Blekkan vet hvor målstreken er

Jomar Blekkan og LizaFoto: HM.Auran/hesteguiden.com
Jomar Blekkan og LizaFoto: HM.Auran/hesteguiden.com

Det blir sjelden feil å spille Jomar Blekkan banker på hjemmebanen Leangen. I kveld får mesterkusken ny tillit av Nettavisen.

Sportspills meny mandag:
V64 Bollnäs: Jackpot med stjernebanker
Oddstips 1: Fordel Swindon
Oddstips 2: Arsenal byr opp til målfest
Oddslangskudd 1: Høie slipper ikke unna i kveld
Oddslangskudd 2: Solbakken må prioritere cupfinale
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Velkommen til en ny trav- og galoppuke kjære lesere. Også denne uken er spekket med godbiter og det er full rulle gjennom hele uken til tross for at det Kristi Himmelfartsdag på torsdag og nasjonaldag søndag.

Sist mandag ble det fem strake førstevalg og et fjerdevalg på Leangen. Fjerdevalget kom i V65-6 når til da seiersløse Omer Blessa sprang som aldri før og vant etter ledelse hele veien. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Vanskelig bankervalg
Denne mandagen er det ikke lett å finne en banker, selv om både 3 Liza (V65-4) og 3 Don Rigo (V65-5) er klare alternativer. Ingen av dem er utpreget bøse i en oppløpsfight, men begge har drømmeoppgaver på papiret i kveld. Førstnevnte kuskes av Jomar Blekkan, men sistnevnte kuskes av Jomar Blekkan.

Beste kusken
Til slutt ble kusken avgjørende og 3 Liza og Jomar Blekkan ble valget. Møter slett motstand i kveld og er tilbake på yndlingsdistansen på sprint. Vant på tilsvarende distanse nest sist, selv om Frank Westberg og Tøff trolig hadde slått Liza uten galopp 200 meter fra mål. Sist tapte Liza på foto mot gode Spikra etter ledelse i det lengste.

Leder hele veien?
I kveld støter Liza på et par brukbare motstandere. En hest som 9 M.H. Fantomet er nok bedre på kapasitet, men kuskes av en urutinert kusk i kveld og har heller ingen fordel av sprint. 6 Mankell er også en utfordrer, men Jomar Blekkan har som mange andre toppkusker evnen til å vinne denne type løp. Liza er god fra start, får tet og elsker sprint. det er klare plussfaktorer og da blir 6 Liza banker i V65-4

Steinseth har klare ambisjoner
Bjørn Steinseth tar med seg fem hester fra sin base på Elverum nordover til Trondheim i kveld og har vinnersjanse med fire av dem. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Enklere nå
I V5-4 sender han igjen ut herlige 4 Ubert Mouratois i et monteløp. Møter stort sett den samme gjengen som han møtte da han vant et monteløp på samme bane for fjorten dager siden, og står i tillegg 20 meter bedre til kontra 7 French Pride fra det seiersløpet. Uten galopp taper ikke 4 Ubert Mouratois V5-4, og den blir vår klare V5-banker på Leangen i kveld. 

DD-drag
I V65-6/V5-3/DD-1 sender Steinseth ut stallhesten 10 Giant Star. Nå skuffet riktignok hesten litt i sitt siste løp på Biri, men kom også helt feil på det i løpet. Gjorde et flott løp til andre nest sist på Jarlsberg, og vant de to foregående løpene. I kveld er det klart billigere imot, startsporet på 20 meter tilegg er perfekt, og 10 Giant Star har en så fin oppgave i kveld, at denne må testes i DD-spillet. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Blir i overkant stor favoritt
Når innleveringslukene stenger i kveld, er det mye som tyder på at 1 L'Orage og Bjørn Garberg blir omgangens største favoritt i V65-1. Favoritt skal han selvsagt være, men magefølelsen tilsier at han kan tape. Fra 20 meter tillegg er det knallform på både 5 Wy Fi og 6 Pilgrims Power og fra strek kommer 3 J.J. Funkies til å utfordre igjen.

Det er verd å merke seg at L'Orage mistet formen fort i fjor etter å ha imponert i et kvalløp til Jarsberg Grand Prix. Det kan være fånyttes, men det er så sprek odds i et par av konkurrentene til 1 L'Orage i kveld, at vi velger å gardere V65-1.