Amanda i kanonform


Amanda Robertsen og Seaborn Simona har vunnet ni løp sammen i 2015
Foto: RJ.Auran/hesteguiden.com
Amanda Robertsen og Seaborn Simona har vunnet ni løp sammen i 2015 Foto: RJ.Auran/hesteguiden.com

Amanda Robertsen og Seaborn Simona er begge i knallform og i kveld er de på farten igjen i V65-1 på Leangen.

En ny herlig trav- og galoppuke står for tur. Denne uken byr på V75 både lørdag og søndag. Her hjemme er det Jarlsberg travbane som er V75-arrangør lørdag, mens det er ekstra V75 til Eskilstuna og Sverige søndag. Mandagens meny består av V4-spill til Rättvik og til kvelden er det duket for gedigen jackpotomgang i V64-spillet til Halmstad.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Lang kveld på Leangen
Her hjemme er det som vanlig Leangen som er V65-vertskap på mandagene, og det er verd å merke seg at det også er både V5 og V4-spill i kveld da Leangen byr på hele elleve løp. Omtale av V5-banker og V4-banker finner du nederst i denne artikkelen. I V65-spillet klemmer jeg til med to bankere direkte og har noen vidunderlige objekter i noen av de øvrige V65-løpene.

Amanda i hetluften
Amanda Robertsen har hatt en eventyrlig sesong, spesielt på hjemmebanen Leangen. Per 1. november har ungjenta vunnet 16 travløp og ni monteløp på Leangen og lørdag 17. oktober vant hun fire løp under V65-kveldsomgangen. Familiens øyensten Seaborn Simona har vært et av hennes viktigste "våpen" i antall seire og før kveldens løp i V65-1 har Seaborn Simona vunnet ni løp i 2015.  Fem av seirene er kommet i travløp, tre av seirene er kommet i monte og den siste seieren kom i et løp på Biri i januar.

Jakter årets tiende
I kveld skal 9 Seaborn Simona igjen hente 40 meter tillegg, men det har hun taklet før og hoppa er trolig bedre enn noengang. 2680 meter er aldeles ikke noe problem og med kun ni hester i feltet, er det mye som tyder på at Seaborn Simona tar sin tiende årsseiere i kveld. Jeg spiller 9 Seaborn Simona i V65-1 som den ene av mine to V65-bankere i kveld.

Herlig type
Den andre bankeren starter allerede i V65-2 og trenes og eies av Christian Steenland på Tynset. Fireårige 4 Constitution debuterte på Biri 4. september med en flott 3. plass og har etter det gjort to strake seiersløp på Leangen. Det er en flott type dette og spesielt i seiersløpet sist var det fin stil på hesten. Møter stort sett ingenting av motstand i V65-2, og trolig er det bare galopp imot. Jeg jakter flere dypvannsfisker i de siste V65-løpene og spiller dermed to store favoritter bankere i de to første V65-avdelingene på Leangen i kveld.

Trav kan være matematikk også
I V65-3 blir 2 Eldmina og Amanda Robertsen kveldens største V65-favoritt. Den ti år gamle hoppa var en av Amandas fire vinnere lørdag 17. oktober og imponerte stort da, men møtte skrøpelig motstand den dagen.

I løpet 12. oktober ble Eldmina slått av 3 Vesle Jerva som tross galopp fra start, satt bom fast til slutt som tredje i mål og var altså foran Eldmina i mål den dagen. I kveld blir 3 Vesle Jerva omtrent ikke rørt i spillet. I tillegg må jeg varsle for farstfylte 1 Mo Stjerna som i kveld får Edvard Kristiansen opp som kusk. Klarer han å få denne dama til å rasjonere litt bedre med kreftene, må hun være seiersaktuell. Heller ikke 1 Mo Stjerna blir særlig påaktet i V65-3.

Mye bedre enn raden
I V65-4/V5-1 blir duoen 2 Queen Lythonia og 4 Wildernessexplorer klart mest betrodd. Og de kan selvsagt vinne. Jeg vil likevel trekke frem 6 Acers Poppey. Seksåringen som trenes av Veronika Bugge ble kraftig overflydd på Biri nest sist (første starten etter fire måneders pause), men spurtet som en vind nedover oppløpet når det endelig løste seg. Acers Poppey er en type som alltid har sterke avslutninger og kommer hesten noenlunde på det i kveld, er det en klar obshest i V65-4. Blir nesten ikke rørt i spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Brækken i V5
Jeg har mange ganger vektlagt min begeistring for 9 Izon Rags som dukker opp i V5-4/V4-1. I kveld er Brækken-traveren på farten igjen og blir neppe favoritt. Springspor på 20 meter tillegg er en fordel for kapasitetstraveren, som er galopplysten. Jeg klemmer til med 9 Izon Rags som min V5-banker på Leangen i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Solhus i V4
Det er hele 11 løp påprogrammet på Leangen i kveld og dermed er det også åpnet for V4-spill (løp 8 til 11). I denne spilleformen velger jeg å gardere 9 Izon Rags i V4-1, da mine svært gode kilder på Leangen melder at ustartede 3 Sima Håkon må være en vinner i V4-4. Hesten som eies og trenes av Atle Solhus avla et prøveløp på 35.5/2140 meter og hadde tilsynelatende godt med krefter igjen da. Har i tillegg vunnet en lokalkjøring etter det, og møter svært så billig motstand i kveld. 3 Sima Håkon og Atle Solhus blir min V4-banker i V4-4 i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen