Gå til sidens hovedinnhold

V75 på en fredag

Grunnet morgendagens nasjonalfeiring kjøres ukens V75 på Jarlsberg allerede i kveld. Les våre tips og spill her.

Klikk her for Nettavisens V75-tips m/løpskommentarer

At man kjører travløp på Jarlsberg hver fredag er noe alle travfolk er kjent med, men kveldens V75-kjøring er smått historisk.

Løpene holder relativt god standard, og ekstra hyggelig er det at den suverene svenske landschampionen Björn Goop benytter anledningen til å besøke Vestfoldarenaen. Goop-stallen, som i dag kom med den nedslående beskjeden at Steinlager likevel ikke starter i Elitloppet, kommer med tre gode travere. To av dem starter innen V75-spillet, deriblant vår klare banker 4 American Rolls i den tredje avdelingen.

Dette er en norskfødt 4-åring som har utviklet seg enormt det siste året, og hoppa jakter i kveld sin åttende seier på de siste ni startene. Kun i V75 på Momarken i mars ble det tap, men den dagen var hesten indisponert grunnet tett hals. I seiersløpene har den startraske traveren vært utilnærmelig og vunnet helenkelt både fra tet og etter ryggløp. 9 seire på 14 starter og over 350.000 kroner har havnet hos de norske eierne. Hoppa har aldri vunnet løp med sekssifret premiesum - det tror vi bestemt Dream Vacation-datteren fikser i dag. Hun møter riktignok etpar gode medsøstre i 2 Qtee og 5 Muscles G.T., men måten Goop-traveren har vunnet på har vært helt outstanding.

Søstra avler godt
En av de mest talentfulle unghoppene vi har hatt her i landet var Elding-datteren Søstra. 19 seire på 26 starter og 1.2 millioner innkjørt kunne hoppa til Trine Standahl vise til. Dessverre satte en skade tidlig stopper for videre karriere, men det ser ut som eieren får god nytte av henne i avlen. De fire avkommene som hittil har startet har alle vist fin vinnervilje og stort talent. Aller best er nok 14 Runa Mi som kommer ut som storfavoritt i V75-innledningen.

Järvsöfaks-datteren vant dog kun ett løp på åtte starter som treåring, men etter at hoppa ble satt i trening til Per Dave Holtung i fjor har ikke 5-åringen vært i nærhenten av å tape. Tre imponerende sprintseire på svært gode tider er bokført i tillegg til et prøveløp der hun travet flotte 27.7 full vei med voltestart. Oppgaven i kveld er vrien all den tid hun står på 40 meter tillegg på sprint, men hun har arvet både fart og styrke fra moren og vi tror bestemt Geir Vegard Gundersen styrer henne inn til ny overlegen seier. I sitt siste seiersløp på Biri angrep hun fra tredje utvendig runden igjen, og 25-traveren Vår Frøya hadde mer enn nok med å henge med vår banker. Runa Mi møter klart enklere selskap i kveld, og uten galopp skal det ikke være snakk om saken.

46 millioner til alenevinner
Sist vi hadde en alenevinner i V75 var nettopp her på Jarlsberg da to kamerater vant svimlende 42 millioner. Selv med et par klare favoritter skal det ofte svært lite til før utbetalingen likevel blir gigantisk. Nå har jokerpotten vokst seg bælfeit og lyder på 42,3 millioner - det betyr at en alenebong vil være verdt over 46 millioner. En hest som kan bidra til dette er vår superluring i den sjette avdelingen. 12 Hvatt Baus er foreløpig streket på kun 1 prosent av bongene - innfrir den har man kvittet seg med mange av "konkurrentene" for å si det pent.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 96, 480 og 1.200 kroner.

Kjøp en bong og se løpene på Nrk2 kl. 21.10 - 21.55 i kveld.