*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Vidunderlig V5-omgang på Klosterskogen

Ingbest og Tom Erik Solberg blir favoritter i V5-3/V75-1 på Klosterskogen lørdag. Foto Roger Svalsrød.hesteguiden.com

Klosterskogen byr på dobbel sjuerpott i V75-spillet lørdag, men også på en meget utfordrende V5-omgang.

26.09.15 18:42

Sportspills meny fredag:
V75 Klosterskogen: Dobbel sjuerpott og kanonomgang
V4 Klampenborg lørdag: Galoppeksperter i knallform
Oddstips 1: Nå må det være dags for Stoke
Oddstips 2: Marcus leverer igjen
Oddstips 3: Napoli favoritt mot Juventus
Oddstips 4: Southampton tilbake på vinnersporet
Tippetips: Liverpool bankes tross tvilsom form
Premier League: Oversikt over skader/karantener
Helgens TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
Tippemagasinet: Sjekk siste episode

En fantastisk travhelg er i vente. Lørdag er det dobbel sjuerpott i V75-spillet på Klosterskogen, det innebærer at det ligger ca 4 millioner ekstra i sjuerpotten. Søndag er det dags for Svenskt travkriterium på Solvalla og der er det også ekstra V75-omgang som vi nordmenn kan spille til. I denne artikkelen skal det dog handle om V5-omgangen på Klosterskogen, der jeg spiller samme banker som i V75.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Kanonsesong for Gundersen
Geir Vegard Gundersen har hatt en fantastisk sesong både som kusk og som travtrener. Per 23. september har han vunnet 106 løp på 824 starter og han har allerede passert 10 millioner kroner innkjørt (10 604 220 kroner for å være nøyaktig). Med over tre måneder igjen av 2015 tyder alt på at Geir Vegard setter ny bestenotering på innkjørte kroner på en sesong.

Perfekte forutsetninger
I V5-4/V75-2 sender han ut stallhesten 2 Audere Est Facere i et ganske svakt felt og sportrekningen har også falt ut til fireåringens fordel. Kunne ikke svare en knallgod Sidsel fra tet nest sist på Biri, og gjorde et nytt toppløp utvendig for svært gode Tootime på Bjerke forrige onsdag. Hesten har startet tre ganger tidligere på Klosterkogen og har vunnet to av disse og blitt treer en gang. Audere Est Facere er normalt bra fra start, og skal ha en meget fin vinnersjanse i V75-2. I en svært vrien omgang, synes jeg 2 Audere Est Facere er det beste bankeralternativet og Gundersen-hesten står alene på mine V75-forslag lørdag og blir også min banker i V5-spillet.
Rangering V75-2/V5-4: A: 2 B: 9-1-4-5 C: 6-12-11-8-3-7-10

V5-1 - Varmblodshester. Treåringseliten. 2100 meter autostart.
Kun seks hester til start i Klosterskogens treåringselite som utgjør V5-1 og fire vinnerkandidater slik jeg ser det.

2 Gematria ble hausset opp som en mulig V76-banker på Bjerke forrige onsdag, etter sitt solide løp i Sverige i starten før. Men fra sjuendespor ble det dødens underveis og enda en gang fikk vi se hvor viktig sporene er i travløp. Trøtnet litt mot mål da, men holdt anstendig. Vesentlig bedre betingelser lørdag og mitt førstevalg.

1 Saturdays Mornings må få et fint løpsopplegg fra sitt meget gunstige startspor. Er kanskje ikke den tøffeste hesten i dette feltet, men her kan Solberg tenke siste indre. Stallkompis 6 What R.U. Going To Do er kanskje hakket hvassere enn Saturday Mornings, men startsporet er dårligere. 5 Love Me Madly er Frode Hamres andre hest i løpet. Gjorde et fint løp på Forus sist og er stadig under utvikling. Fire hester skal normalt være heldekk i V5-1.
Rangering V5-1: A: 2 B: 1-6-5 C: 4-3

V5-2 - Varmblodshester - 1700 meter autostart.
Vidåpen V5-2 og både på det mellomste og største V5-forslaget betaler jeg for samtlige tolv startende hester.

Jeg setter 4 Seabreeze Ås først da denne har bra tetsjanse og fordel av sprint. Har gjort helt greie løp på slutten og møter ikke særlig avskrekkende motstand her. 5 Echo Of Love er variabel, men slett ikke verst de dagene hun er på humør. 7 Bichette Va Bene har vunnet to av de tre siste, begge fra tet. Står sjanseartet til her og blir en outsider. 1 Lost Genius har en dårlig programrad, men denne er betydelig bedre enn raden.
Rangering V5-2: A: 4 B: 5-7-1-2-11-6 C: 12-9-11-10-8

V5-3 - Kaldblodshester. Treårige. 2100 meter voltestart.
Det er klart at 10 Ingbest er et bankeralternativ i V5-3, men i Kriteriet bankerspilte jeg hesten fordi alt tydet på tet direkte. Lørdag er det 60 meter tillegg, og helt andre forutsetninger, selv om det motstandsmessig med et par unntak er enklere imot nå. Fartsmessig er han garantert best.

9 Galileo ble offer for en lite heldig styrning av Geir Flåten etter startgaloppen sin i Kriterietfinalen og ble hengt opp i sporene etterpå. Tom Erik Solberg er uten tvil en bedre kusk enn Geir Flåten, men Galileo står neppe særlig tilbake for Ingbest på kapasitet.

20 meter foran starter 8 Kleppe Fanden. Hesten avsluttet formidabelt til andre i sin Kriteriekval bak gode Sjø Kongen, men var ikke like bøs i finalen. Klarer Djøseland å utnytte sitt 20 meters-forsprang, kan hesten vinne dette.

Jeg står på tre hester i V75, men tar også med 5 Ros Svarten og Magnus Teien Gundersen på det største V5-forslaget. Unge Gundersen kom ikke overraskende svært godt overens med denne i et vanlig grunnlagsløp på Forus forrige tirsdag og skulle Magnus sitte i tet tidlig her, er ikke hesten helt sjanseløs. Det er ikke alltid like lett å regne på treårsløp med flere tillegg, men magefølelsen sier at de to på lengste tillegg, fikser dette.
Rangering V5-3: A: 10 B: 9-8-5 C: 2-4-7-3-6 D: 1

V5-5 - Varmblodshester. Eliten. 1700 meter autostart.
V5-5 er et eliteløp for varmblodshester, som er vanskelig å lese på forhånd. Sprint, siste indre og usikker form på flere av hestene og en startside som også skaper hodebry.

12 år gamle 5 Classic Grand Cru har startet seks ganger på Klosterskogen gjennom sin fantastiske karriere og vunnet tre og blitt toer tre ganger på de seks forsøkene og er en ordentlig Klosterspesialist. Gjorde det kanonløp i Klosterskogen Grand Prix i påsken og settes ganske klart først i dette løpet. Femtespor med raske hester på innsiden, gjør at det er litt vrient å se hvor Classic Grand Cru sitter etter 500 meter, men det er verd å merke seg at Eirik Høitomt velger denne istedenfor 3 Rafolo.

Frode Hamre (som har med både 6 Winmecredit og 9 Sejr Gammelsbæk i dette løpet) bankerspiller 2 Mr. X.F. Royal i fagbladet TGN, og det er verd å merke seg. Normalt er det tetgaranti for hedershesten her, og han har alltid vært god i tet.

Jeg velger å stå kun på disse to hestene i V75-spillet, men tar også med 3 Rafolo (dersom lederrygg eller tet kan bli farlig), 6 Winmecredit (sjanseartet spor, men nærmer seg storformen nå) og 8 Bullish U.S. (kanonspurt sist, men åttendespor og sprint trekker kraftig ned) på de større V5-kupongene.
Rangering V5-5: A: 5 B: 2-3-6-8 C: 1-9-4-7

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.