Jarlsberg-fest med Tengsareid

Zenit Sun sammen med trener og kusk Åsbjørn Tengsareid.
Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Zenit Sun sammen med trener og kusk Åsbjørn Tengsareid. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Jarlsberg travbane byr på V65, Jarlsberg Grand Prix og hele 14 løp fredag kveld. Åsbjørn Tengsareid kan få en kanonkveld.

Sportspills meny lørdag:
V5 Jarlsberg lørdag: Supertraveren fikk ikke være med i V75
Oddstips Copa America: Peru jakter bronse
Tippeligamagasin: Se Nettavisens ferske episode
Tippeligaen: Oversikt over status til lagene
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
TV-fotball: Sjekk ukens oversikt

Etter en strålende innledning på sin storløpshelg torsdag kveld, byr Jarlsberg travbane på hele 14 løp fredag kveld. Det er både V5, V65 og V4 på programmet og sportslig er det naturligvis Jarlsberg Grand Prix for fireårige norskfødte varmblodshester som er høydepunktet. Tre kvalifiseringsløp skal kjøres (alle i V65) og finalen går som 13. løp og starter ca kl 22.25. Vinneren av finalen kan kvittere ut velvoksne 300 000 kroner. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Innleveringstider Jarlsberg fredag:
V5 (starter først): kl 18.30
V65: kl 19.40
V4 kl 21.40 (finalefeltet av Jarlsberg Grand Prix er V4-3)

Åsbjørn Tengsareid har ikke så mange oppsitt fredag kveld, men de han har er hete objekter. Spesielt stallhesten 1 Zenit Sun i V65-1/V5-4. Hoppa som har stått i spor 8 bak bilen, i spor 11 bak bilen, i spor 7 bak bilen, i spor 5 bak bilen og sist i spor 8 bak bilen, har endelig trukket et perfekt spor. Det startsporet har hoppa hatt to ganger tidligere i år. 

Og både på Biri 7. februar (V75-løp) og på Jarlsberg 20. mars forsvarte hoppa sporet og vant helenkelt. Vant gjorde også hoppa i et V75-løp på Bergen travpark 16. mai, men da fra bakspor. Har etterpå det vært ute i ulvelag to ganger på rad og ikke gjort seg bort selv om det ikke har blitt penger. Fredag er det tilbake til vanlig motstand og med hovedutfordrerne i andre bak bilen på sprint, er det svært mye som tyder på årets fjerde seier for den fine hoppa. Vi bankerspiller i både V65 og V5.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Tengsareid må gi gass
I V65-4 kommer 4 Thai Navigator til å bli megafavoritt etter en serie sterke løp, sist i et storløp i Drammen. Her skal Thai Navigator ut i et kvalløpene til Jarlsberg Grand Prix, der plasseringene i kvaliken avgjør sporene i finalen.

Det betyr at Åsbjørn Tengsareid trolig satser på sitte i tet med 2 Lightman O. som garantert holder tet dersom Tengsareid vil sitte foran. Lightman O. satt i ryggen på Thai Navigator sist i Drammen, og overraskende nok valgte Tengsareid å gå ut fra ryggen inn mot den siste svingen. Galopperte i utgangen da, men hadde ikke slått Thai Navigator uansett.

1609 meter er et klart pluss for Lightman O. kontra Thai Navigator, og er det å anta at Åsbjørn Tengsareid velger å sitte foran. Selv om Lightman O. ikke har tøffheten til Thai Navigator, er det ikke umulig at det kan bære hele veien hjem på en lynrask Jarlsberg-bane. Det er så god verdi i Lightman O. på fredag, at vi dobler kupongforslagene hesten i V65-4. 

Fagblad tar feil?
I V65-5/DD-1 velger fagbladet Trav og Galoppnytt å bankerspille 1 Victory Lap og Olav Mikkelborg. Sprint og førstespor er naturligvis kanonforutsetninger for Olav Mikkelborgs flotte fireåring, men hesten har ikke vært som best siden han vant et V75-løp i Drammen 3. januar i år. 

6 Seven Cru er aldeles ingen sinke fra start, ei heller 2 Thai Voyager. Det kan bety steintøft kjør fra start og høyt tempo underveis. En av de som virkelig kan profitere på det er formhesten 3 Rocketeer. Ottersen-traveren kom strålende tilbake til tredje etter startgalopp i Håkon-løpet og har trolig en solid rekordforbedring i kroppen. I et svært spennende DD-spill fredag, tester vi hesten som en helfrisk DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen