Amatørkusken som duger

Tøffingen Baritron sammen med Thomas Mjøen vinner løp på Leangen 16. februar i år. Foto: HM.Auran/hesteguiden.com
Tøffingen Baritron sammen med Thomas Mjøen vinner løp på Leangen 16. februar i år. Foto: HM.Auran/hesteguiden.com

Amatørkusken Thomas Mjøen har vunnet langt over 200 løp. I kveld kusker han Nettavisens V65-banker på Leangen.

Sportspills meny mandag:
V64 Mantorp: Goop har bankeren
Oddstips 1: Arsenal på sølvjakt
Oddstips 2: Molde må vinne
Oddslangskudd: Hammarby er høyt priset
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Nettavisen Sportspill ønsker velkommen til en ny trav- og galoppuke. Denne uken kan by på V75 både lørdag og søndag. Den norske V75-omgangen går denne uken på Biri, mens det i tillegg er V75 fra Charlottenlund søndag med storløpet Copenhagen Cup som den store sportslige godbiten. I det løpet blir starter blant annet B.B.S. Sugarlight. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Mandag byr på V4 fra Halmstad, V65 fra Leangen og V64 fra Mantorp. I denne artikkelen skal det handle om V65 fra Leangen. Etter to mandager på rappen med sekssifret utbetaling, ble det favorittparade sist mandag og magre 185 kroner. Det blir det neppe i kveld, og det er som vanlig en riktig fin meny i Trondheim. 

Ikke lett å slå Edvard
Så lenge "umulige" Edvard Kristiansen kjører under amatørlisens, er det ikke lett for andre kusker å ta amatørchampionatet på Leangen. Det er blant annet årsaken til at dyktige Thomas Mjøen ikke har flere amatørchampionater der, til tross for at han faktisk har vunnet 225 løp ( i følge DNT's statistikker). Det er et meget solid seiersantall og Mjøen er en særs dyktig og pålest kusk.

Mangler en seiersmaskin
I fjor vant han 15 løp, og hittil i år har han vunnet to. I fjor var det seiersmaskinen Vladimir som dro lasset, mens Thomas hittil i år har manglet en slik seierssanker. I kveld har dog Thomas Mjøen fine hester å kjøre, og han kusker både Nettavisens V65-banker og Nettavisens luring for kvelden. 

Vinner uten galopp
Bankeren heter 8 Baritron og kommer ut i V65-3. Det er en riktig bra fireåring dette og kretsen rundt hesten hadde forhåpninger til hesten i Widding-løpet på Bjerke i den nest siste starten. Dessverre fungert ikke Baritron som best i det løpet og galopperte uten seierssjanse ut mot oppløpet. Tredje sist var hesten strålende vinner på hjemmebanen, og i sitt siste løp (første start etter Bjerke-løpet), gjorde Baritron en strålende oppheenting til fjerde etter startgalopp.

Distansen et klart pluss
I kveld er distansen 2640 meter og motstanden skremmer ikke. Baritron kan selvsagt galoppere, men holder han seg på beina i sisterunden, skal det være snakk om en meget god vinnersjanse og 8 Baritron i V65-3, blir Nettavisens V65-banker på leangen mandag. 

Mjøen har mer på lur
Sist mandag så krysset jeg kapable 6 French Pride på mine forslag i et monteløp i et løp der storfavoritten Ubert De Mouratais til slutt vant. Men French Pride falt med flagget til topps og tok en flott andreplass. I et travløp i starten før, bel hesten forstyrret til galopp runden igjen, men så sprek ut på det tidspunktet.

6 French Pride møter kamerater i V65-1, men blir altfor lite spilt. 2640 meter er garantert ikke noe minus, og vallaken hører hjemme på alle våre tipsforslag mandag.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Stina i rette omgivelser
I V65-6/V5-3/DD-2 er det mye som taler for at den flotte fireårshoppa 1 Stina tar årets første seier. Galopperte seg bort som vår V65-banker nest sist, men holdt farten strålende til fjerde i et tøft fireårsløp på Biri i sin siste start. Bortsett fra meget kapable 6 Lavrans, har Stina en flott oppgave i kveld. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I V65 og i V5 spiller vi begge, men i DD-spillet tester vi et bankerspill på hoppa til sympatiske Anne Dahlshaug fra Viggja.