V65-jackpot på Jarlsberg innleder 2016


Love Lloyd og Eirik Høitomt vinner V76-7 på Bjerke 23/12
Foto:  Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Love Lloyd og Eirik Høitomt vinner V76-7 på Bjerke 23/12 Foto:  Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Drøye 500 000 kroner venter ekstra i sekserpotten når Jarlsberg byr på V65 1. nyttårsdag med V65-start kl 15.30.

Sportspills øvrige nyttårsdagsmeny:
Oddstips 1: Prevc får sin fortjente revansje
Oddstips 2: Forfang på palljakt i Garmisch
Oddstips Championship: Jimmy jakter sin første seier
TV-fotball/streaming:
Mye herlig fotball i nyttårshelgen

Riktig godt nytt år, kjære lesere. Vi står foran et meget innholdsrikt 2016 og både på travfronten og på galoppfronten vrimler det av høydepunkter i år.

Travåret 2016 innledes med V65-omgang på Jarlsberg her hjemme, mens det er Mantorp som er første bane ut i Sverige med V64 fredag kveld.  Jarlsberg på sin side har V65-start allerede kl 15.30, mens V5-spillet stenger kl 16.35.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Eirik Høitomt ble den overlegne vinneren av kuskechampionatet i Norge i 2015 og med 230 seire, var marginen på 49 seire ned til Tom Erik Solberg på 2. plass. Også på hjemmebanen Jarlsberg var Høitomt best med 33 seire. Og hva er vel da mer naturlig enn å starte med Høitomt som bankerkusk når travåret 2016 innledes på Jarlsberg første nyttårsdag.

Karrierebeste sist
Høitomt har ihvertfall gjort en strålende jobb med den sjuårige vallaken 5 Love Lloyd som blir stor favoritt i V65-6/V5-3/DD-2. Mon tro om ikke hesten leverte karrierebeste på Bjerke lille julaften, når hesten innfridde som favoritt. Det var herlig spenst i stegene på hesten nedover oppløpet, og den tredje strake seieren i regi Høitomt var et faktum. Viste at han behersket sprint utmerket den dagen og løste også bra fra start. Må muligens trave utvendig for 2 Comecatchme C.J. fredag, men det betyr trolig lite eller ingenting. 5 Love Lloyd vinner nok uansett om han holder seg til trav og blir min banker i alle spillformer på Jarlsberg fredag.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Mer Rakkerfanter?
2 Rakkerfanten (V65-1) så ut til å sitte på løpet på Bjerke lille julaften som dunderfavoritt da hesten satt i tet inn i den siste svingen. Men galopperte da helt umotivert og falt tilbake til gamle galoppsynder. I følge Tom Erik Solberg fungerte heller ikke hesten som best den dagen. Dyktige Lars O. Romtveit hadde garantert ikke sendt hesten til start igjen så kort tid etter, om ikke alt er ok med hesten. Er motivert favoritt i V65-1, men jeg betaler også for formsterke 1 Faks Mollyn som vant løpet lille julafte, og kan utfordre igjen om ikke Rakkerfanten er tilbake på sitt beste. 

Riktig motstand og bra spor
Det er ingen videre klasse på V65-2, og kanskje kan det endelig være dags for at nyttige 3 Living Again tar karrierens første seier i forsøk nummer 26. Den Pål Sem-trente vallaken har ihvertfall fin form og spormessig er det perfekt fredag. Har avsluttet flott i sine to siste løp, og sprint kan være et klart pluss. Favoritten 10 Tiara Jet er nok best på kapasitet, men bakspor er aldri noe pluss i sprintløp. 3 Living Again og Gunnar Austevoll er mitt drag i V65-2.

Kan overraske i V65-3
14 år gamle 3 Kongsrud Terna gjør sitt 102 løp i V65-3 fredag. Hun har faktisk vunnet 10 løp gjennom en lang karriere, men den siste seieren kom så langt tilbake som 29/11-2012. Altså mer enn tre år siden forrige seier. Men hoppa går noen pangløp fra tid til annen og møter ikke akkurat formsterk motstand i dette løpet (maks 500 startpoeng). Står fint til spormessig og er verd en markering i et åpent løp.

Voltespesialist
Åsbjørn Tengsareid er en av Norges aller beste kusker til å treffe starten når det er snakk om voltestart. I V65-5/V5-2/DD-1 sender han ut egentrente og toppstammede 12 Nogara til sin andre start. Hadde et gaveløp på Sørlandet i debuten, og ledet hele veien da og avsluttet siste 500 i 18-fart. V65-5 er utskrevet som volteløp og spor tolv er ikke det verste man kan ha da. Ikke utenkelig at Tengsareid kommer seg flott avgårde i dette løpet og med tanke på at hovedopponenten 8 Bitossi står sjanseartet til i innerspor i andre rekke, kan det være klar fordel 12 Nogare på direkten. Min klare favoritt i V65-5/V5-2/DD-1,men jeg dobler DD-spillet med 8 Bitossi mot min DD-banker Love Lloyd i DD-2.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen