Gundersen presenterer ny kanon

Stortalentet Thai Cashflow sammen med trener og kusk Geir Vegard Gundersen.
Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Stortalentet Thai Cashflow sammen med trener og kusk Geir Vegard Gundersen. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Jarlsberg innleder sin store weekend med V65 torsdag kveld og løpsdagen står i unghestens tegn. Nettavisen går all-inn på en meget talentfull traver fra stall Gundersen.

Sportspills meny torsdag:
V75 Halmstad: Ekstra V75 med kanonløp
Lunsj-V5 Bergen: Stortalentet bankes
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
TV-fotball:
Sjekk ukens oversikt

Vi går en fantastisk travhelg i møte, og moroa begynner heldigvis allerede torsdag. Jarlsberg travbane byr på fire dager med strålende travsport og innleder sin superweekend med V65 torsdag kveld. Ungdommene står i fokus denne dagen og hele åtte av de ti løpene som skal avvikles torsdag er forbeholdt treåringen. Fire av treårsløpene er forbeholdt treåringer og det er en strålende meny sportssjef Tore Sten Hansen på Jarlsberg har snekret i hop. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men det er mye mer å glede seg til torsdag. I Sverige går den tradisjonsrike Sprintmästaren av stabelen i Halmstad og svenskene drar til med ekstra V75 i anledning dette, og vi nordmenn får være med på den moroa også. Legg til V4 fra Årjäng med betydelige norske innslag tidligere på dagen og en flott lunsj-V5 fra Bergen travpark, og det er bare å sette seg til rette i godstolen. 

Til tross for at undertegnede lanserte 5 Trespasser som sin hovedbanker i V76 på Kongsvinger onsdag, lanserte andrevalget 11 Art Skogfari som alternativ banker (andrevalg i spillet) og rangerte 14 Solør Stegg som sitt 3. valg (femtevalg i spillet), kom jeg ikke i mål. Ingen klarte sju rette, og det ble solide 6 800 kroner for seks rette. Jeg burde selvsagt hatt seks rette og i V5-spillet røk jeg dessverre på 3. valget 12 Elding Frøya på det aller minste forslaget til tross for seks hester på forslaget. 9 906 kroner i V5-utbetaling og naturligvis sørgelig å ikke skape V5-fest når resten av vinnerne var plassert på forslagene.

Gundersen med nytt unghesttalent
Men det er bare å ta nye tak og her skal det handle om V65-løpene på Jarlsberg torsdag, det det var et "svare strev" med å finne en gangbar banker. Til slutt falt valget på 7 Thai Cashflow i V65-3. Geir Vegard Gundersen er fantastisk flink til å få frem gode unghester og her har han et emne til klasseløpene på høsten. To starter har gitt to bunnsolide seire og selv om hesten støter på en solid Westergaard-duo i 2 Photo Lavec og 9 Ultimate Photo, tror jeg Gundersen-traveren er best. Spor sju er selvsagt krevende, men i disse unghestløpene er det mer skille på hestene, og jeg blir ikke overrasket om Gundersen klinker til fra start i håp om å ta en lengde på 2 Photo Lavec. Nå trenger neppe Thai Cashflow teten for å vinne dette, han kan garantert vinne fra andre posisjoner også. Jeg stikker fram haken og bankerspiller 7 Thai Cashflow i V65-3. 

Forsvarer ikke bankerspill
I V65-4/V5-1 som er et løp i DNT's unghestserie for treårige kaldblodshester blir 11 Moe Garm stor favoritt, men hesten tapte regelrett på Momarken sist og møter slett ikke noe enklere motstand her. Fikk et helt perfekt løp fra 20 meter tillegg sist, men var aldri seiersfarlig mot Tangen Jerkila. Vi velger å gardere her og syner storfavoritten. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Startsiden avgjør
I V65-5/V5-2 tror vi mye kan avgjøres fra start, men feelingen er at Hans Christian Holm og 3 Stumne Scott når taktpinnen. Har startet hyppig på slutten, men gjort sine saker bra. Møter ikke avskrekkende selskap og skal ha en bra seiersmulighet. 2100 meter er kanskje et ørlite minus, men vi velger å bankerspille hesten i V5 og DD.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Petter kan få løpet
I V65-1 er det veldig fin klasse på en del av hestene og favorittduo blir 5 Osceola og 2 Caprino B.R. Det er klar fordel sistnevnte i tetkampen, men hesten har vært litt variabel i stridsmoralen fra tet. Tom Erik Solberg vil kanskje prøve seg tidlig, og det kan bane veien for 3 Petter Rags og Åsbjørn Tengsareid. Tengsareid var optimist når vi pratet med ham onsdag ettemiddag og hesten blir med på alle våre kupongforslag torsdag.