V75 med et gigantisk forvandlingsnummer

Bonjovi B.R. (her med Eirik Høitomt) var gedigen i debuten for Øystein Tjomsland.
Bonjovi B.R. (her med Eirik Høitomt) var gedigen i debuten for Øystein Tjomsland.

Hele 41 millioner kroner venter en eventuell alenevinner når Forus travbane byr på V75 lørdag.Vi byr på et deilig forvandlingsnummer i V75-2.

Sportspills meny lørdag:
V5 Forus: Nå er det dags for Lumiere
V5/V4 Charlottenlund: Carsten byr på siste nytt
Oddstips 1: Pulis og Palace vinner
Oddstips 2: Fulham har ikke noe valg
Oddstips 3: Holloway og Millwall til herlig odds
Tippetips: Vålerenga mye bedre enn forventet
V75 Forus: Vi jakter 41 millioner
Premier League: Skade- og karanteneoversikt
Tippeligaen: Skade- og karanteneoversikt


Lørdag innledes påsken med en flott V75-omgang på Forus og det venter altså solide 41 millioner kroner til en eventuell alenevinner. Sportslig er det en omgang litt på det jevne, og vi får nok se en betydelig bedre omgang på den sportslige fronten på Klosterskogen neste lørdag. Spillemessig er det dog svært interessant og overraskende nok blir 3 Credicity og Frode Hamre en av ukens største V75-favoritter i V75-7.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Den hesten har jeg ingen planer om å spille banker, jeg velger meg et forvandlingsnummer og går på 8 Bonjovi B.R. i V75-2. Det var solide rapporter på hesten i forkant av debuten (og årsdebuten) for Øystein Tjomsland på Forus 1. april og de rapportene var alt annet enn en aprilspøk. Femårsvallaken etter Muscles Yankee dundret til tet fra sitt fjerdespor bak bilen og dro unna med 14.4 første tusen på full vei. Bonjovi B.R. slo ikke av på farten i sisterunden og landet på knallsterke 14.0/2040 meter og så rett og slett lysende ut.

Kan vinne selv fra dødens
Lørdag er det spor åtte, det er sprint og det er V75. Men for å være et V75-løp så det er kun middels klasse på løpet. Startkjappe hester som 1 It's All In The Game (blir kanskje spillefavoritt, men er nok sliten nå etter tøffe løp på slutten) og 7 G.M. Fairytale (høyst usikker form, og er best med ryggløp) var de umiddelbare utfordrerne. Fredag formiddag er 7 G.M. Fairytale blitt strøket. Det er ikke noe minus for vår V75-banker.

Mandag lanserte jeg Support Justice som DD-banker på Mantorp med begrunnelse i at det blir lenge til vi får slike verdier i spillet på Support Justice og det var korrekt. Jeg bruker mye av den samme begrunnelsen på Bonjovi B.R. Rapportene fra Tjomsland-stallen er lyriske og hesten er trolig god nok for en 12-tid lørdag. Løp i kroppen har garantert gjort godt og selv om åttendespor bak bilen i et V75-løp ikke er et kanonargument, går jeg all-inn på 8 Bonjovi B.R. og Øystein Tjomsland i V65-2 lørdag.
Rangering V75-2/V5-4: A: 8 B: 7-1-3 C: 4-10-5-6-12-11-9-2

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksene.

Åpent hoppeløp
V75-1 er et hoppeløp der det ikke er lett verken å lese løpsutviklingen eller løpsutfallet. Jeg setter 7 One By One først fordi jeg tror Malmin-hoppa kan sitte tidlig i tet og fordi hoppa er betydelig bedre form enn det raden indikerer. Fra tet tror jeg det er snakk om vinneren.

Frode Hamre var kun behersket optimist vedrørende sjansene til favoritten 12 Bold And Fresh når jeg pratet med ham torsdag ettermiddag. Bold And Fresh er nok avhengig av litt hjelp via tredjespor dersom hun skal orke helt hjem, men motstanden er betydelig svakere enn normalt. 1 Let There Be Rock blir neppe mer enn et sjettevalg, men jeg betaler tidlig.

9 Karisma Broline har gjort to fine løp fra lederrygg, men kommer ikke dit nå og da blir det sjanseartet for ei hoppe som ikke tåler å gjøre så mye selv. 2 Alexandria Ås var bra sist og er garderingsaktuell i likhet med spørsmålstegnet 10 Exercise To Go. Vinneren skal være fanget på disse, selv om 4 Noras Photogenic har en viss kapasitet så er det skyhøy galopprisiko fra fjerdesporet i volten.
Rangering V75-1/V5-3: A: 7 B: 12-1-9-2-10 C: 4-8-6-5-3-11

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

V75-3 - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Til tross for 15 startende hester er det stort skille på hestene i dette kaldblodsløpet. Min favoritt blir 5 Dag Odinson som har klar fordel av distansen kontra storfavoritten 6 H.G. Imar. Det er en viss forskjell på Vidar Hop og Geir Gudmestad, men jeg tror Gudmestad har den tøffeste hesten og setter Odin knepent foran Imar.

Hadde det vært sprint, hadde jeg aldri vært i tvil om å bankerspille 6 H.G. Imar, men full vei er alltid et uromoment på denne krabaten. Han vek seg ned fra tet både fjerde sist og tredje sist på full vei, og da synes jeg hesten blir altfor stor favoritt. 3 Sagi Allvinn holder fortsatt solid form og står fint inne i dett løpet. Klar outsider. 14 Solør Stegg viste klar fremgang sist og er god ut på volte. Fra springspoir på 20 meter tillegg, kan hesten være kjapt oppe til strekhestene.

15 Tekno Jerken avsluttet fint sist og blir mye betrodd. Men å hente 40 meter via sporene på gode strekhester, det høres tøft ut. 8 Kleppe Slauren og 9 Jærvsø Ole er deretter aktuelle på videre gardering.
Rangering V75-3: A: 5 B: 6-3-14 C: 15-8-9-12-13-10-11-7-2 D: 1-4

V75-4/V4-1 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Sprint og varmblods og halvgod klasse på løpet, slike løp værer jeg alltid en skrell i, men det må uansett være en flott oppgave for favoritten 3 Ringo Star M. Hesten er imidlertid litt variabel fra start, men fra et fint startspor er tetsjansen bra. Berettiget favoritt.

1 Jackhammer hadde en flott treårssesong, men førstespor og sprint er kanskje ikke favorittmelodien foreløpig. Uansett av de bedre her og andrevalget. Også 5 Fast Hooves var en plussvariant som treåring. Årsdebuterer her og er vanskelig å plassere, men kan muligens være tethest.

Bak denne troikaen er det vrient og nesten hipp som happ på fjerde mot tiendevalget. Jeg tar en sjanse og står på tre hester.
Rangering V75-4/V4-1: A: 3 B: 1-5-4-11 C: 8-2-9-6-7-12-10

V75-5/V4-2 - Kaldblodshester. 2040 meter autostart.
Tipskollega Håkon Einar Hansen
har valgt seg 3 Gunda som sin V75-banker denne lørdagen, og det er helt greit. Hoppa til Gry Vigdis Bachmann avla en flott årsdebut på Jarlsberg for to uker siden og avsluttet flott til tredje da. Hoppa vant sju løp i fjor og imponerte ved flere anledninger. Bilstart er en klar fordel for både hest og kusk og jeg forstår absolutt Hansens vurderinger. Dog vil jeg gjerne se hoppa i et løp til før jeg går all-inn. Men favoritt skal hun selvsagt være.

Jeg liker formkusk Tom Erik Solberg opp på 10 Mjølner Faksa. Hoppa til Mjølnerød byr seg ikke alltid til, men vant sist og Solberg får fart på det meste om dagen. Kanonform holder også 1 Vertigo Ella og hoppa hadde hentet gode Komnes Brazze på Bergen travpark nest sist med tidligere åpning. Sist satt hoppa bom fast. Karismatiske Håkon Steine har vunnet V75-løp før i år og kan gjøre det igjen her.

Det kan også sterke 8 Horgen Vinna gjøre og muligens formsterke 9 Alm Tarita, men sistnevnte har ingen fordel av full vei.
Rangering V75-5/V4-2: A: 3 B: 10-1-8-9 C: 11-2-7-6-12-5-4

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

V75-6/V4-3/DD-1 - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Her kommer et av ukens mest spennende objekter i V75-spillet og i DD-spillet. Vidar Hop og 3 Åsakjappen trivdes utmerket sammen på Bergen travpark 11. januar i år og tok en helenkel seier. Egenrådige Åsakjappen har garantert en 28-tid inne og Vidar Hop er fantastisk til å hysje og jage på slike hester. Jeg var inne på å bankerspille hesten i V75-spillet og vil nok gjøre det på noen andelslag på Eksperten, men velger å sette hesten først og bankerspille den i DD-spillet og på det minste V75-forslaget. Åsakjappen er ikke i nærheten av å bli favoritt, så dette er spennende.

Stor favoritt blir 8 Nyland som har vant et gaveløp sist på Forus og som ikke strakk til mot de beste fireåringene i landet nest sist. 20 meter tillegg er aldri lett og nå er det litt opp til bevis for Nyland. 13 Komnes Brazze blir mitt klare tredjevalg i løpet. Hesten gjorde et kanonløp sist mot gode hester og startsporet er bra.

10 Lesja Kongen hadde imponert stort før løpet sist. Det var det samme løpet som Komnes Brazze ble nummer fem i, men Lesja Kongen fungerte ikke den dagen. Outsider nå. Undertegnede liker 4 Super Sjefen og 6 Pågangsmot godt og begge favoriseres av at de står på strek. Outsidere sammen med lunefulle 9 Hirvonen, 14 Møller Faks og 15 Tomtegubben.
Rangering V75-6: A: 3 B: 8-13-10-4-6 C: 9-14-15-1-2-5-11-7-12

V75-7/V4-4/DD-2 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Nå gir jeg opp Orion Hindø, utbrøt Rikstoto Direkt-ekspert, Biri-referent og tipsekspert Anders Mikkelborg etter Glittum-hestens nest siste løp på Sørlandet. 4 Orion Hindø har blitt lansert av Mikkelborg, Nettavisen og andre tipseksperter med jevne mellomrom hele vinteren gjennom uten å vinne løp. Sist hesten vant løp var 26. juni i fjor på Sørlandet og etterpå har hesten gått 15 løp.

Jeg gir imidlertid ikke helt opp og setter hesten først i V75-7 på Sørlandet, da jeg synes dette Sølvdivisjonsløpet ikke holder særlig høy klasse. Det er kanskje ikke så rart all den tid dette er første løpet i et nytt meeting og det var finaleløp sist helg. Orion Hindø var med i det finaleløpet, og fra tolvtespor bak bilen var sjetteplass klart godkjent. Formkusk Tom Erik Solberg kusker lørdag.

Nytente 3 Credicity ligger altså an til å bli en av omgangens største V75-favoritter. Frode Hamre var passe optimist, men valgte å melde da han antok at motstanden ikke ble den tøffeste og det har han helt rett i. Credicity er veldig sannsynlig tethest og vil lede lenge, kanskje helt inn. Blir dog altfor stor favoritt i mine øyne.

Kanonform er det både på 9 Herecomesthesun og 7 Conway Holl. Jeg hadde kanskje satt sistnevnte først fra et bedre startspor, mens Herecomesthesun stadig utvikler seg og må være blant de bedre her. 6 Gigant Nico scorer på sin starthurtighet og har knallform nå og så synes jeg 2 Relax Jet viste tendenser sist og kanskje fortjener en plass på kupongen.
Rangering V75-7: A: 4 B: 3-7-9-6-2 C: 12-1-8-5-10-11