Sportspills øvrige fredagsmeny:
V75 Bjerke: Internasjonal omgang - du kan vinne 34 mill kr
V64 Romme:
Bankere i storform
V75 Bjerke lørdag: Se lørdagens V75 gratis på Nettavisen
V4 Bjerke lørdag: Herlig vorspiel med internasjonal V4
Tippetips
: Helgrønt for Norge på midtukekupongen
Spillsenteret: Vi har vurdert fredagens viktigste kamper
Oddssingel EM-kvalik: Sverige har alt i egne hender

Vi har en fantastisk fin helg foran oss med storstilt internasjonal V75 på Bjerke lørdag ettermiddag som der soleklare sportslige og spillemessige høydepunktet. Her det 60 millioner i den totale premiepotten og hele 34 millioner til en eventuell norsk alenevinner. I tillegg er det sesongavslutning på Øvrevoll søndag og en herlig internasjonal V64-omgang med jackpot og 245 945 SEK ekstra i sekserpotten. Og søndag kveld er det klart for stor jackpotomgang på Sørlandets travpark der det er internasjonal V65 med hele 630 585 kr ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Før vi kommer til dette, har vi en innholdsrik fredag foran oss. Den innledes med V65-lunsj fra Boden. Fredag kveld er det så klart for V65 på Biri her hjemme, mens det er V64 fra Romme i Sverige.

I denne artikkelen skal det heretter handle om V65-løpene på Biri. Det er alt annet enn lettløst ved Mjøsas bredder i kveld og det vil ikke overraske om det blir storutbetaling. En høykapabel hoppe blir mitt bankerforslag.

Konkurrerer mot seg selv
Det handler om 5 Å.M. Luna i V65-4. Fireårshoppa er totalt overlegen kveldens motstand om hun skikker seg. Hun satt fast i det lengste i Veikle Balder Cup-finalen på Biri nest sist og gjorde en strålende sisterunde bak en meget opplagt Hauan Mina på Bjerke sist. I kveld er det flere hakk ned motstandsmessig og kun galopp imot. Det er dårlig med bankerkandidater ellers. Jeg støtter meg til 5 Å.M. Luna i V65-4 og hoppa blir også min V5-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Vrien innledning
Lavgrunnlagsløp for varmblods innleder kveldens V65, og her er det vrient og uoversiktlig. Trond Anderssen har tre hester med i løpet og mener at 10 Donato Dream er den beste sjansen av disse tre. Hesten står på 20 meter tillegg og har gjort fire starter. Viste bra fart sist, men galopperte i den siste svingen. Min knepne favoritt i et ellers åpent løp.

Sitter ikke fast i kveld
V65-2 er et sprintløp for kaldblodshester der det er langt mellom de typiske vinnerhestene. 4 Rive Rodin har hatt en sesong på det jevne, men viste klar formstigning sist som toer bak Solmyr Arvid. Støter ikke på denne i kveld og fra fjerdespor vil garantert Gøran Antonsen satse fra start og kanskje komme seg foran. Møter ikke noen spesielt tøff motstand og blir min favoritt i et nytt åpent løp.

Dalen hele veien
Heller ikke i V65-3 er det lettløst og her er bred gardering å anbefale. Min favoritt står på strek og står til for å lede i det lengste. 1 Alm Tanaka debuterte i løpsbanen forrige fredag på Biri og ledet hele veien da. Det er tøffere imot i kveld, men aldeles ikke avskrekkende. Dag-Sveinung Dalen kan dette med å kjøre i tet i slike løp og jeg tror hoppa har en bra sjanse til å legge på til to strake.

Tet og slutt?
V65-5/DD-1 er et sprintløp for varmblodshester som kun teller ni hester bak bilen. Det er et jevnt felt og ikke mange sjanseløse. 6 Laylock Classic er dog en svært motivert favoritt og det skal være tetsjanse herfra. Blir min favoritt og i DD-spillet setter jeg min lit til 6 Laylock Classic.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Mattis tilbake som en vinner
V65-finalen byr på kaldblodseliten over sprint der 2 Valle Mattis har et spennende løp på papiret. Sprint er neppe noe minus og startsporet er utmerket. 4 Myhreng Jerker blir nok spillefavoritt, men Mikkelborg-traveren har ikke sprint som sin favorittdistanse. Jeg står på disse to i V65-finalen, vel vitende om at 5 Finnskog Sjefen er et uromoment, men Kulblik-hesten har hatt noen måneders pause og trenger trolig et par løp i kroppen, før han er helt på topp.