V75-fest med Soho

Forus25102014_Kim Pedersen vant V75-6 med Soho_Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Forus25102014_Kim Pedersen vant V75-6 med Soho_Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Kim Pedersen og Soho innfridde som Nettavisens V75-bankere på Forus for tre uker siden. Lørdag satser vi på dacapo i jakten på sju rette på Jarlsberg.

Sportspills meny lørdag:
V5 Jarlsberg lørdag: Siljer jakter 26. strake
V65 Forus lørdag kveld: Frekk banker
Oddstips: Swindon savner landslagsstjernene
Langskudd: Alt press er på Mjøndalen

Tippekupongen: Vi skal til Englands bakgård

13 millioner venter en eventuell alenevinner når Jarlsberg travbane er vertskap for ukens V75-omgang lørdag ettermiddag. Både sportslig og spillemessig er det svært flott kvalitet på løpene, ikke minst årstiden tatt i betraktning. Også denne lørdagen velger vi å bankerspiller to hester i jakten på sju rette, og det blir også omgangens to største favoritter.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Innfrir igjen som Nettavisens V75-banker?
Lørdag 25. oktober bankerspilte Nettavisen 7 Soho i V75-spillet fra Forus travbane. En svært opplagt Soho bombet til tet den dagen og tross en tidvis hardt pressende Scarlett Gede utvendig, stakk Bo Westergaard-trente Soho unna til helenkel seier nedover oppløpet for flinke Kim Pedersen.

Stallmann Pedersen som har rukket å vise svært fine kuskeferdigheter i Norge sitter igjen opp bak hesten i V75-5 på lørdag og motstandsmessig er det ned en klasse lørdag. Spor sju er alltid litt "touchy" når det er sprint og travløp, men Soho bør ha svært gode muligheter til å vinne dette løpet, uansett posisjon underveis. Vi spekulerer ikke og bankerspiller 7 Soho i V75-5.
Rangering V75-5: A: 7 B: 3-1-5-10 C: 4-9-12-8-11-6-2

Blir naturligvis hovedbankeren
Onsdag tapte Ulsrud Tea som 82,6 prosenter i V76-6 på Bjerke og det viser igjen at det meste kan skje i travløp. Nå stod Ulsrud Tea på hele 60 meter tillegg den dagen, og gjorde et strålende løp til andreplass. Lik Ulsrud Tea er også Lannem Silje ei hoppe, og lørdag står V75-omgangens i særklasse største favoritt også på 60 meter tillegg i V75-1, men i motsetning til Teas løp onsdag, er det kun seks konkurrenter med i løpet.

Det betyr tidlig kontakt med Ola M. Skrugstads vidunderhoppe fra Dovre, som lørdag jakter sin 26 strake seier. Vel er 4 Fjord Jerven under flott utvikling, men inntil vi ser svakhetstegn hos Lannem Silje er det ingen grunn til å spekulere og 7 Lannem Silje blir Nettavisens klare hovedbanker lørdag i V75-1.

Rangering V75-1: A: 7 B: 4-5 D: 6-3-2-1

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Stallansatte-løp med middels klasse
V75-2 er et løp utskrevet for stallansatte kusker og sportslig er det middels klasse på dette løpet. Dag-Sveinung Dalen og formsterke 7 Lavec Va Bene blir ganske klar favoritt for oss. Dalen kan kjøre hest og sjuendespor volte høres spennende ut.  Overraskende nok er ikke hesten i nærheten av å bli favoritt. 

2 Valedictorian ledet et V65-løp på Bjerke fra start til mål 13. august og holdt unna for gode hester ved den anledningen. Rotet seg bort på galopp i starten etterpå og har hatt pause siden. Kristine Kvasnes kusker lørdag og hesten vant altså på samme distanse nest sist. 

11 Hawking hadde vi satt først fra en bedre utgangsposisjon. Steinar Hammerborgs hester er i form om dagen og flinke Magnus Teien Gundersen er kusk lørdag. Fra spor elleve blir det alltid litt sjanseartet. 4 Windy Ammik imponerte stort i seiersløpet på Bjerke sist da hun avviste gode Denise F. Boko. Løser kusk Marius Høitomt det vanskelige fjerdesporet er Windy Ammik helaktuell i seierskampen. På våre to minste V75-forslag står vi på disse fire hestene, mens vi også tar med 1 Black November på det største.
Rangering V75-2: A: 7 B: 2-11-4-1 C: 5-10-3-8-6-9-12

Kruse jakter championat
Robert kruse er uten tvil en av landets dyktigste amatørkusker, og halvannen måned før 2014 leder han i kampen om amatørchampionatet. 15 seire har det blitt på østfoldingen i 2014 og i V75-3 gir vi ham et frekt vinnertips med 7 Turbin neppe blir mer enn et femtevalg i et åpent løp. Turbin gjorde en helsvett siste 700 sist på Jarlsberg, og møter overkommelig motstand her. 

3 Nordby Sleipner skuffet kanskje ørlite som tung favoritt i V76-løpet på Bjerke forrige onsdag. Det var et monteløp, men hesten har vist mang en gang at han trives utmerket også med sulky. 2609 meter er definitivt ikke noe minus. 2 Lesja Kongen obset vi for litt sist i kamp med umulige Voje Scott. Tjomsland-traveren skuffet litt den dagen, men møter hakket enklere motstand her. 8 Rigel Scott har stablisert seg litt de siste månedene, men travsikker blir hesten aldri. 2609 meter er heller ikke noe minus for Bø-hesten.

På de større forslagene betaler vi også for 11 Gandolf (tåler å gjøre mye selv) og 5 Finstad Jerken (spillernes mareritt og fortsatt svært ustabil i prestasjonene).
Rangering V75-3: A: 7 B: 3-2-8-11-5 C: 1-9-10-4-6-12

Halvskummelt eliteløp
Eliteløpene for varmblodshester har ikke vært lettløste de siste månedene. I lørdagens eliteløp setter vi formhesten 8 Mr X. F. Royal først tross åttendespor. Hesten skuffet kanskje litt både tredje sist og nest sist, men var solid toer sist på Åby.

3 I'M The Answer er ikke den letteste å bli klok på. Gjorde et solid løp til tredje fra dødens nest sist, men tross et silkeløp i 2. par utvendig mot svak motstand på Bjerke sist, var det såvidt hesten slo seg forbi Triple Crown mot mål. En lang sesong tærer muligens på nå, og vi setter forhåndsfavoritten ned som andrevalg. 

5 Goldomaster er heller ikke lett å plassere. Trener Anders Danielssen er optimist og tror hesten kan få tet. Det er nok til at vi tar med hesten på samtlige spilleforslag. I tillegg betaler vi også for 6 Winmecredit som for n'te gang har funnet et nytt gir.
Rangering V75-4/V4-1: A: 8 B: 3-5-6-11 C: 10-2-9-4-12 D: 7

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-6/DD-1/V4-3 - 3-årige norskfødte. 2100 meter voltestart.
100 000 kroner venter vinneren i et strålende treårsløp, der vi setter 6 Thai Navigator klart først. Bo Westergaard var alt annet enn heldig med disponeringen av sin stallhest i kvalifiseringen til Kriteriet og hesten kvalet ikke til finalen. Lørdag setter meget formsterke Eirik Høitomt seg opp i sulkyen. Det kan rett og slett være tet og slutt, og all den tid hesten kun blir nestfavoritt må vi teste et DD-spill på denne lørdag.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Motbudet er naturligvis spillefavoritten 12 Glen Ord Superb som falt med æren i behold i selve Kritieriet. 20 meter tillegg er ikke lett i slike løp og det gode strekhester hesten skal hente tillegg på. 4 Rocketeer går fra klarhet til klarhet og er en skikkelig tøffing. Vi betaler også for denne på det mellomste forslaget.

På det største forslaget betaler vi også for 1 Spicy Joy (opp til bevis nå, men har imponert) og 3 Kenni Island (står spennende til og kan få tet/lederrygg).
Rangering V75-6/DD-1: A: 6 B: 12-4-1-3-14 C: 11-2-7-8-10-9-15-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-7 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Nytt strålende spilleløp i V75-7 der vi setter formhesten 2 Tin Balder først. Fireåringen var svært lovende som treåring, men en langvarig skade satte hesten ut av spill lenge. Ble flink fjerde i selve Derbyfinalen, og gjorde også et fint løp til andre bak Fjord Jerven tredje sist på leangen. Mon tro om ikke hesten likevel gjorde karrierebeste på Biri sist lørdag som treer bak. Nå står hesten svært så spennende til på strek og da er førstevalget klart for oss. 

3 Nordby Ask starter også fra strek og kan få ryggen til Tin Balder. Glittum-traveren er klart på vei opp formmessig og skal tidlig på. 10 Spydermann Ø.K. hadde vi veldig god feeling for sist lørdag, men da galopperte hesten fra start. 14 Elmer har en steintøff oppgave foran seg. Stod riktignok også på 40 meter tillegg i seiersløpet sist på Momarken. Da var distansen 2640 meter og det var litt færre hester å runde. Må uansett med på kupongene.

6 Bokli Vind har utviklet seg enormt i år og er normalt bra fra start. Kan helt klare hente 20 meter på strekhestene. Opphentingen var solid. Vi velger å stå på fem hester på samtlige spilleforslag.
Rangering V75-7: A: 2 B: 3-10-14-6 C: 9-8-1-5-13-4-15-7-12