Leangenfest med Mjøen


Baritron og Thomas Mjøen har en flott vinnersjanse i V65-5/DD-1 på Leangen mandag.
Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Baritron og Thomas Mjøen har en flott vinnersjanse i V65-5/DD-1 på Leangen mandag. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Thomas Mjøen og Baritron er den ene av Nettavisens to bankere i mandagens herlige V65-omgang på Leangen.

Sportspills meny mandag:
V64 Färjestad: Jakobsson herjer på Färjestad
Oddstips 1: Djurgården og Patrick i støtet
Oddstips 2: Irland gjør jobben i Dublin
Oddslangskudd: Modo mye bedre enn vist

En ny herlig trav- og galoppuke står for tur, der ukens desiderte høydepunkt naturligvis er lørdagens nordiske V75-omgang på Bjerke der det venter drøye 21 millioner ekstra i sjuerpotten ettersom vi spiller sammen med Sverige, og det ikke ble utbetaling for fem rette i lørdagens V75 på Solvalla.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Mandagen åpner med V4-omgang i Halmstad og til kvelden er det V64 fra Färjestad og her hjemme er det som vanlig Leangen som er vertskap for V65-omgangen.

Herlig V5-klaff fredag
Nettavisen har hatt en strålende helg. Det startet med kanontreff i V5-spillet på Jarlsberg fredag kveld. Rolf Lerums mellomste V5-forslag (innl.pris kr 432) suste inn til meget hyggelige 22 231 kroner i utbetaling. Lørdag kveld ble det V65-klaff på Forus. Det aller minste V65-forslaget på Nettavisen (innl.pris kr 180) betalte tilbake pene 3 246 kroner.

Galoppklaff igjen
Søndag var det påny duket for klaff på galoppen, både i V64 og V4. Det mellomste V64-forslaget på Nettavisen (innl.pris kr 960) satt klokkerent og betalte tilbake 7160 kroner. Også i V4-spillet ble det fullklaff. Det mellomste V4-forslaget på Nettavisen (innl.pris kr 480) betalte tilbake meget pene 3 294 kroner.

Her skal det handle om mandagens V65-omgang på Leangen, der det kan se ut ganske favorittpreget ut i kveld og det gjelder å velge rett av hvem av favorittene som garderes og hvem som bankerspilles. Jeg spiller to bankere i kveld.

Overlegent best
Hovedbanker blir 11 Baritron i V65-5. Fireåringen misset årets Derby, men utover det har ikke hesten gjort mye feil. Bunnsolid vinner nest sist på Leangen og overbevisende vinner på Biri i sin siste start. Thomas Mjøen (som jeg har svært god kontakt med) kunne fortelle meg mandag morgen, at hesten ser uforandret fin ut i trening og at han tror på stor vinnersjanse. Elleve hester til start i V65-5 og svært ujevn klasse på løpet. En feilfri 11 Baritron taper normalt ikke dette og blir min banker i både V65 og DD.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Treåring som bare er best?
Jeg velger også å bankerspille treårige 4 Villas Cato og Atle Solhus i V65-3. Kom strålende tilbake til tredje etter galopp sist og er et stort talent. Solid vinner nest sist, og møter hester han skal legge på rygg her. Litt galopprisiko er det nok, men ikke veldig stor. Hentet nesten 20 meter tillegg på 5 Mølleslettens Linnea sist og da med 40 meters terrengtap på galopp innledningsvis. Feilfritt er 4 Villas Cato en vinner av V65-3 og jeg bankerspiller.

Favoritt som "må bort" 1
I V65-1 blir 8 Trinitro meget stor favoritt og det er forsåvidt forståelig. Åtteåringen som trenes av Morten M. Ottersen har reist til Leangen før og vunnet denne typen løp. Men sprint og åttendespor gir uansett grobunn for spekulasjon og jeg velger derfor å gardere. 3 Crimson Pirate er en av hestene som står klare dersom storfavoritten taper. Crimson Pirate står endelig flott til spormessig og har form.

Favoritt som "må bort" 2
I V65-2 blir den ti år gamle hoppa 1 Eldmina stor favoritt etter to meget overbevisende seire. Klart skjerpet motstand i kveld, men en feilfri Eldmina skal uansett være favoritt. Kapasitetshesten 8 Spang Trym er en av dem som kan utfordre i kveld. Garberg-hesten kommer tilbake etter seks måneders pause og er kanskje feltets best hest, men trenger kanskje løp i kroppen for å være seiersklar. Uansett et klart motbud til den store favoritten.

Favoritt som "må bort" 3
I V65-6/V5-3/DD-2 ligger 7 Creek's Survivor an til å bli omgangens aller største favoritt (i følge markeringsoversikten kl 10). Motstanden er billig, og hesten er kjapp i vei. Men tross at hesten står med to andreplasser og en seier på tre starter i år, er det grunn til advare litt mot den store favoritten. Har ikke vist seg som en løve mot mål hittil og møter et par formsterke mostandere i 5 Fernando (strålende til seier sist) og 12 Orions Briana (alt sydd opp i seiersløpet sist. Tøffere fra tolvtespor nå, men Blekkan opp er et pluss).

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Jakter norgesrekord
Min hovedbanker i V65-spillet 11 Baritron starter også innenfor V5-spillet (V5-2). Men all den tid Jomar Blekkans 6 Jærvsørappen Derbyvinner er på farten i V5-5, velger jeg å gardere 11 Baritron i V5-spillet og bankerspiller 6 Jærvsørappen i V5-5. Skal hente 20 meter på bra hester i kveld, men Jærvsørappen har trolig aldri vært bedre enn han er nå. Jakter norgesrekorden for fireårige kaldblodhester i kveld og er så speedig at han normalt blåser denne gjengen til mål.