En fantastisk flott trav- og galoppsøndag står foran oss. Den innledes med en flott V64-omgang på Bro Park og litt senere søndag ettermiddag er det duket for en herlig V75-omgang på Bergsåker. Søndag kveld er det internasjonal V65 med jackpot på Momarken og 538 503 SEK ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Og det er nettopp Momarken det heretter skal handle om i denne artikkelen. Hele ti løp står på menyen i kveld og det er internasjonalt spill, ergo kan det forventes høy omsetning. I V65-spillet er det altså jackpot med 538 503 SEK ekstra i sekserpotten. Spillestopp i V65 er kl 18.15. Når det gjelder V5, så innledes denne i V65-4 og har spillestopp kl 19.15. V4-spillet utgjør de fire siste løpene i kveld og har spillestopp kl 20.20.

Det er ingen lettløst V65-omgang som venter på Momarken i kveld og det kan bli riktig fin utbetaling for seks rette. Fireårshoppa Monster Merete blir mitt holdepunkti V65-6.

Ellevill sesong
Når det gjelder 8 Monster Merete, så har fireårshoppa hatt en helt eventyrlig sesong med seieren i Hoppederby som høydepunktet. Hele 12 seire er det blitt og hele 1,4 mill innkjørt. Innfridde som min V65-banker på Jarlsberg for 14 dager siden og som vanlig med denne dama, er det galoppen som usikkerhetsmomentet. Galopperte seg bort nest sist, men har ellers sett veldig fin og stabil ut. Det vrimler ikke av bankerkandidater i kveld. 8 Monster Merete blir min V65-banker og bankerspilles også i både V5 og DD-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Slitne elitehester innleder
V65-1 er stengt ved grunnlag under 1 300 000 kr, men samtidig åpent også for hester med maks 400 startpoeng. Det har "lokket" flere slitne elitehester til start og tross åtte hester, er løpet vidåpent. 6 Rafolo fikk et smørløp i tredje innvendig sist og spurtet fint til andreplass. Den prestasjonen er nok til at spillerne gjør vallaken til et klart førstevalg i V65-1. Jeg er ikke med på notene og tar med alle åtte hestene på samtlige V65-forslag.

To hester gjør opp i V65-2?
Laber sportslig klasse er det også i V65-2, men her er det tross alt ungdommen som møtes. Treårige 2 N.Y. Make Some Noise gjorde en helt grei norgesdebut for Per Oleg Midtfjeld på Jarlsberg for 14 dager siden og ble fjerde da. Er garantert forbedret til kveldens løp og settes først foran det 10 Victorys Maximus som tok karrierens første seier sist på Biri. Jeg synes de to hestene skiller seg ut i V65-2 og spiller såkalt dobbeltbanker.

Skuffet sist - vinner nå?
Det er identiske forutsetninger i V65-2 og V65-3 (grunnlag under 60 001 - hopper under 75 001). Men det er mer åpent i V65-3. Jeg velger å sette 8 Sanda Maria først, til tross for at hun skuffet fra tet sist og står i et sjanseartet åttendespor bak bilen. Møter svært mye billigere motstand enn sist og skal duge godt i disse omgivelsene.

Ruud i amatørløpet?
Tradisjonsrike Østfold Hesteeierforenings amatørløp skal avgjøres i V65-4/V5-1 og også i dette løpet er det variabel sportslig kvalitet. Svein Olav Ruud kusker sin egen 6 Solør Alma som har et veldig fint løp på papiret. Ruud har i all hovedsak kusket denne selv gjennom karrieren, men Dag-Sveinung Dalen har kusket i de tre siste løpene. Vist mye fart for Dalen, men også en del galopp. Feilfritt skal det være bra sjanse for 6 Solør Alma i V65-4/V5-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Fin oppgave for favoritten i V65-5
8 Briansfantasie A.H. er den beste hesten i V65-5/V5-2 og Østres tøffing blir da også min klare favoritt. Fikk maks som fjerde i langløpet over 4000 meter sist på Momarken, men det var et V75-løp med mye tøffere konkurrenter. Kommer Briansfantasie S.H. noenlunde på det underveis, må det vært flott vinnersjanse. Det er først og fremst svenskegjesten 2 Missing Tooma imot.

Gundersen i V4-spillet
V4-spillet innledes først i det sjuende løpet i kveld og V4-spiller er heller ikke lettløst og jeg velger derfor å spille med banker på 3 Igor Vredebest og Magnus Teien Gundersen i V4-3. Treåringen gjorde et fint debutløp på Biri til fjerde forrige søndag og har en fin oppgave foran seg i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.