Fest i Orkdal

Prins Tom og Edvard Kristiansen har en flott vinnersjanse i V65-4 i Orkdal fredag. Foto: R.J.Auran/hesteguiden.com
Prins Tom og Edvard Kristiansen har en flott vinnersjanse i V65-4 i Orkdal fredag. Foto: R.J.Auran/hesteguiden.com

Det er duket for jackpot, publikumsfest og flotte sportslige prestasjoner når Orkdal tråvpark byr på sin årlige V65-kjøring fredag kveld.

Sportspills meny fredag/lørdag
V75 Leangen lørdag: En viking fikser V75-cashen
V64 Färjestad: Lennartsson har bankeren
V5 Leangen lørdag: Bankerfritt i V5-spillet
Oddstips 1: Messi får spillerom
Oddstips 2: Irsk fredagsdobbel
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Travfest tre dager til ende står for tur i Trøndelag denne helgen, når Orkdal tråvpark og Leangen travbane arrangerer sin årlige midtsommerhelg. Som vanlig er det Orkdal tråvpark som tar seg av fredagen, mens Leangen byr på V75 lørdag og V65 med NM for travtrenere søndag.

Orkdal som tradisjonen tro avvikle sitt V65-stevne fredag kveld, kan friste med jackpot og 343.973 kroner ekstra i sekserpotten. NM for travtrenere innledes også i kveld. Totalt skal det kjøres ni NM-løp og to av disse går i kveld. To løp kjøres lørdag og søndag avsluttes NM med fem løp. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Banemester på Orkdal tråvpark, Atle Fagerholt,  kunne fortelle Nettavisen at det ligger an til flotte forhold i kveld. Verd å merke seg er at Orkdal travbane er en 800-meters bane og at teten således er en stor fordel. Spillemessig ser det bra ut i kveld og vi hadde faktisk tre bankeralternativer på blokka. Vi valgte til slutt våre V65-bankere i V65-4 og V65-5 og begge blir klare favoritter. 

Flott oppgave
Først ut er 4 Prins Tom i V65-4. Det løpet er et kaldblodsløp skrevet ut over fire distanser til tross for kun åtte startende hester. 4 Prins Tom står på 20 meter tillegg, men er så kvikk i vei, at det ikke vil være overraskende om hesten sitter i tet tidlig. Holdt strålende bak en fantastisk opplagt Fjord Jerven i sitt siste løp på Leangen, og landet på sterke 23.7/1640 meter. Hadde da Storm Odd med i rygg underveis i sisterunden, men denne var ikke i nærheten av å utfordre i kampen om andreplassen. 7 Storm Odd står 20 meter bak Prins Tom fra start også i kveld, men vi tror ikke han henter tillegget denne gangen heller og bankerspiller 4 Prins Tom både i V65-4 og V5-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Gaveløp og topp kusk
Den aller største favoritten i V65-spillet i kveld blir garantert 5 Wizard i V65-5. Det er bra form på den femårige vallaken, selv om han kanskje burde holdt unna for Baritron i sitt siste løp, ettersom sistnevnte satt lenge fast. I kveld handler det om et løp for ungdomskusker og motstanden er meget overkommelig. Litt usikkerhet er det rundt startsiden her, all den tid dyktige Magnus Teien Gundersen som skal kuske Wizard i kveld, er avhengig av av urutinere Christine Lihaug treffer i volta med 7 Bella Vita som leder volten. Men nesten uansett løpsscenario, skal 5 Wizard ha en topp vinnersjanse her og vi bankerspiller i både V65-spillet, V5-spillet og DD.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Lås på to i V65-2
I V65-2 var vi lenge inne på å bankerspille 1 Dosarn som i kveld utstyres med Eirik Høitomt som kusk. Dosarn kuskes til vanlig av amatørkusken Brendan Robertson og med all respekt for Brendan, så er det snakk om en betydelig kuskeforsterkning. Dosarn hang flott med til fjerde i årsdebuten på Leangen 8. juni og gjorde da sitt første løp på over seks måneder.

Stod da likt med 8 Høiby Krabben (som vant løpet). I kveld har Krabben 20 meter tillegg og et trangt fjerdespor og hanskes med fra 20 meter tillegg. Vi garderer derfor 1 Dosarn kun med 3 Kolnes Even som står nydelig til på strek. Ble brukt knallhardt fra start i årsdebuten og ga seg litt mot mål da (femte i det nevnte løpet som Høiby Krabben vant og Dosarn ble fjerde), men har løp i kroppen og garantert fordel av sprint og kan lede dette løpet hele veien dersom kusk Odd Arne Kjøsnes treffer fra start. 

Bred gardering i V65-1 og V65-3
Verken V65-1 eller V65-3 er lettløst i kveld og på det største V65-forslaget markerer vi for ni hester i disse to løpene. Med tanke på at vi spiller to favoritter som bankere og står på to betrodde hester i V65-2, er vi selvsagt litt avhengig av å få "hjelp" i V65-1 og V65-3, men det skal det være god mulighet for all den tid favorittene i disse to løpene, ikke er noen sterke favoritter og det kan komme overraskelser.