Storfavoritt i fare


Hot Sugar og Veronika Bugge blir V65-omgangens største favoritt på Leangen mandag. Foto: HM.Auran/hesteguiden.com
Hot Sugar og Veronika Bugge blir V65-omgangens største favoritt på Leangen mandag. Foto: HM.Auran/hesteguiden.com

Hot Sugar i V65-2 blir den store folkebankeren på Leangen mandag. Men kusken er bekymret for startgalopp. Vi garderer og lanserer en helfrekk V65-banker.

Mandagens øvrige Sportspill-meny:
V64 Färjestad: Enorme 2 572 902 SEK ekstra i potten
Fotballtips 1:
Arsenal tar seieren i toppkampen
Fotballtips 2
: Lukter målfest på Emirates
Hockeytips: Andreas Martinsen dundrer videre

Juleuken står for tur, men hestesporten ruller på for fullt også i jula. Uken starter med blant annet en voldsom dobbel jackpotomgang i V64-spillet fra Färjestad. Formidable 2 572 902 SEK venter ekstra i sekserpotten ettersom det verken ble utbetaling på fem eller fire rette Ørebro søndag.

I tillegg er det V4 mandag ettermiddag fra Romme, og en meget flott V65 fra Leangen mandag kveld. Ellers er det verd å merke seg at det i tillegg til den vanlige V76-omgangen på Bjerke onsdag, også er spill til Sveriges V75-omgang på Bergsåker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Ekstra V75 onsdag
Her hjemme er det ikke travløp verken på julaften eller 1. juledag, men Sverige arrangerer V64 på Eskilstuna 1. juledag og ikke minst er det gedigen V75-omgang på Solvalla 2. juledag som altså er kommende lørdag. Vår V75-omgang avvikles neste mandag på Momarken.

Det ble en bra lørdag og for mine V75-tips på Bjerke. Det mellomstore forslaget (innl.pris kr 480) satt klokkeret og betalte tilbake 1 956 kroner. Stod faktisk med åtte hester i den siste avdelingen, men vi måtte altså ta til med favorittseier. I DD-spillet lanserte jeg andrevalget Alsaker Piril som en herlig DD-banker og de som fulgte mine DD-tips, kunne glede seg over pene 13,09 i odds.

Sist mandag ble det svært favorittpreget på Leangen med fire førstevalg, ett andrevalg og ett tredjevalg. Tredjevalget som vant var samtidig mitt store objekt for kvelden, 5 Freaky Friday, i V65-4 og jeg lanserte blant annet et systemspill med den banker. Dog uten å få hjelp i det hele tatt i de øvrige løpene.

Kveldens V65-meny på Leangen ser betydelig vanskeligere ut på forhånd, og det vil overraske meg svært mye om ikke det blir fine penger for seks rette i kveld.

Overhengende galoppfare for storfavoritten
7 Hot Sugar blir den store folkebankeren på Leangen i kveld, men etter å ha pratet med kusk Veronika Bugge mandag formiddag, velger jeg å gardere den overlegent beste hesten i V65-2. Hesten debuterte bak startbilen forrige mandag, tapte ca 60 meter, og gjorde en fantastisk opphenting. Men hesten ble testet i startvognprøve foran det løpet og var livredd bilen. Derfor ble ikke Veronika overrasket over startgaloppen i selve løpet. Veronika er bekymret for at det samme kan skje i kveld, selv om de skal gjøre noen utstyrsendringer. Det er samtidig bedre hester mot i kveld og selv om det ikke er noen tvil om at 7 Hot Sugar er den beste hesten i V65-2, velger jeg å spekulere.

Tvilsom stridsmoral
I V65-4/V5-1 blir pausehesten 1 Tynset Balder stor favoritt etter lang pause. Fartsmessig er han overlegen, men hesten viste i nest siste starten før pausen at han ikke er til å stole på. Så helt klar ut 150 igjen da, men tverret og ble forbiløpt. Motivert favoritt, men en hest som også i flere av seiersløpene tidlig på året, viste slike tendenser er vanskelig å gå all-inn på. Jeg garderer også denne.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Mjøen stadig i hetluften
Thomas Mjøen innfridde med herlige Baritron i V75-4 på Bjerke lørdag og er i ferd med å gjennomføre en strålende sesong. Og i kampen om amatørchampionatet på Leangen kjemper han en hard kamp med Edvard Kristiansen. To kjøredager får året er omme, har Mjøen en seier mer enn Edvard. Men Edvard har langt flere andreplasser og i kveld har Edvard gode vinnersjanser med 9 K.L.M. Gazaulin i det aller første løpet (utenom V65 og V5) og i V5-5 med Midnight Moon.

Mjøen er optimist
Dermed trenger Mjøen flere seire og hans beste våpen i kveld er 1 Lill Faksa i V65-3. Fireårshoppa debuterte som storfavoritt sist mandag i det første løpet på Leangen. Hadde fullstendig kontroll på seieren når hun plutselig spratt over i galopp midt på oppløpet. Står alene på strek i kveld og er garantert god for en tid på 33-tallet. Mjøen selv frykter kun 5 Gjerde Lilja som står 20 meter bak, men mener dette er en solid vinnersjanse. Jeg klinker til og lanserer 1 Lill Faksa som min helfrekke V65-banker på Leangen i kveld i V65-3.

Sørget for storeslem i mai
Mandag 25. mai sørget Shai Soir og Dag Sandø Nilsen får min beste tipsmandag noensinne på Leangen, når han kneblet storfavoritten Rebella Salute (63,7 prosenter) fra dødens med sin egen Shai Soir (markert på 2,3 prosent). Det ga en V65-utbetaling på 77 657 kroner og åtte av mine andelslag på Eksperten suste inn med seks rette. Det er samtidig det eneste løpet Shai Soir har vunnet i år.

Får årets andre i kveld?
I kveld starter 6 Shai Soir i V65-5/V5-2/DD-1 og dette er et vidåpent løp, men Shai Soir har vist flott form på slutten. Er en av få hester i dette løpet som har sin styrke på slutten av løpene og blir min helfrekke DD-banker i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen