Dobbel jackpot med over 6 mill ekstra i lørdagens V75


Dobbeltmillionæren Catherine's Chevy blir den største favoritten i lørdagens store jackpotomgang på Jarlsberg sammen med sin faste kusk Eirik Høitomt.
Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Dobbeltmillionæren Catherine's Chevy blir den største favoritten i lørdagens store jackpotomgang på Jarlsberg sammen med sin faste kusk Eirik Høitomt. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Det er duket for en herlig dobbelt jackpotomgang i lørdagens V75 på Jarlsberg. Hele 6 255 572 kr venter ekstra i sjuerpotten.

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
V4/V5 Klampenborg: Topp sjanser for Oliver Wilson
V65 Harstad:
Årets beste V65-omgang i nord
Tippetips
: Manchester City jakter historisk trippel
Oddssingel La Liga: Sevilla kan miste alt
Oddssingel FA-cup: Manchester City lar seg ikke stoppe
Oddssingel Danmark: Eks-Eliteserietrener på vei mot Europa
Oddsdobbel:
Lørdagsdobbel til over tre ganger pengene

Det så ut som en favorittpreget omgang på forhånd forrige lørdag når det var finaleløp i V75 på Bjerke, men det ble det definitivt ikke. 0,4 prosenteren Oriola vant V75-1, mens 0,4 prosenteren Prapai R. vant V75-3. Da hjalp det ikke spillerene at førstevalgene 8 Outstanding O. og 11 Moe Tyr vant sine løp i hhv V75-4 og V75-5. Ingen spillere klarte sju rette og i og med at det var Gulljackpot på Bjerke forrige lørdag, er det klart for dobbel jackpot og hele 6 255 572 kr ekstra i sjuerpotten til lørdagens herlige V75-omgang på Jarlsberg.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Både sportslig og spillemessig er det herlig klasse på løpene på Jarlsberg lørdag. Sportslig er det naturligvis Hans Petter Tholfsens minneløp i V75-6 som er best med hele 300 000 kr til vinneren. Mye penger er det også å kjøre om i DNT's unghestserie for varmblodshester i V75-2, der venter det 100 000 kr til vinneren og det er også i dette løpet at jeg finner min V75-banker.

Høitomt innfrir favorittstempelet
Det handle om Henry Rorgemoens 1 Catherine's Chevy. Før en rekke pengestinne fireårsløp er denne fireåringen allerede blitt dobbeltmillionær. Hesten har kun gjort en start i år, det var i et onsdagsløp i V75 Bonus på Bjerke. Tross et ganske tøft løp underveis, vant han enkelt. Lørdag blir hesten omgangens aller største V75-favoritt i V75-2, og selv om det er bra motstand, skal hesten normalt vinne løpet greit. Han har vist seg klart best blant sine jevnaldrende norske, selv om hesten tapte Kriteriet i fjor høst mot Stoletheshow. Men verken denne eller Noble Superb (treer i Kriteriet) er med lørdag. Høitomt er optimist foran lørdagens løp og tror på seier. Det tror jeg også. 1 Catherine's Chevy i V75-2 blir min V75-banker lørdag og hesten bankerspilles også i V5-spillet.
Rangering V75-2/V5-4: A: 1 B: 3-2-8 C: 6-5-12-4-9-7

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Tjomslands fireåring er bare best
Øystein Tjomsland har en hel armada av gode unghester på kaldblodssiden og i V75-1 sender han ut 3 Rappstjernen i et tidsløp mot eldre hester. Hesten årsdebuterte i H.M. Kongens Pokal på Bjerke 6. april. Galopperte da fra start, men gjorde en helt ellevill opphenting til andreplass og viste ekstrem fart da. Kun tre hester stiller på strek lørdag og Rappstjernen er trolig god for en 23-tid på distansen. Det må være et bankeralternativ. Jeg nøyer meg med å sette hesten først på rangeringen og tar med to hester til på gardering.

1 Brenne Banker står også på strek og har en meget spennende oppgave foran seg. Her blir det tet eller lederrygg og formen er helt på topp for Hamre-traveren. Jeg tror han har fart til å matche Rappstjernen og tar denne med på alle V75-forslag. Så er det 8 G. Jerken. Ole Gaute Gudmestad må treffe starten bra for at denne skal få tak i strekhestene. G. Jerken er blitt matchet mot elitehestene flere ganger den siste tiden for å få enda mer fart i beina. Har G. Jerken los på strekhestene ut mot oppløpet, kan han ta dem. De tre hestene blir mine utvalgte i V75-1.
Rangering V75-1/V5-3: A: 3 B: 1-8 C: 10-13-12-14-4-9-7-5-11-15-6-2

V75-3/V5-5 - Hoppecupen. Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Herlig spilleløp venter i dette hoppeløpet. Jeg betaler for fem og seks hester på de større V75-forslagene.

Kapable 1 Kleppe Spødå kommer ut i regi meget dyktige Jenny Thygesen og jeg lanserer denne på direkten.  Fireårshoppa gjorde noen veldig fine løp for Gry Vigdis Bachmann på høstparten i fjor og var blant annet foran 1,4 oddseren Brenne Blesa som toer i et kvalløp til Norsk Trav Oaks på Momarken i oktober. Så har det strulet litt i ettertid, men det finnes med andre ord meget bra kapasitet i fireårshoppa. Står veldig spennende til på strek her og blir min frekke favoritt.

13 Osen Expressa blir ganske klar favoritt og Mjølnerød-hoppa holder da også kanonform. Dog er det bakspor på 40 meter tillegg og det kan bli trafikkproblemer underveis. 11 Bjørnemyr Tara støtte på umulige Lesja Odin sist på Sørlandet, men var meget solid toer. Vant lett fra tet nest sist og har et flott startspor på 40 meter tillegg. 7 Thale møtte overmakten sist lørdag i finaleløpet. Klart mer overkommelig motstand her og uten galopp blir hun seiersfarlig.

12 Sirikit ble tatt ned av en smygkjørt Lille Olga nest sist, mens det ble galopp direkte i finaleløpet sist lørdag på Bjerke. Fin oppgave på papiret lørdag og er verd en gardering. Helt ute på kanten og på det største V75-forslaget betaler jeg også for 10 Lome Perla. Denne har hevet seg flere hakk i det siste, og selv om det veldig skjerpet motstand fra seiersløpet sist på Klosterskogen, tar jeg henne med på det største V75-forslaget.
Rangering V75-3/V5-5: A: 1 B: 13-11-7-12-10 C: 2-14-8-6-9-3-4-15-5

V75-4/V4-1 - Varmblodshester. 5-årseliten. 1609 meter autostart.
Kun ni hester stiller til start i dette femårsløpet, men både Derbyvinneren og Hoppederbyvinneren er med.

2 Normandie Royal blir min frekke favoritt.  Hun hadde en strålende fjorårssesong som kulminerte med en knallsterk seier på Solvalla i fjor høst, der hun formelig fløy over mål. Har hatt dårlige spor i samtlige tre starter denne sesongen, lørdag har hun vunnet sportrekningen og det blir skoløs. Tom Erik Solberg kusker for første gang og dette ser veldig spennende ut på forhånd.

9 Gretzky B.R. har sett fantastisk fin ut i to strake seiersløp i år. Men Derbyvinneren har sittet i tet begge gangene. I denne klassen er det stor forskjell på tet og bakspor, og dette må være en sårbar favoritt lørdag. 7 Calina var heroisk toer fra dødens i et flott V75-felt på Åby i siste starten. Men Frode Hamre varsler ryggløp denne gang og har klart mest tro på Normandie Royal av disse to lørdag. Calina kan uansett vinne.

Det kan muligens også "jyplingen" 4 Mellby Frodo gjøre. I og med at denne er svensfødt møtte han ikke de andre favorittene i fireårssesongen. Hesten er kvikk i vei og er samtidig en vinnerhest. Jeg værer tøff kjøring i dette løpet og tar derfor også med meg lite spilte 5 Amazing Dream på de to største V75-forslagene. Rennesvik-traverene skuffet på Åby nest sist, men var til gjengjeld knallgod fra dødens på Park View sist.
Rangering V75-4/V4-1: A: 2 B: 9-7-4-5 C: 1-6-8-3

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-5- Kaldblodshester. Hoppecupen. 1600 meter voltestart.
Kaldblodshester, voltestart og sprint det kan borge for en skrell. Jeg står uansett på fire hester på de tre minste V75-forslagene og sju hester på det største.

3 Lykkje Embla blir min favoritt. Etter en flott seier i Rättvik nest sist, viste den Kai Johansen-trente hoppa flott moral da hun fightet inn til andre fra dødens sist. I følge Kai er hoppa veldig på volte og hun står samtidig flott inne i dette løpet.

Seiersmaskinen 6 Troll Ronja la på til sine tredje strake seier sist på Jarlsberg og de er stort sett vunnet fra tet. Ole Johan Østre har kusket i alle seiersløpene. Nå er det Vidar Tjomsland som skal kuske. Han har vunnet fire løp i år, tre av dem med Langlands Odin.  Og er ikke i samme seiersflyten som Østre. Dog innfridde han med nettopp Troll Ronja som V75-favoritt på Sørlandet 3. november i fjor. Troll Ronja skal naturligvis med på samtlige V75-forslag. Det skal også 2 Miramill. Helge og Julie Skjoldal har gjort en strålende jobb med denne ni år gamle hoppa. Fullførte meget solid til tredje i finaleløpet som Moe Tyr vant sist lørdag og har en flott oppgave på papiret her.

8 Osen Prinsessa er kanskje den beste hesten, men Mjølnerød-hoppa er ikke travsikker og da trekker sprint ned. Hoppa startet ikke i 2018, og har gjort fem starter i år. Vant sist hun var ute i et sprintløp, det var på Jarlsberg 17. februar 2017.

Jeg synes de fire forannevnte skiller seg litt ut, men tar med ytterligere tre hester på det største V75-forslaget. 4 Voje Diva var svak sist lørdag, men det mest ble feil i det løpet. 1 Engas Odelsjente har fin form og favoriseres av et flott startspor. Kan ta sesongens første seier lørdag. 7 Hvatt Ronja ble stum i steget fra tet på Bjerke forrige onsdag. Nå setter Herman Tvedt seg opp, kanskje det hjelper med ny kusk på den raske Hvattum-hoppa.
Rangering V75-5/V4-2: A: 3 B: 6-2-8-4-1-7 C: 5-12-11-14-10-13-15-9

V75-6/V4-3/DD-1 - Hans Petter Tholfsens minneløp. 2100 meter auto.
300 000 kroner venter vinneren av dette løpet for norskfødte treåringer og det meste tyder på et tohesters-oppgjør på forhånd.

Jeg hadde opprinnelig tenkt å lansere nestfavoritten 7 Strong Pepper som min favoritt, men eier og trener Rune Flaskerud melder at han ikke har vært helt fornøyd med hesten etter løpet sist. Hesten har slitt med en låsning i bekkenet. Nå har den godeste Flaskerud også ligget lavt med sine hester på forhånd før og han er ikke den som skriker høyest på forhånd.

Men uansett må jeg lytte til det han sier og dermed setter jeg 3 Custom Colt først på rangeringen. Henry Rorgemoen kan få en herlig lørdag på Jarlsberg. Custom Colt var spilt til 11 igjen for 10 på Forus for 14 dager siden, men da forsvant hesten i dundrende galopp på startsiden. Ellers har hesten gjort det meste rett og stod med tre strake seire før Forusløpet. 3 Custom Colt blir min DD-banker, men 7 Strong Pepper tas naturligvis med på samtlige V75-forslag.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 3 B: 7 C: 6-2-4-5-9-11-1-8-10

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-7/V4-4/DD-2 - Varmblodseliten. 1609 meter autostart.
Et herlig sprintløp for varmblodseliten avrunder lørdagens V75-omgang. Elleve år gamle 1 Deep Sea Dream blir min favoritt. Hesten er meget kvikk i vei og trener Gaute Lura tror hesten kan gå under 1.10. Ble kjørt i kjelleren fra dødens på Donatomite sist på Forus, men Deep Sea Dream har vært i kjelleren mange ganger før og reist seg på imponerende vis. Tom Erik Solberg er ikke den som gir ved dørene som kusk og normalt skal Deep Sea Dream forsvare sitt innerspor.

6 Cokstile kom til Olympiatravet på Åby med dokumentert knallform, men strakk som ventet ikke til mot de beste og endte uplassert. Blir som ventet klar favoritt, men må nok jobbe for å vinne dette løpet lørdag. 10 Slide So Easy gjorde et toppløp på Charlottenlund søndag og landet på 10.9/1600 meter. Tiendespor er vrient på sprint, men V75-7 holder ujevn klasse, så det kan løse seg bra underveis og Flemming Jensen-hesten er vanligvis tung til slutt. Jeg nøyer meg med disse tre hestene på mine V75-forslag.

8 Donatomite er tatt bort av sporet. 4 Cash Okay skal utstyres med helstengt for første gang i karrieren, men må nok heve seg noen hakk for å kunne rå på de beste her. Dog er hesten aktuelle for de som vil gardere bredt i V75-7.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 1 B: 6-10 C: 8-4-3-9-5-7-2