Monikas herlige folkehest

Cherubino - folkehesten Leangen 2015 - sammen med trener Monika Fremstad.Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Cherubino - folkehesten Leangen 2015 - sammen med trener Monika Fremstad.Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Kapable Cherubino er folkehesten Leangen og i kveld skal det være duket for seier i V65-1 på Leangen.

Sportspills meny mandag:
V65 Jägersro: Strålende galoppmandag i Malmö
V64 Färjestad: Jakobsson har bankeren
Oddsdobbel 1: Norge trenger ikke storseier
Oddsdobbel 2: K veldsdobbel fra Sverige
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

En strålende travhelg er over og søndag fikk vi altså en bejublet hjemmeseier i Oslo Grand Prix da B.B.S. Sugarlight vant hovedløpet. I tillegg leverte Papagayo E. et toppløp til tredje, og selv om det ble svak uttelling for de norske hestene i de øvrige løpene søndag, vant Norge det viktigste løpet. Vi glemmer heller ikke den fantastiske duellen mellom Lome Brage og Lannem Silje i kaldblodsløpet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Spillemessig ble det meget vrient lørdag og kun en spiller fikset sju rette da og gedigne 16,9 millioner i utbetaling for sju rette. Som venter ble det betydelig enklere søndag og kun utbetaling for sju rette.

En ny uke står for døren og aktivitetsnivået er som kjent ikke labert på hestefronten. Mandag er det fire stevner å spille mot. Halmstad starter med V4 og V5-lunsj fra Sverige. Til kvelden er det tre stevner som arrangerer løp. V65-galopp fra Jägersro, V65-løp fra Leangen her hjemme og til sist V64-løp fra Färjestad.

I denne artikkelen skal det handle om V65-løpene på Leangen.

Mandag 25. mai innfridde Amanda Robertsen med Nettavisens V65-banker mandag når hun red 7 Seaborn Simona inn til seier i V65-3. Men også min alternative banker, 5 J.J. Funkies innfridde i V65-6. To systemspill og to andelslag (fire andeler a kr 500) brukte Seaborn Simona som banker, og inkludert ca 18-20 femmere ble det ca 90 000 kroner tilbake på hvert av de fire andelslagene.

I tillegg ble det klaff for fire andelslag på Eksperten som brukte 5 J.J. Funkies som banker i V65-6. Disse andelslagene var tre lag med fem andeler a kr 200, og ett andelslag på fire andeler a kr 200. For 200 kr kunne altså disse andelshaverne hver seg kvittere ut hhv 17 800 kroner (de med fem andeler) og 22 250 kroner (de med fire). I tillegg ble det fire femmere på en drøss andre andelslag og totalt ble det ca 750 000 kroner innspilt forrige mandag.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Skreller i kø
Sist mandag ble som noen kanskje husker helt aldeles uløselig på Leangen. 0,2 prosenteren 1 Moni Norvelous (V65-2), 1,9 prosenteren 4 Noss Jenta (V65-3), 1,8 prosenteren Kalimera One (V65-4) og 8,1 prosenteren 9 Digital Future (V65-6) ble for drøyt for alle selv om dagens største favoritt 5 Fjord Jerven innfridde i V65-1. At ingen fikk seks rette på den rekken, er ikke vanskelig å forstå, men det var faktisk ingen som fikk fem rette heller og hele premiepotten gikk til jackpot på Forus dagen etter.

Folkehesten vinner?
Man skal selvsagt være forsiktig med å si at det ikke skjer igjen, men kveldens omgang på Leangen ser litt mer oversiktlig ut på forhånd og vi klemmer til folkehesten Leangen som vår banker. I V65-1 er formsterke 7 Master Mick T.H. strøket og da skal bordet være duket for 5 Cherubino. Dette er en hest undertegnede har hatt forkjærlighet fra dag en og selv om fjorårssesongen ble en nedtur etter den flotte treårssesongen i 2013, er det ting som tyder på at hesten er tilbake nå.

Passivt kjørt
En passiv Monika Fremstad var ikke heldig med disponeringene i siste starten på Leangen. Atle Eggan fikk tet med Mojo's Ripasso og utvendig kom Cherubino. Dessverre valgte Monika å krype ned bak denne, mens en våken Jomar Blekkan satte fart direkte med Bettini. Han fikk tet, mens Monika og Cherubino ble sittende i sekken. Fikk åpning altfor sent til å kunne true Bettini den dagen, men avsluttet strålende til tredje.

Tet og slutt?
I kveld har Cherubino spor fem bak startbilen, mens 9 Bettini har bakspor. Nå blir det offensiv kjøring fra Monika og teten skal være innen rekkevidde. 2640 meter er aldeles ikke noe minus og dette skal være en topp vinnersjanse. Vår soleklare V65-banker på Leangen i kveld i V65-1. 

Faksen er berettiget
Den aller største favoritten på Leangen i kveld, heter 3 Pave Faks i V65-3. Jeg bankerspilte hesten på Leangen 22/12 på Leangen i fjor, også da var det Amanda Robertsen som kusket. Den dagen galopperte hesten på vei inn mot den siste svingen og det gikk altså ikke bra.

Nå har hesten endelig begynt å stabilisere seg, og så sent som onsdag avsluttet hesten strålende til andre på Bjerke i et V76-løp. Fortsatt er det galoppfare på denne hesten, og derfor velger jeg å gardere litt i dette løpet, selv om hesten er mitt klare førstevalg i løpet. 

Mjøen med fine sjanser
Amatørkusken Thomas Mjøen er uten tvil en av landets beste amatørkusker. Sju seire er det blitt på Mjøen i år og de tre siste mandagene på Leangen har han vunnet løp. For tre uker siden skrellvant han med Snøvsen som var en årsakene til den store utbetalingen som også sørget for fest for Nettavisens kunder. 14 dager siden vant han med storfavoritten Baritron og sist mandag skrellvant han med kapable Grytting Blesen i V5-5.

To outsidere
I kveld har Mjøen to fine vinnersjanser i V65-løpene, og ingen av dem blir favorittspilt. I V65-2 kommer meget kapable 12 K.L.M. Glorious tilbake etter skade og treningsrapportene er gode. Denne kan vinne på direkten.

Frekk DD-banker
Vinne kan definitivt også den gode kaldblodshoppa 5 Spikmira gjøre i V65-6/DD-2. Hoppa har fått tre løp i kroppen nå etter lang pause og avsluttet riktig så fint etter sene luker sist mandag.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I et svært spennende DD-veddemål på Leangen i kveld, tester vi et bankerspill på hoppa som vant to av sju løp i fjor og som absolutt ikke møter avskrekkende motstand i V65-6/DD-2 som er et hoppeløp.