Viktor baner vei i Trondheim

 Gaardens Viktor sammen med Jomar Blekkan.Foto: HM.Auran/hesteguiden.com
 Gaardens Viktor sammen med Jomar Blekkan.Foto: HM.Auran/hesteguiden.com

Stortalentet Gaardens Viktor er holdepunktet når Leangen byr på en gnistrende V65-omgang mandag kveld.

Sportspills meny mandag:
V64 Färjestad: Norskeid banker
V65/V4 Jägersro galopp: Herlig galoppomgang i vente
V4/V5 Visby: Seiersmaskin tilbake på Gotland
Oddstips 1: Brann har lært en lekse
Oddslangskudd: Objekt må prøves til over fem ganger pengene
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Søndag ble det strålende klaff for Rolf Lerums V65-tips til Jarlsberg. Hans mellomste V65-forslag (innl.pris kr 440) fanget overraskelsene 15 Kodina (8. valg i V65-2) og 3 Miss Endurance (9. valg i V65-5) og betalte tilbake meget pene 6 084 kroner.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Da er det bare å ønske velkommen til en ny trav- og galoppuke, som er meget innholdsrik. Samtidig er det verd å gratulere Fredrik Solberg fra Fredrikstad og hans B.B.S. Sugarlight med en fantastisk seier i Olympiatravet på Åby lørdag. Hesten så dunderfin ut og er per i dag kanskje den største favoritten til selve Elitloppet som kjøres i slutten av mai.

Mandag er det sesongpremiere på Gotland, når Visby avvikler sin første travkjøring for året. Til kvelden er det V65 fra Leangen, det er V64 fra Färjestad og det er faktisk også V65-galopp fra Jägersro galoppbane.

Herlige forutsetninger
Det er en strålende V65-omgang som venter på Leangen i kveld, og værforholdene rapporteres også å være utmerket i Trondheim. Det er flere bankerkandidater å velge blant, men jeg velger å gardere storfavoritten 3 Seaborn Simona, og går for en fireårig kaldblodshest som min banker i både V65, V4 og DD.

Klart beste hesten
Hesten heter 11 Gaardens Viktor og kommer ut i V65-5/V5-2/DD-1. Alm Viktor-sønnen trenes av dyktige Beate Klomstad fra Melhus, som har hatt en rekke fine travere i sin varetekt gjennom årene. Hesten viste svært lovende takter som treåring, og har startet to ganger i år. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Alt feil i årsdebuten
Gikk direkte ut i et V75-løp på hjemmebanen i årsdebuten og det forteller jo litt om ambisjonene. Traff imidlertid starten dårlig i det løpet og ble innhentet av tilleggshestene allerede etter 100 meter. Fikk siden et strevsomt løp i delvis dødens, og gikk innvendig gjennom siste sving og ble faktisk sittende stengt mot mål.

Liten galopprisiko
En måned senere var det dags for ny start på Leangen og for første gang i karrieren satt Jomar Blekkan seg opp som kusk. Det fungerte aldeles strålende og Gaardens Viktor ledet fra start til mål og vant på sterke 27.0/2140 volte. Var langt ned til andrehesten i det løpet. I kveld har hesten 20 meter tillegg og et litt trangt startspor. Men galopprisikoen er ikke stor på denne hesten (har kun galoppert i to av ti løp) og samarbeidet med Jomar Blekkan så ut til å være strålende. 11 Gaardens Viktor bankerspilles i både V65, V5 og DD på Leangen i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Blir for stor favoritt
I Østersund 10. april møttes både 3 Seaborn Simona og 5 Pilgrims Power i samløp, slik de også gjør i V65-1 i kveld. I det løpet havnet Seaborn Simona i dødens, mens Kristian Lamøy bak Pilgrims Power valgte å ta opp litt fra start, og søke seg ned i ryggen på Seaborn Simona. Seaborn Simona maktet aldri å utfordre lederen i det løpet, og bom fast i dennes rygg satt Pilgrims Power med mye krefter spart.

Power kan få tet
Siden det har Seaborn Simona startet i et finaeløp i V75, der hoppa avsluttet storveis til andre. Det er åpenbart nok til å gjøre familiehoppa til dunderfavoritt i V65-1 i kveld. Seaborn Simona er slett ikke like kjapp fra start som i treårssesongen, mens 5 Pilgrims Power mer enn en gang har vist at han kan flytte beina fra start. Nest sist så hadde Pilgrimen blåst Seaborn Simona mot mål med åpning og i kveld er det garantert at Kristian Lamøy fyrer av hesten fra start. Jeg tror på bra tetsjanse og da skal virkelig Seaborn Simona være bra for å ta ned Lamøy-hesten. Se opp for 5 Pilgrims Power i V65-1.