*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Blekkan i hetluften på hjemmebanen

Jomar Blekkan og Lavrans vinner løp sju på Leangen 26. oktober. Foto: HM.Auran/hesteguiden.com

Jomar Blekkan og hyperkapable Lavrans har 60 meter forsprang på elitehesten Tekno Jerken i V65-1 på Leangen i kveld. Det må være klar fordel Lavrans.

09.11.15 10:37

Sportspills meny mandag:
V4 Åby: Lerum jakter ny suksess
Oddstips: Tøff oppgave for norgeskjenninger

En ny trav- og galoppuke står foran oss og det er som vanlig krydret med godbiter. Førstkommende onsdag er det stor jackpotomgang i V76-spillet på Bjerke med snaue 1,2 millioner kroner ekstra i sekserpotten. Lørdag er det duket for V75 på Biri, der Biri oppdretningsløp for treårige kaldblodshester er det sportslige høydepunktet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Mandagen innledes med en flott sportslig og spillemessig V4-omgang der Rolf Lerum skal prøve å følge opp søndagens strålende V4-klaff. Det mellomste V4-forslaget på Nettavisen (innl.pris kr 432) suste inn og betalte tilbake meget pene 4 031 kroner. Til kvelden er det duket for V65 fra Leangen og V64 fra Bollnäs.

Her skal det handle om mandagens V65-omgang fra Leangen som byr på finaler i den meget tradisjonsrike Hesteeierkanna i kveld. Finalenen byr på en førstepremie på 40 000 kroner og kjøres for begge raser og er som alltid flotte spilleløp. Jeg finner min V65-banker i V65-1 som er kaldblodshestene finale av Hesteeierkanna.

Taper ikke feilfritt
Jomar Blekkan har gjort en strålende trenerjobb med hyperkapable 7 Lavrans. I kveld har kapasitetshesten hele 60 meter forsprang på elitehesten 14 Tekno Jerken og jeg blir veldig overrasket om Tekno Jerken klarer å hente 60 meter tillegg på en feilfri Lavrans. Lavrans står på 20 meter tillegg, har førstespor i volta der og kun fire hester starter fra 20 meter tillegg. De neste starter på 40 meter bak, og dermed kan Blekkan safe litt fra start og så sette full fart. Lavrans har vist at han minst kan gå 25 på distansen og Tekno Jerken må i tillegg få via sporene fra lengste tillegg. 7 Lavrans blir kanskje ikke favoritt engang, og blir min klare V65-banker på Leangen i kveld.

Blekkan får kamp
I V65-4/V5-1 er jeg derimot langtfra like sikker på at Jomar Blekkan vinner med storfavoritten 8 Longcat Hanover. Treåringen står riktignok 20 meter bedre til kontra hovedopponenten 5 Aron Neergård fra løpet 12.oktober. Men slik nevnte Aron Neergård vant det løpet på, gjør at jeg lanserer 5 Aron Neergård som mitt klare førstevalg og på de to minste V5-forslagene bankerspiller jeg også den.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Når det gjelder 8 Longcat Hanover så brente nok Blekkan kruttet underveis i løpet sist, men yankeen til Blekkan har ikke foreløpig vist som en hardhaus mot mål. Jeg tror Magne Olsen har en flott sjanse til å vinne V65-4/V5-1 med 5 Aron Neergård, men spiller to hester i V65-spillet.

40 meter tillegg er aldri walkover
Det er ikke få ganger gjennom årene at vi har opplevd at gode varmblodshester, har fått trøbbel med sitt favorittstempel fra 40 meter tillegg, når det står gode strekhester i løpene. 14 Call Me Hanover har imponert voldsomt i to strake seiersløp for Anders Lundstrøm Wolden og blir stor favoritt i varmblodshestenes finale av Hesteeierkanna i V65-5/V5-2/DD-1. Gjorde en helsvett sisterunde i kvalifiseringen til finalen og hentet ledende 12 Pilgrims Power i siste steget. 15 hester stiller til start i kveld og da er det ikke bare å hente seierssjekken på 40 000 kroner.

Kan være god nok
Jeg velger å gardere med 5 Roman Rags. Noralf Brækkens meget flotte fireåring har kun vunnet ett løp i karrieren på 12 starter, men har kapasitet hinsides utover de 82 500 kronene han har på konto. I kveld setter Brækken skoene på igjen, da hesten ikke har fungert skoløs. Fem hester på strek og treffer Brækken i volta fra sitt springspor, så får han garantert overta teten. det er tøft å holde unna for garvede elitehester, men jeg tror 5 Roman Rags kan overraske dersom han kommer foran tidlig og velger å doble mine V65-forslag med nettopp 5 Roman Rags, i tillegg til storfavoritten 14 Call Me Hanover.

Helt overlegen på kapasitet
Det kan bli mye Jomar Blekkan på Leangen i kveld. I V65-6/V5-3/DD-2 sender han ut fireårige 6 Master Kemp som stor favoritt, og feilfritt er det nok snakk om en vinner. Dog er Leangen-statistikken til fireåringen alt annet enn imponerende. Seks av åtte starter på Leangen har hesten galoppert seg bort, og slikt gir grunn til bekymring. Gjorde et kanonløp på Bjerke sist og jeg velger å bankerspille hesten i DD-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Spennende i ny regi
Men i V65 og V5 garderer jeg ganske bredt, siden historikken på Leangen er så svak. Thomas Mjøen kan berette at 3 Lightning Power (som debuterer i ny regi) fungerte fint i et jobb da han testet hesten i forrige uke, og sammen med seiersmaskinen 10 Chanto Photo er det de to fremste kandidatene til seieren om Master Kemp enda en gang galopperer seg bort på Leangen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.