Høitomt like god i rosa


En konsentrer Eirik Høitomt i sin nye rosa kjøredrakt
Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
En konsentrer Eirik Høitomt i sin nye rosa kjøredrakt Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Eirik Høitomt vinner like mange løp etter at han skiftet til rosa kjøredrakt. I kveld kusker han Nettavisens V65-banker på Jarlsberg.

Sportspills meny fredag:
V64 Ørebro:
Jackpot med over 1,5 mill ekstra
V75 Forus: Lerum jakter ny V75-fest
Oddstips 1: Brentford slår Austin-løst QPR
Oddstips 2: Atletico har fått opp dampen
Langskudd:
Alexander Meier kan sjokkere Bayern

TV-kampene: Slik er helgens oversikt
Tippemagasinet:
Se en ny episode

En flott trav- og galopphelg er i emning og fredagen byr på fire trav- og galoppstevner. Det hele innledes med V65 og V4 fra Solvalla tidlig fredag ettermiddag. Litt senere på ettermiddagen overtar Øvrevoll med både V5 og V4. Til kvelden er det Jarlsberg som er vertskap for V65-løpene her hjemme, mens Ørebro er vertskap for de svenske V64-løpene. Der er det gedigen jackpot i kveld ettersom torsdagens V64 fra Boden ble uløselig. 1.576.732 SEK venter ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I denne artikkelen skal det dog handle om kveldens V65-omgang på Jarlsberg, der de tre første V65-avdelingene er forbeholdt amatører (V65-1 og V65-3) og monteryttere (V65-2). Eirik Høitomt skiftet for en tid tilbake kjøredrakten og kusker nå i meget lett gjenkjennelig rosa kjøredrakt. Det har ikke svekket hans seiersappetitt og i kveld kusker han Nettavisens V65, DD og V5-banker.

Det handler om seiersvante 5 Oscar Ribb som starter i V65-6/V5-3/DD-2. Seksåringen etter Gigant Neo har kun gjort 34 starter i karrieren, men vunnet 13 av dem. I år det er blitt tre seire på 11 starter og tar vi kun startene hestene har gjort i Norge. blir nok seiersprosenten enda bedre (har startet flittig i Sverige. Møter startkjappe 3 Space Bee i kveld, men normalt klinker Eirik Høitomt til fra start og Solberg slipper trolig teten, slik han gjorde med Space Bee på Bjerke forrige onsdag (til Royal Ice). Oscar Ribb er neppe avhengig av tet for å vinne dette løpet, men det er fortsatt den korteste veien til mål. Jeg bankerspiller 5 Oscar Ribb i V65-6/V5-3/DD-2 på Jarlsberg i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Helfrekt DD-drag mot kveldens største favoritt
I V65-5/V5-2/DD-1 blir 3 Stumne Scott kveldens største favoritt. Vi gikk mot hesten i det siste løpet på Drammen og lanserte 5 Tojo Prinsen som en karamellvinner i det løpet. Det var riktignok 2100 meter og kveldens distanse (1609 meter) er nok en fordel for Stumne Scott.

Men jeg drar til og lanserer 4 Friggtor som det suverent mest spennende objektet i dette løpet. Rolf Lerum lanserte hesten på Jarlsberg forrige fredag, men da galopperte hesten fra start. Kom strålende tilbake og varslet form. Blir nok nestfavoritt i kveld i dette løpet, men det skiller et "hav" opp til Stumne Scott på kryssene. Det er ikke ofte jeg går all-inn på en kombinasjon i DD-spillet,  men favorittkombinasjonen 3-5 kommer til å bli helt nedtrykt i kveld. Da er det vesentlig mer spennende med kombinasjonen 4 Friggtor og 5 Oscar Ribb som blir min DD-dobbel i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Mjøen best blant amatørene
Jeg har mange ganger prediket at Thomas Mjøen er blant Norges aller flinkeste amatørkusker. I kveld innledes Nordisk mesterskap for amatører (tre løp i kveld og tre løp i morgen kveld på Drammen). 

I V65-3 skal Thomas Mjøen kuske formhesten 12 Gregor Mollyn. Hesten blir trolig et andrevalg i løpet, men for meg er det den klare favoritten. Trener Helge Gundersen har lettet hesten i balansen i det siste, og da har også fremgangene kommet.Fra et litt bedre startspor, hadde jeg lansert hesten som banker i kveld, men tolvtespor er nå engang tolvtespor. Møter stort sett ingenting av motstand og var i tillegg god vinner av en lokalkjøring på Frivoll sist søndag.

Er sprint er minus?
Det er nærmest opplest og vedtatt at sprint er et minus for Simen Bjørbæk Jessens flotte hoppe 9 Rose Garden i V65-4/V5-1. Men hoppas klart beste løp hittil i år, gjorde hun på Sørlandet 29. august i år i et V75-løp, som var et sprintløp. Fra dødens på gode Deweyscamper landet hun på 12.7 og var meget knepent slått. Har ikke fått fullklaff etter det, og i kveld er det hoppas første sprintløp siden det V75-løpet. Lite felt drar opp, og Rose Garden har som kjent solide avslutninger som sitt varemerke. Blir lite spilt i forhold til favorittduoen 5 Miss Endurance og 2 Miley Goal, men må være spillbar i kveld. Se opp.