- Så helt rå ut


El Diablo B.R. imponerte i norgesdebuten på Jarlsberg sammen med Thor Borg.
Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
El Diablo B.R. imponerte i norgesdebuten på Jarlsberg sammen med Thor Borg. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Treårige El Diablo B.R. imponerte stort i norgesdebuten og blir Nettavisens V65-banker på Bjerke tirsdag.

En strålende tirsdag står foran oss med trav fra tidlig ettermiddag til langt på kveld. Moroa starter på Gotland når Visby er vertskap for V4-omgangen fra Sverige. Deretter overtar Leangen med en spennende lunsj-V5. Til kvelden er det duket for nye kvalifiseringer til både Kriteriet og Derby når Bjerke igjen arrangerer V65. I Sverige er det Axevalla som er vertskap til V64-løpene.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Samlebonger eller ikke, og hvor mange av favorittene innfrir er det store spørsmålet foran tirsdagens V65-omgang på Bjerke, der fire av de seks V65-løpene er kvalifiseringsløp i den åpne klassen til Norsk Travkriterium for varmblodshester. V65-1 er et av kvalløpene for firårige kaldblodshopper til hoppe-Derby, mens V65-6 er det ene av tre kvalløp til den åpne klassen for Kaldblodsderby. Jeg nøyer meg med en banker, men spiller likefullt samlebonger på de større forslagene.

Lysende norgesdebut
Bankeren heter 4 El Diablo B.R. som formelig spant rundt Jarlsberg-ovalen i norgesdebuten sist fredag. Viste seg at denne kunne åpne bak bilen og når hovedopponent 9 Divided By Zero har trukket bakspor, lukter dette tet direkte. Rutinerte Thor Borg får da dirigere i front og fornuftige Eirik Høitomt bak 9 Divided By Zero skal først og fremst kvale sin hest til selve finalen. Er 4 El Diablo B.R. i nærheten av det han viste på Jarlsberg, så er det en vinner. Derfor bankerspiller jeg 4 El Diablo B.R. i V65-2 på Bjerke tirsdag.

Hvor står Brenne Rødi?
Ja, det er ikke lett å si. Men Jan Roar Mjølnerøds fireårshoppe gikk i kjelleren i det svenske Hoppederbyet, og derfor vil jeg også betale for 10 Ness Tjo Stjerna som imponerte som toer bak forvandlingsnummeret Patsi sist. Så er det jo igjen slik, at det er kvalløp og svært mye som tyder på at 3 Brenne Rødi får dirigere i front og at Tom Erik Solberg bak Ness Tjo Stjerna først og fremst skal kjøre feilfritt og sikre finaleplass. Men så lenge jeg spiller etter "hjelp", er det fantastisk verdi å få Ness Tjo Stjerna inn som vinner i V65-1 og derfor er det verd å spille to hester.

Prøvde meg på en frekkis sist
På Jarlsberg 21. august i år, lanserte jeg 5 Double Spin som en helfrekk banker i samløp med blant annet El Diablo B.R., Cash Okay og St Michel Decoy. Den toppstammede treåringen til Evy Marie Brinch gjorde et kanonløp, men møtte El Diablo B.R. som var enda bedre. Tirsdag støter Double Spin på svært gode 7 Thai Cashflow og siden denne kan flytte beina fra start, så er det svært gode muligheter for at Gundersen-hesten overflyr Double Spin ned startsiden og at løpet kan være kjørt. Men all den tid jeg bankerspilte hesten sist og at Thai Cashflow viste "lure tendenser" oppunder mål i Märtha-finalen på Biri, så velger jeg å spille to hester også i V65-5/V5-2/DD-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

En lykkerus i V65-6?
Normalt skal V65-6/V5-3/DD-2 stå mellom 7 Jærvsørappen og 2 Tomeld Ø.K. med klar fordel førstnevnte. De har vist seg overlegne motstanderne i karrieren hittil, spesielt nå som 5 Kolnes Kjell ikke finner tilbake til fjorårsnivået. Oppkomlingen 9 Lykkerus har vist seg svært forbedret utover sommeren, og er normalt svært så travsikker. I jakten på noe som ligner en skrell i V65-finalen, så lukker jeg øynene og markerer også for 9 Lykkerus.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen