. Patsi er Nettavisens hovedbanker i V75 lørdag og det er naturligvis også min V5-banker i V5-3. 
Rangering V5-3/V75-1: A: 7 B: 4-3-5 C: 1-2-6

V5-1 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Ingen videre høy klasse på V5-1, og på mitt største forslag betaler jeg for åtte hester. Flere av favorittene holder usikker form, og jeg gir jeg et knepent førstevalg til 2 C.C. Noble Augustinu. Kihle-hoppa opptrer ujevnt, men har et brukbart toppnivå.

3 Chamsiin fullførte bra både tredje sist og nest sist, men har manglet det siste lille. Enkel motstand lørdag og klart seiersaktuell. 11 Possibility er muligens beste hesten, men ellevtespor og sprint og usikker form er alle minusfaktorer, selv om motstanden er riktig. 6 Terra Mayo holder strålende form og er en av få formhester i feltet.

5 Millgetter har vel ikke imponert i det siste, men har en viss kapasitet. 10 Playful Lavec har levert noen anstendige løp tidvis og er garderingsaktuell, sammen med 7 Aiming For Gold (debuterer i regi Morten Pedersen) og 9 Theo D' Estino.
Rangering V5-1: A: 2 B: 3-11-6-5-10-7 C: 9-1-8-12

V5-2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Også i V5-2 kan det være duket for overraskelser, selv om jeg nøyer meg med tre hester på de to minste V5-forslagene.

Det er ingen tvil om at 1 Da Vinci B.R. kapasitetsmessig er best i dette løpet, men fireårssesongen har vært en skuffelse hittil for hesten som var så lovende som treåring. Billigere oppgave enn dette er ikke mulig å oppdrive, men førstesporet er meget sjanseartet.

9 Raymond Palema har startet hyppig i Sverige i år, og tjent langt over 100 000 kroner allerede. Er vel ikke hesten som skal gjøre for mye selv underveis, men har en billig oppgave her. 8 Pico's Boy vant i Drammen forrige søndag etter en våken og offensiv styring av Lars Anvar Kolle. Men imponerte ikke voldsomt og åttendspor trekker ned her.

På det største V5-forslaget betaler jeg for ytterligere tre hester. 3 Önas Julius står fint til spormessig og kan få tet. 2 Perfect Line vant et ursvakt lunsjløp nest sist, og var brukbar firer i seiersløpet til Pico's Boy sist søndag i Drammen og favoriseres av et godt startspor. 10 Minnie Madness er ikke så aller verst på sitt beste og med maks flyt fra bakspor, kan kanskje hoppa overraske.
Rangering V5-2: A: 1 B: 9-8-3 C: 2-10-6-7-5-4

V75-2/V5-4 - Varmblodshester. Hoppeløp. 2140 meter voltestart.
Her setter jeg 11 Glad Hall T. først. Bjørn Garbergs flotte femårshoppa har trengt tid for å bære grunnlaget sitt, men har vist fine tendenser på slutten og kan sitte fint på det her direkte fra 20 meter tillegg.

6 Laugh At My Face var solid toer bak Denise F. Boko sist, men fikk et fint løp da. Innerspor på tillegg er litt sjanseartet, men denne tåler å gå en tøff siste 700 meter. 8 Soho radet opp seire på høstparten i fjor og tok også et par seire tidligere i år. Treningsrapportene er positive. Fra strek tror vi klart mest på 4 Fantasy D' Estino og 2 Safra L.B., som begge er bra og kan få fine posisjoner direkte. I V75-spillet har jeg spilt fem hester på samtlige forslag. I V5-spillet tar jeg også med 1 Miley Goal på det største forslaget.
Rangering V75-2/V5-4: A: 11 B: 6-8-4-2 C: 1-7-9-5-10-3

V5-5/V75-3 - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Flott kaldblodsløp i grunncupen og mange fine hester på farten her, men jeg synes fire hester skiller seg klart ut.

5 Roli Eld blir mitt førstevalg da Vidar Hop er en mester i få hestene avgårde fra start og teten kan være innen rekkevidde. Roli Eld galopperte fra seg sannsynlige seire både nest sist og sist, og kan bli vond å slå denne gangen.

6 Nordby Balder har levert varene som Folkehesten Momarken og passert 150 000 kroner innkjørt i år. Sjettespor er sjanseartet og han må muligens ta drajobben her Sagholen. 2 Drivin holder koken, men går opp en klasse lørdag og nå er det opp til bevis. Høitomt er likevel optimist. Jomar Blekkan og 1 Remix er også en kapasitetshest, som også har virket stabil og fin på slutten, og her er det mer å gå på.
Rangering V5-5/V75-3: A: 5 B: 6-2-1 C: 7-8-9-11-3-4-12-10