Vi starter Bjerkefesten med en Brandy

Brandy og Anders Jahre får tillit som Nettavisens V5-banker på Bjerke lørdag.
Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Brandy og Anders Jahre får tillit som Nettavisens V5-banker på Bjerke lørdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

I en herlig V5-omgang på Bjerke lørdag, klemmer vil til med banker allerede i V5-1.

Sportspills meny lørdag:
V75 lørdag: Hamre fikser V75-suksess
V4 Strømsholm galopp: Internasjonal V4 med norsktrente hester
Oddstips: Danmark skal til EM
Tippetips: EM-kvalik og bonuspotten stiger
TV-fotball: Sjekk helgens oversikt
Fotballmagasin: Se siste episode av Nettavisens fotballmagasin
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Vi har en vidunderlig helg foran oss på hestefronten. Da er det Oslo Grand Prix og det er V75 både lørdag og søndag. Lørdag er det dobbel sjuerpott i V75, og søndag er det altså Oslo Grand Prix med Oslo Grand Prix. Utover dette er det også spill til svensk V75 lørdag kveld, der storløpet Norrbottens Grand Prix er hovedattraksjonen og byr på 1 mill SEK i førstepris.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I denne artikkelen skal vi konsentrere oss om V5-veddemålet som også er hyperinteressant og der vi knaller til med bankeren allerede i V5-1. Det løpet er et såkalt auksjonsløp for norskfødte treåringer og slik 4 Brandy har sett ut i sine to siste løp, velger vi å bankerspille hoppa. Viste at hun kunne flytte beina i seiersløpet nest sist, men likevel var det overraskende at hun var så god i løpet etter mot betydelig skjerpet motstand. Blåste til tet i det løpet og slapp til storfavoritten Cash Okay, og hang mer enn godkjent med til andre bak denne da. Møter ingen i nærheten av Cash Okays kaliber lørdag og fra spor fire lukter dette tet fra start til mål. Banker i V5-1.
Rangering V5-1: A: 4 B: 5-3-1-10 C: 9-8-11-2-7-6-12

V5-2 - 4-årige kaldblodshopper. 2140 meter voltestart.
1 Stina har perfekt forutsetninger i dette hoppeløpet og nå kan det være dags for årets første seier. Kunne ikke rå på fartsfylte Buås Tulla sist på Leangen, men den dama er det ingen skam å tape for. Vi setter 1 Stina klart første i V5-2. 

12 Tante Ragnhild har foreløpig ikke klart å følge opp den solide innsatsen fra treårssesongen. Avsluttet fint sist, men ble da kjørt på smygen. 40 meter på tillegg er aldri enkelt, men hun skal tidlig på. 3 Hermine er den trolige tethesten. Trener og kusk Tron Gravdal tror ikke hun er god nok, men hoppa er i rivende utvikling er en klar seierskandidat for oss.

Det er også 6 Åsafaksa som endelig har funnet stilen igjen. 8 Trø Hera gikk et bra løp i V75 sist, men er tråkk underveis og har 20 meter på gode strekhester. 13 Tangen Julie gjorde et helsvett løp sist. Står meget hardt inne i dette løpet, men er ei dame som tåler en runde eller to i tredjespor i slike omgivelser og blir med på forslagene. Det gjør også hyperkapable 10 Norheim Faksine.
Rangering V5-2: A: 1 B: 12-3-6-8-10-13 C: 7-9-5-2-11-4

V75-1/V5-3 - Varmblodshester. 3140 meter voltestart.
Det begynner ihvertfall vrient i V75-spillet på Bjerke lørdag og i V75-1 krysser vi for 6, 7 og 9 hester på de ulike forslagene.

Først på ranken setter vi en dyping i form av Øystein Tjomslands nyervelvelse 15 Coktail Fortuna. Hesten har sett dunderfin ut i seiersløpene på nederlandske Wolvega og er stor og fin heste som garantert setter pris på den lange distansen.

11 Paleo Pride og Jonas Moberg blir trolig spillefavoritt og det med rette. Vi bankerspilte hesten i et V76-løp på Bjerke i fjor, men da ble det galopp. Det har det blitt mye av siden også, men i de to siste startene har hesten skjøttet seg fint og begge har endt med seire. Jonas Moberg fra 40 meter tillegg på et langløp, er ikke den letteste å sveive inn og for oss er dette kun en av mange garderingshester.

3 Prince Lyon må være årets mest overbevisende og samtidig største skrellvinner av at V75-løp. Denne lørdagen har hesten 20 meter tillegg og veien til tet er ikke like opplagt, men hesten er naturligvis en het seierskandidat igjen. 6 Manley har gjort seg helt om i regi Sofia Aronsson og returnerer til sitt gamle hjemland med tre strak seire i bagasjen, men her er det opp til bevis.

9 Black November fullførte solid til andre bak nevnte Prince Lyon sist, og er på vei mot storformen igjen. 13 Restless Cash har sett mer stabil ut på slutten, og tester voltestart igjen. 10 Yes Man Hoos har levert bra løp i Finland, og bak der er både 14 Moondancer og 8 The Special One U.S. aktuelle garderingshester.
Rank V75-1/V5-3: A: 15 B: 11-3-6-9-13-10 C: 14-8-12-1-2-4-7-5

V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
I V75-2 tror vi også knallhardt på Frode Hamre. Nå med 3 Royal Ice som har vært monstergod i sine tre siste løp. Tredje sist ble det helenkelt fra tet på Sørlandet, mens hesten etter hardkjør hele veien har måtte nøye seg med andreplass i de to siste løpene. I begge disse startene har Frode måttet bruke hesten hardt underveis, men lørdag har hesten endelig fått et bra startspor. Spor tre kan bety tidlig tet, og derfra skal det være en strålende vinnersjanse.

5 Dave Briggs slo nevnte Royal Ice sist onsdag på Bjerke, men kunne da lifte med i ryggen til en stri Royal Ice underveis da og kunne ta denne ned. Imponerte da, men vi tror ikke han slår Royal Ice hvis denne får tet tidlig lørdag. 3 Royal Ice bankerspilles i V75-2.
Rangering V75-2/V5-4: A: 3 B: 5-1-8-7 C: 2-10-4-9-6 

V5-5 - Varmblodshester. Hoppeløp. 1609 meter autostart.
I V75-3 spiller vi også tynt og står på tre hester på samtlige forslag. Vi gir et sjanseartet vinnertips til 3 Indoor Voices som virkelig fortjener en seier nå. Meget god treer bak gode Love Voice og Global Oracle sist onsdag på Bjerke og holdt meget tappert til andre fra dødens i Bergen nest sist.

2 Denise F. Boko har sine offdager, men du verden hvor bra denne dama er når hun er som best. 18/4 gjorde hoppa et monsterløp i finalen av Hoppecupen på Bjerke og sist var hoppa urlekker vinner fra dødens på Momarken. 1 My Gliding Angel var blant anner toer i finalen av Stochampionatet på Halmstad i fjor og gjorde mange fine løp. Har ikke vært som best i årets to første starter, men også stått vrient til. Bjørn Goop fra førstespor med en dugandes hest betyr at vi krysser også for denne i V75-3.

Det er mange fine hopper ellers i dette løpet, og i V5-spillet får vi plass til to kryss til. Startraske 4 Neo's Victory kan muligens snyte vår favorittrio for teten og er ikke helt ueffen da og formsterke 10 Quantanamera er en liten outsider til tross for en vrien utgangsposisjon.
Rangering V75-3/V5-5: A: 3 B: 2-1-4 C: 10-11-9-5-12-8-7-6