*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

I kveld spiller vi Ivan

Valley Ivan har en flott oppgave foran seg sammen med Inge Melby i V65-1 på Leangen mandag. Foto: HM.Auran/hesteguiden.com

Hedershesten Valley Ivan har en meget flott oppgave i V65-1 på Leangen i kveld. Vi bankerspiller.

01.05.17 18:24

Sportspills øvrige mandagsmeny:
V75 Bergsåker (frist 14.30): Tjomsland har V75-bankeren
V5 Magnor (frist 15.50):
Magnor med flott V5-omgang
Oddstips Eliteserien:
Alle tiders sjanse for Sarpsborg
Oddstips Premier League: Liverpool må utnytte gavepakken
Oddstips Allsvenskan: Flott odds på Norrköping

Kom mai du skjønne milde. Ja, mandag er vi altså over i herlige mai måned, som har sitt soleklare høydepunkt den siste helgen, da Solvallas Elitloppshelg står for tur. 1. mai byr på den årlige totokjøringen på Magnor Travbane i Eidskog, den byr på ekstra V75 fra Bergsåker i Sverige og all den tid det er mandag, så byr den også på V65 fra Leangen travbane.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

På Leangen ble det som ventet Jomar Blekkan-show sist mandag og Leangens ubestridte championkusk vant fire av seks V65-løp. Det betød labre 181 kr i utbetaling for seks rette og ingen utbetaling for fem rette, på en omgang som så lettløst ut på forhånd. Like lettløst ser det definitivt ikke ut på forhånd denne mandagen. Jeg går uansett på bankeren direkte i V65-1.

Tåler det meste
Det handler om meget slitesterke 9 Valley Ivan i V65-1. Sist mandag kunne ikke den tøffe vallaken innfri favorittstempelet i V65-5/DD-1, men han gjorde ikke på noen måte noe dårlig løp. Det er ikke lett å stå i tolvtespor bak bilen, når hyperkapable Longcat Hanover tidlig kom seg til tet. Tross en flott avslutning måtte hesten nøye seg med andreplass. Nest sist var hesten urtapper tredje i et meget tøft V75-løp på Bjerke. Mandag er distansen i V65-1 3140 meter og Valley Ivan står på lengste tillegg. Møter svært så overkommelig selskap og runder normalt denne gjengen. 9 Valley Ivan og Inge Melby blir min V65-banker på Leangen i V65-1.

Helle Spik sjekker ikke kontoen
Den sjuårige vallaken 9 Helle Spik tok en råsterke finaleseier i V75-2 på Bjerke forrige lørdag og tross at kusk Jomar Blekkan var lyrisk på forhånd med tanke på vinnersjansene, ga hesten 10 i vinnerodds. Mandag er hesten på plass i V65-6/V5-3/DD-2 på hjemmebanen og nå er stilarten monte. Det har Helle Spik kun prøvd to ganger før, og begge gangene har det endt i overlegne seire. Helle Spik er belastet med 60 meter tillegg mandag og pengemessig står en hest som 11 Pave Loma 40 meter bedre til kontra løpet 27/3. Men tross det var Helle Spik ca 50 meter foran Pave Loma i mål i det løpet. Jeg betaler for begge disse på V65-forslagene, men i DD-spillet er 9 Helle Spik en opplagt banker for meg.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Ikke ueffen med Stensen
V65-2 er et sprintløp for kaldblodshester med pluss/minus 100 000 kroner innkjørt og det er åpent. Forholdsvis lite spilte 5 Ruskeli Scott har gjort noen bra løp for sin eier og trener Karl Einar Stubsjøen. Kun en seier på 61 starter er det blitt for den tidligere Telemark-stasjonerte vallaken. Sprint er normalt et klart pluss, startsporet er bra og rutinerte Andre H. Stensen setter seg opp i sulkyen. Kan skrelle i dette åpne løpet uten de store profilene.

Solid i lokalkjøringer
Travamatøren Jan Lyng som står bak Moni-hestene har hatt mange fine travere opp gjennom årene og har jo blant annet Frode Hamre-trente Moni Viking i sin eie. I V65-3 sender han ut fireårshoppa 3 Moni Chanel i et meget uoversiktlig løp. Hoppa har vunnet flere lokalkjøringer i det siste og får mitt tips fra sin fine utgangsposisjon på strek.

Er formen borte?
I V65-4/V5-1 så hadde 9 Federal Crown vært en klar bankerkandidat, om hesten hadde bibeholdt formen i seiersløpene for noen måneder siden. Men de to siste innsatsene har ikke vært allverden og bakspor er heller ikke noe pluss. Tross svært overkommelig motstand i dette løpet, syner jeg storfavoritten og tar med noen garderinger i V65-4/V5-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Gaveløp om på sitt beste
I V65-5/V5-2/DD-1 er det ingen tvil om at 9 Gaardens Viktor er den store kapasitetshesten. Men vallaken er svært ujevn i sine prestasjoner og sjelden en hest man går all-inn på. Jeg bankerspiller hesten på det minste V65-forslaget, men tar med noen garderinger på de større V65-forslagene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.