- Burde ikke være snakk om saken


Call Me Hanover og Erlend Rennesvik vinner V65-5 overbevisende på Bjerke sist onsdag.
Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Call Me Hanover og Erlend Rennesvik vinner V65-5 overbevisende på Bjerke sist onsdag. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Call Me Hanover gjorde en sensasjonell norgesdebut på Bjerke onsdag og moste deler av Norgeseliten. I kveld gjester hesten Leangen i V65-1.

Sportspills meny mandag:
V64 Färjestad:
Frekk norsk kaldblodsbanker
Oddstips 1: Superspissene skyter AIK mot gull
Oddstips 2: Cardiff jakter to på rad

Da er det bare å ønske våre kjære lesere velkommen til en ny flott trav- og galoppuke. Ukens høydepunkt er onsdagens V76 på Bjerke, der bonuspotten866 557 kroner skal fordeles på alle med sju rette. V75-løpene denne uken går på Forus travbane, der Rolf Lerum skal prøve å følge opp sin strålende V75-lørdag på Sørlandet.

Sist lørdag var det altså dobbel sjuerpott i V75-spillet fra Sørlandet og på slike dager får man svært godt betalt for sju rette, all den tid Norsk Rikstoto dobler sjuerpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Rolf Lerum som er Nettavisens faste tipsekspert på Sørlandet og har dette som sin hjemmebane traff usedvanlig godt med tipsene denne lørdagen.

Hans hovedbanker 3 Kleppe Slauren innfridde enkelt i V75-1 og Lerum hadde også god tro på femtevalgene 10 Hickohepooh (V75-2) og 8 Tyri Mai (V75-5). 1,2 prosenteren og 9. valget 12 Tangen Odin ble den store bøygne for de fleste spillerne lørdag, men Lerum fanget også denne på de aller største forslagene.

På Nettavisen presenterte Rolf Lerum fire V75-forslag og det aller største forslaget (inn.pris kr 2 400) satt klokkerent og betalte tilbake drøye 78 000 kroner. På Eksperten ble det fullklaff for totalt elleve andelslag.

Disse var komponert slik:
Tre andelslag i ti andeler a kr 200 - utbetaling kr 77 196 per stk
Ett andelslag i fem andeler a kr 300 - utbetaling kr 76 197
Ett andelslag i fem andeler a kr 400 - utbetaling kr 77 196
Ett andelslag i fire andeler a kr 500 - utbetaling kr 77 196
Ett andelslag i seks andeler a kr 330 - utbetaling kr 77 196
Ett andelslag i fem andeler a kr 777 - utbetaling kr 77 601
Ett andelslag i ti andeler a kr 500 - utbetaling kr 77 970
To systemspill - begge i fem andeler a kr 1000 - utbetaling 77 340 per stk

Herr Lerum kommer naturligvis til å jobbe intens med lørdagens V75-omgang på Forus. Men før den tid skal det skje veldig mye og denne mandagen byr på V4-spill til Åby på ettermiddagen. Til kvelden er det Färjestad som er vertskap for den svenske V64-omgangen og her hjemme er Leangen tilbake som V65-arrangør etter at Drammen har vært "gjestebane" de to foregående mandagene.

Herlig V65-meny
Menyen på Leangen er strålende i kveld og både sportslig og spillemessig er det er meget fin omgang. Geir Vegard Gundersen og Anders Lundstrøm Wolden tar blant annet turen med to flotte elitehester, og ellers er det bra klasse på løpene i kveld. Jomar Blekkan er som alltid høyaktuell, og kjører faktisk favoritten i tre av de seks V65-løpene i kveld, men jeg setter bankerspillet på 8 Call Me Hanover og Geir Vegard Gundersen i V65-1.

En vinner på utregning
Hesten gjorde en sensasjonelt sterk norgesdebut for trener Anders Lundstrøm Wolden på Bjerke onsdag. I selskap med så gode elitehester som Remee La Marc, Winmecredit, Mr X.F. Royal og Kapow Hanover, var hesten "uforskammet" nok til å blåse hele gjengen nedover oppløpet, til tross for at Remee La Marc hadde fått dirigere i labert tempo underveis. Det var en femstjerners prestasjon og selv om trav aldeles ikke er matematikk, må 8 Call Me Hanover ha en god vinnersjanse i V65-1. Har trukket spor åtte i kveld, men hadde også det sporet på Bjerke onsdag. 7 Pilgrims Power er en bra hest og i form, men den hesten holder ikke samme klasse som elitehesten Call Me Hanover slo på Bjerke sist onsdag. Jeg bankerspiller 8 Call Me Hanover i V65-1 på Leangen i kveld.

Blekkans favoritter
Jomar Blekkan blir altså favoritt i tre av de øvrige løpene, og stor favoritt med alle tre. Treårige 10 L.J.'s Andy Hall er en hest jeg liker svært godt, men hesten har vært strøket to ganger på slutten og starter fra bakspor i kveld. Feilfritt er det naturligvis snakk om en god vinnersjanse, men jeg merker meg at 9 Roman Rags nesten ikke blir rørt i spillet. Brækken-traveren har nå fått tre løp i kroppen etter langt fravær, og gjorde et strålend løp til andre i sin siste start. Kapasitetsmessig tror jeg ikke Roman Rags står langt tilbake for L.J.'s Andy Hall. Heller ikke 8 Creek's Liberty  er sjanseløs. Fireårigen svepte feltet i seiersløpet nest sist og viste tøff moral når han vant sist.  Mandag formiddag ble 8 Creek's Liberty strøket og jeg står dermed på kun to hester i V65-4 nå. 

Lavrans møter kamerater i kveld
Jomar Blekkan har gjort en strålende trenerjobb med hyperkapable 3 Lavrans, og feilfritt er det trolig vinneren i V65-6/V5-3/DD-2, men i kveld er det opp en klasse for femåringen. Jeg velger derfor å gardere i kveld, først og fremst med 1 Tøff som har levert det ene kanonløpet etter det andre på slutten, men fått tøffe løpsopplegg underveis. I kveld er det spor en i volta for Frank Westbergs tøffing og denne skal med på alle mine kupongforslag i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Ikke til å stole på
I V65-3 blir Blekkan stor favoritt med fireårshoppa 7 Romanova som fikk vinne sist når dunderfavoritten Lavrans galopperte seg bort. Nå er heller ikke Romanova til å stole på og jeg velger derfor også å betale for svenskegjesten 5 Järvsöfjellan (ledet i det aller lengste sist han gjestet Leangen og møtte bedre hester da, og kan få tet igjen i kveld) og 9 Alm Faks Hannibal (flott oppgave i kveld og står 20 meter bedre til enn f.eks 1 Stina kontra sist).

Frekk DD-banker
All den tid jeg "prøver å spille vekk" 3 Lavrans i V65-6/DD-2 i kveld, blir også DD-spillet meget interessant. Jeg velger å lansere 2 Mojo's Ripasso i V65-5/DD-1 som min DD-banker i kveld. Hesten var kanongod i seiersløpet nest sist på Leangen og ledet da en 2640 meter fra start til mål. Jeg og mange med meg hadde derfor feeling for hesten i V75-løpet på Leangen 3. oktober, men da ble hesten overraskende nok overflydd fra sitt innerspor fra start og fikk siden et altfor tøft løp utvendig for ledende Yazmina (som også vant det løpet). I kveld er det igjen sjanse for tet, og denne hesten er klart best når han kommer foran. Blir ikke favoritt i V65-5/DD-1, og dersom denne vinner og Lavrans forsvinner i DD-2, er det duket for høye oddser i DD-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Heidi kan sitt fag
Dyktige Heidi Ytrestøyl (har blant annet hatt flinke Beauty Di Quattro i sin varetekt) sender ut fireårige 9 Thai Freedom i V65-2 i kveld. Denne fireåringen som kommer fra Øystein Tjomsland, så ut som en årgangstopp i noen tidligere treårsløp i fjor, men har ikke levd opp til forventningene. Jeg bankerspilte hesten blant annet i et V75-løp på Jarlsberg 23. mai i år, og hesten innfridde. Etterpå har hesten gått fem løp uten videre suksess. Har nå stått i Heidis trening i snaue to måneder, og hun har vært fornøyd med hesten i trening. På kapasitet er dette beste hesten i V65-2 og de som spiller frekt i kveld, kan teste denne til fine oddser i kveld.